keskiviikko 28. joulukuuta 2011Onnellista ja vihreää, vehreää, rauhallista, hiljaista, kaunista, iloista, värikästä, aurinkoista, sopivan kosteaa, nautinnollista & maukasta Puutarha Vuotta 2012 kaikille Puutarha Ystäville!


Postissa tuli uusin pihakalenteri joka vaikutti todella innostavalta ja opettavaiselta hankinnalta.Aloittelevalle puutarhurille löytyy rikkaruohokoulu, kylvökalenteri, pensaiden ja puiden leikkuutaulukko, lannoitus ja torjunta eri kuukausille ja mukavia muistilistoja joka kuukausi.

Kuvassa tämän vuoden puutarhapäiväkirjastani otteita. Ja jos ei ole aikaa käsin kirjoittaa tietoja ylös, kerään siemenpussit ja uusien kasvien kasvitietolaput talteen ja teippailen niitä sitten kirjaan. Perästäpäin käyn merkkaamassa mikä lähti kasvamaan ja mistä tykkäsin jne. Olen myös kirjannut ylös mitä kukkaa ja pensasta on mihinkin istutettu. Kirja on nyt täynnä joten uusi kirjanen ja kalenteri tuleekin tarpeeseen...
Ja siemenistä puheenollen. Tupsahti tällainenkin postilaatikkoon... 300 sivua ihania kuvia!


Gott, grönt, grönskande, lyckligt, smakande, lugnande, soligt, tillräckligt regningt, blomstrande, färgglatt År 2012 Alla Trädgårds Vänner!

Ovan några bilder av min trädgårds dagbok, dit jag klistrat fröpåsarna, växtinformation och gjort anteckningar. Den han redan bli full, så tacksamt tog jag emot en trädgårdskalendern med en massa bra infromation för en nybörjare. Och så kom ju frökatalogerna, med massa härliga bilder.....

8 kommenttia:

 1. Kevät lähenee hurjaa vauhtia, kun siemenluetteloita alkaa kolista postilaatikkoon;)

  Ihanaa puutarhavuotta 2012 sinulle!

  VastaaPoista
 2. Voi kun olis noin järjestelmällinen. Mä olen näissä puutarhahommien kirjallisissa jutuissa yhtä huono kun talon paperien (vakuutukset,lainat jne) järjestyksessä pitämisessä. Vähän aikaan aina säilytän uusien kasvien tikettejä ja sit ne menee roskiin kun siivoan työpöytää. Esimerkiksi mulla ei ole hajuakaan monienkaan kasvien nimistä mutta mulle tärkeintä on nähdä ne eikä osata nimetä vaikka vaikutankin vähän tollolta joskus sen takia:)
  Hyvää tulevaa puutarhavuotta 2012

  VastaaPoista
 3. Odottelen niin innolla ja malttamattomasti kevään siemen- ja taimihinnastoja.... onneksi niitä alkaa ilmestyä jo heti tammikuussa : )
  Oikein upeaa ja kukkarunsasta puutarhavuotta 2012 sinullekin !

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille, siemenluetteloa selatessani tajusin että joitakinhan voi ja pitää alkaa jo tammikuussa kasvattaan ja tekeen niitä "temppuja", liottaa, kylmään, hiekkaan jne. Eli kohta taas saadaaan ihmetellä kasvua ja pieniä taimia!

  Experimenttejä rakastava luontoni innostaa kokeilemaan jos saataisiin siemenistä kasvamaan etiopialainen baanaanipensas (sisäkukaksi)? Gardenia? Australialainen Indigopuu (jota sanotaan yhdeksi maailman kauneimmaksi ruukkukukaksi?)? Appelsiini Jasmiini olisi myös ihana.

  Sitten kaikki perennat joihin en ole tietääkseni (?) törmännyt täällä pohjoisen puutarhoilla... Vaaleanpunaista isopukin juurta (Pimpinella Apiacea major), Isotahtiputki (astrantia apiacea major),limen väristä akilejaa, kreikanakantti (acanthus mollis) jne.

  Ja sitten se haave. Magnolia puu. Tilaan siement ja sitten mietin voiko sitä koskaan istuttaa tänne 5vyöhykkelle talveksi? Tai miten se pitäisi suojata...

  VastaaPoista
 5. Kukkivaa ja vehreää vuotta 2012!

  Puutarhapäiväkirja. Vau! Olisi kyllä tarpeen itsekullekin, nyt vaan arvailen mitä missäkin on...

  VastaaPoista
 6. Oikein ihanata ja kukikasta alkanutta vuotta sinulle Karolina:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...