lauantai 1. kesäkuuta 2013

Chelsea Flower Show 2013.

Chelsea Flower Show 2013
Jonain vuonna lähden käymään siellä! Haaveilla on tapana toteutua. Mutta siihen saakka olen tähyilly puutarhablogistien sivuja ja löytänytkin muutaman onnellisen jotka ovat olleet, kuvanneet ja kuvailleet tapahtumaa blogissaan. Jotain juttua tulee varmasti myös puutarhalehtiin mutta niitä odotellessa, täällä linkkejä CFS juttuihin blogeissa:


Något år vill jag åka dit, Chelsea Flower Show i London! Men iår har jag varit tacksam över alla fina bloggpost och härliga bilder som jag hittat i bloggvärlden.  Ovan hittar du länkar till härliga bloggar! Var så god o titta in på dem!
Bilderna är lånade från bloggarna. Tack det är så otroligt vackra or mera vackert hittar du från deras reportage från CFS!


Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua! Kun vettä ei sada ole kantanut kastelukannulla vettä kukkapenkkeihini niin että olkapään jysähti liikkumattomaksi. Siispä aika pysähtyä ja lueskella blogeja! =)
Njut av det härliga sommar värmen! Nu när det inte regnat på veckor har jag vattnat i trädgården och burit vattenkannor i massvis så att axel har låst sig, alltså dags att ta det lite lugnt, njuta och läsa bloggar!

PS. Koti myynnissä Oulussa, katso täältä tarkemmin jos kiinnostuit! http://karolinanpuutarha.blogspot.fi/2013/05/koti-myynnissa-ett-hem-till-salu.html

torstai 30. toukokuuta 2013

Keijukaisten aikaan. När det är älvornas tid.


Illanhämyssä kuvattu. 
Voisi melkein kuvitella että keijut pitävät tanssijaisia valoisassa yössä kukkien keskellä.
Sammalleimu " Candy Stripe".
 

Kuunliljat ovat keväällä kauneimmillaa, nupussa, supussa, aukeamaisillaan, kauniisti kiekuralla.


Kanadan vuokot keinuvat iltatuulessa.


Omenapuun kukat, niin hetken vaan kukkivat, hengästyttävän ihanat.
Näistä tulee mieleen monet juhlahetket lapsuuden kodissa jossa lukuisat vanhat omenapuut kukkivat parhaimmillaan juuri kevätjuhlien aikaan. 

Purppuraomenapuu kukkii myöhemmin. Nuput lupaavat fuksianpunaista loistoa piakkoin.

Tänään alkoi kesäloma.
Ollaan lasten kanssa kotona lomalla koko kesä.
Olen niin onnellinen.

tiistai 28. toukokuuta 2013

Kesäkukat tuovat kesän. Sommarblommorna gör sommaren.


Laventeli on kuistilla pöydällä, niin että sitä tulisi tuoksuteltua usein.
Lavendeln ska jag ha på terassbordet så att man ofta kan känna doften av den.


Poutapilvi ja valkoiset Pompon-Dahliat saavat kasvaa yhdessä.
Dahlian juurakoillehan kävi köpelösti, ne jäätyivät pyörävarastossa ja surin sitä aikani (viime kesäiset kukat olivat aivan huikeita). Nyt hain Oulun Välivainion puutarhalta (kiitos vinkistä naapurin rouvalle!) uusia kukkia jotka jo kukkivat (omani aloittivat kukinnan vasta elokuussa) eikä hintaa ollut sen enempää kuin jos olisin ostanut juurakon ja esikasvattanut itse (niitäkin toki on, mutta vielä ihan vaiheessa).

Mina Dahlior överlevde inte i cykelförrådet, men nu hittade jag nya från plantskolan. Normalt så blommar dom sent på sommaren men dessa blommar hela sommaren.

Poutapilvessä on jotain ihanaa. Keijukaismaista.
Poutapilvi heter den vita blomman på finska, är det någon som vet dess namn på svenska?

Arcona Pelargoniat tuovat tänä vuonna hieman "äkäisempää" väriä, eli fuksian punaista, viime vuoden hennoille roosan sävyille verrattuna. Koska omani eivät vielä ole kukassa ( ulkoilutus on vielä talven jäljiltä kesken) ja juhlat oli tulossa en voinut vastustaa kiusausta ostaa muutamaa uutta jo valmiiksi kukkivaa pelargoniaa...


Tämä "tuntematon ihanuus", riippa-pelargoni saa onnellistuttaa meitä sisääntulon luona.
Kunde inte motstå frestelsen att köpa några nya pelargonier i härliga färger, eftersom mina egna ännu inte blommar. Håller på att flytta dem ut och in, och de verkar inte riktigt tåla dessa härliga soliga dagar - ännu.  Men eftersom vi hade fest, tyckte jag att vi skulle redan ha litte färg och blommor uteomhus, så blev det den fuchsiaröda pelargonian Arcona och några rosa hängpelargoner.

Nu känns det så mycket mer somrigt!
Nyt kun ruukkukukat on istuttu tuntuu jo niin paljon kesäisemmältä!













sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Orvokkeja ja suklaakakkua. Penseer och chokladtårta.

Kevät-korimme vain muuttuu ihanammaksi.
Orvokit ovat niin rakastettavia. Ne ovat ensimmäisiä kukkia jotka selviävät kylmät yömme. Ja ne kukkivat ihanissa väreissä ja jaksavat ihastuttaa läpi kesän.

Ja kaiken muun ihanuuden lisäksi orvokit ovat syötäviä.
Nyt kun olen sen hoksannut, ystävämme, kun tulette kylään voitte jatkossakin löytää kukkia erinäisitä leivoksista =)


Tässä Baileys-pätkis-suklaakakun resepti:
Suklaakakun pohja:

2,5dl vettä
200g margariinia
1tl suolaa
4rkl kaakaota
 1. Kiehauta nämä aineet kattilassa, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

5dl sokeria
5dl jauhoa
2tl vaniljasokeria
1,5tl soodaa
2. Lisää nämä keskenään sekoitetut aineet kädenlämpöiseen kaakao-liemeen.

1dl kermaviiliä
2 munaa
3. Sekoita keskenään ja lisää taikinaan.
4. Paista leivinpaperilla vuoratussa kakkuvuoassa tai pellillä 200 asteessa 20-30min kunnes pohja on kypsä (tikkuun ei enää tartu taikinaa).


Baileys-pätkis-täyte:

5dl Flora vispi (vatkaa kovaksi vaahdoksi)
1prk Mascarpone juustoa (lisää kermavaahtoon)
3rkl sokeria
1pss pätkis-suklaata, pilko pieneksi siivuiksi
1 minipullo Baileys likööriä (lisää kermavaahdon päälle juuri ennen liivatteen lisäystä ja sen jälkeen vatkaa sähkövatkaimella täydellä teholla nopeasti)
4tl liivatejauhetta (pieneen määrään kiehuvaa vettä, anna liueta, ja kaada ohuena nauhana täytteen sekaan samalla täysillä vatkaten).

Kokoa kakku käyttäen irtopohjaista kakkuvuokaa (muutoinhan täyte ei pysy kakun välissä). Lisää kakunpohja, täyte ja kakkupohjan päälyosa. Laita kakkuvuoka jääkaappiin 2-3tunniksi jähmettymään.
Ota pois juuri ennen tarjoilua. Sulata 1 suklaalevy, voitele se kakun pinnalle ja koristele orvokeilla!


Nam!
Ja anteeksi tämä pieni hairahdus resepteihin täällä puutarha-blogissa. Olen jo ehtinyt kirjoittaa tämän reseptin niin monen ystävän mukaan joten jatkossa voin kertoa että ohje löytyy blogistani =)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...