torstai 9. toukokuuta 2013

Tämä ei ole Äitienpäiväruusu... Det här är ingen Morsdags ros...

IMG_7361


Tämä ei ole Äitienpäivä ruusu...
Vaan Jaloruusu ( pahoittelen, unohdin!!! kysyä sen nimen, myyjä kyllä puhutteli sitä jollakin nimellä mutta en saa päähäni, jos tunnistat, kiitän lämpimästi!). Ansaitsin tämän itselleni hurjan villin päivän jälkeen kun mies oli golfaamassa ja minä yksin lasten kanssa kotona. Päivä oli riehuntaa ja kiukkua eikä mikään mennyt oikeen putkeen kun edellisenä päivänä olimme olleet juhlissa ja matkalla ja koko poppoo oli kiukkuinen ja väsynyt. Niinpä kun ukkokultani kaarsi pihaan minä hyppäsin pyöränselkään ja ajoin Bauhausin puutarha-osastolle lepuuttamaan hermoja (voi olla omituista jonkun mielestä ja pahoittelen tätä "mainosta"). Kiertelin, hypistelin ja ihastelin, tutkin ja juttelin asiantuntevan myyjän kanssa kasveista ja niimpä olin pian onnellisemmalla päällä. Ihmeellisiä nämä puutarhamyymälät!
Sitten päädyin ostamaan kuistin kukkaruukkuun tämän ihanan valkoisen pallero ruusun joka kuulemma hyvin kasteltuna ja lannoitettuna kukkii koko kesän (kuolleet kukkatertut pitää leikata pois!). Syksyllä kun ruusu on tiputtanut lehtensä sen voi istuttaa maahan, 15cm syvemmälle, ja hyvällä tuurilla ruusu kukkii ja kasvaa taas ensi vuonna.
Ruusua saisi jo pitää päivisin ulkona, mutta kun en vaan vielä raaski. Se on ihan mielettömän kaunis täällä sisälläkin!
  
IMG_7353

Det här är ingen Morsdags ros...
Utan en belöning av en lite extra jobbig dag när min käraste var ute och spelade golf och barnen var extra vilda och trötta efter resan dagen innan. Så när mannen körde in på gården hoppade jag på cykel och cyklade till Bauhaus för att lugna ner mig och få ett andetag (lite konstigt kanske, och ursäkta denna reklam). Där gick jag runt och beundrande, tittade, förundrade och njöt av växthuskänslan...
Och så blev det den här rosen som jag tyckte jag hade tjänat.
Den ska jag plantera ut i kruka, men eftersom den är så oerhört vacker även inne, så har jag inte rått mig att ta ut den ännu.
På hösten när den har tappat sina blad, ska jag plantera ut den i 15cm djup så den kanske blommar nästa sommar igen!??

IMG_7342
PS. Kiitos vinkeistä, neuvoista, ihanista kommenteista ja kannustuksesta liittyen edelliseen postaukseen. Olen niin iloinen että olette olemassa, Rakkaat Puutarha Ystävät!

maanantai 6. toukokuuta 2013

Koti myynnissä! Ett hem till Salu!

Myynnissä Koti! Ett Hem till salu!
IMG_4699


Oma Rakas kotimme alkaa käymään ahtaaksi viidelle lapselle ja kahdelle aikuiselle.
Olemme siirtäneet ajatusta muutosta tulevaisuuteen sillä alue, naapurusto ja lasten kaverit, valmis piha ja koti houkuttelisivat jäämään vielä joksikin vuodeksi. 
Mutta sitten saimme mahdollisuuden hankkia tontin aivan tämän nykyisen kotimme läheltä ja niinpä meillä alkaa jossain vaiheessa uuden projektin suunnittelu.
Tämän kesän asumme "kotona" ja elokuussa laitamme kotimme myyntiin.
(Joten jos jollakulla on tuttu tai sukulainen joka etsii uutta kotia Oulun Metsokankaalta, 3mh, keittiö, olohuone, työhuone, sauna, kodinhoitohuone, 2 auton katos ja reilu lämmin+kylmä varasto, 138m2, sekä yläkertavaraus, saa kertoa eteenpäin).

Enitenhän tässä kirpasee puutarhan hyvästeleminen.
Ensimmäinen, oma puutarhani!
Tänä keväänä ja kesänä aioin kuvata ja laittaa muistiin jokaisen nurkan ja kukkapenkin. Nauttia kasvihuoneestani. Ja jotta koko kesä ei menisi jäähyväistunnelmissa, taidan ilmottautua jo itsenikin takia Avoimiin Puutarha-päiviin. Voin touhuta ja laittaa koko kesän pihaa ajattelematta että joudun kaikesta luopumaan vaan että elokuun 4 päivänä saan kutsua puutarha ihmisiä kylään ja jakaa puutarha-ilon muiden kanssa.
Ja kun syksy ja talvi tulee, saan lukea innokkaasti teidän muiden blogeja ja suunnitella uutta puutarhaa hieman isommalle (rinne) tontille ...

IMG_3971

Vårt Kära Hem börjar bli lite för trångt för fem barn och två vuxna. Eftersom vi gillar så mycket området vi bor på, och har ett suveränt grannskap, barnen har massor med jämn gamla kompisar och det är så härligt med ett färdigt hus och trädgård har vi skjutit frammåt i tiden en eventuell flytt och nytt byggprojekt. Men så, av slump, hittade vi ett alldeles härlig tomt alldeles i närheten av vårt nuvarande hem - och kunde inte låta bli att ta chansen!
Vi får ett större hem, större (sluttnings) trädgård och får bo kvar i denna trevliga miljö i Metsokangas, Uleåborg, dessutom kan barnen fortsätta i samma skola och bevara sina fina vänner.
I Augusti ska vi börja sälja huset.
Det här blir den sista sommaren på min första trädgård. Kan inte rå för att jag känner mig, trots allt det goda lite sorgsen. Så nu ska jag fota och försöka få bildminne av varje vrå och hörn. (Kan hända att det blir mycket bilder hit också).
Och på hösten och vintern ska jag ha ordentligt med tid att läsa er bloggar för att få inspiration för den nya trädgården!

IMG_4334

Tällaisin terveisin alkaa tämä viikko... Iloista puutarha viikkoa Rakkaat Puutarha Ystävät!
Med sådana hälsningar börjar denna vecka... Ha en så skön trädgårds vecka Kära Trädgårds Vänner!

sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Herkullinen syy kasvattaa persiljaa ja basilikaa.

IMG_7278

Tänä kesänä ei tule murhetta siitä että persiljat ja basilikat jäisivät käyttämättä....

IMG_7276

Kiitos ystäväni O'n olen löytänyt uuden lempiherkun, Avokado-pastan jota voisin syödä loputtomiin!

IMG_7280

Pastaan tarvitaan avokadojen lisäksi basilikaa ja persiljaa, chiliä ja valkosipulia...
Täydellisen herkullinen maku-yhdistelmä.

http://chicling.blogspot.fi/2012/10/avokadopasta-original-recipe.html 
Resepti löytyy täältä Hannan blogista tai sitten hänen ja kokki-miehensä kirjoittamasta Safkaa-kirjasta!


Neljälle
1 valkosipulinkynsi
½ chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa jos et löydä täydellisen kypsiä avokadoja, ei tämä resepti onnistu, jätä se toiseen kertaan
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, isot valkosipulipalat eivät ilahduta ketään ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente en koskaan keitä pastaa pussissa suositeltua aikaa, noin 80 % siitä riittää, ylikypsä pasta on yksinkertaisesti pahaa hyvin suolatussa vedessä tämä on yksi lempiaiheistani – pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle, ota tilkka lusikkaan ja maista. Suolattomassa vedessä keitetty pasta on – jos mahdollista – pahempaa kuin ylikypsä pasta, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

IMG_7284

IMG_7027

Mietin pitäisikö kylvää vielä muutama potti lisää basilikaa...?
Persiljaa ja salaattia kylvin kasvihuoneeseen hallaharson alle... Odotan mielenkiinnolla onnistuuko vai viekö pakkanen sittenkin vielä sadon? Kasvihuoneeni ei ole lämmitetty mutta päivällä se on jo tosi lämmin.

Aurinkoista Viikonloppua!
Ja suosittelen kokeilemaan tätä herkkuruokaa!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...