keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Pikkujoulu aikaa, siinä on taikaa.... Time for X-mas parties.


Pikkujoulujen aikaa, siinä on taikaa..

Kuistin pöydälle tehtiin jouluasetelmaa pikkujouluja varten. Tulee heti juhlan tuntua kun pihalla sytytetään kynttilät lyhtyihin, sekä roihut tienvarteen: Täällä odotetaan vieraita!!!
Before the X-mas party we decorated the veranda. It starts to feel celebration immediatly when putting light in the outdoor candles and lantern. Welcome guests!

 When having kids from 3 families - and 3 pairs of creative parents we got a lovely amount of ginger bread with wonderful decorations and finally when everything was ready, everyone chose their best gingerbread for voting of the best artwork! We had totally 14 competitors and age range from 2years to 32years old... 
Pipareiden määrä oli valtava kun pieniä leipojia oli kolmesta perheestä, mukaanlukien aikaansaavat ja innokkaat vanhemmat. Kun kaikki piparkakut oli saatu paistettua (en edes muista pellillisten määrää) oli vuorossa koristelu operaatio, sokerikuorrutteineen, karkkeineen ja muine koristuksineen. Jokainen sai valita parhaan taideteoksensa Parhaan Piparkakun äänestystä varten. Yhteensä kilpailevia, huikean ihania piparkakkuja oli kilpailussa 14kpl, tekijöiden iät 2v 32 vuoteen....

 Aikuisten pikkujouluihin jokainen pariskunta toi itsetekoisen lahjan! 
Niin hauska ajatus, mutta mitä omatekoista sitä tuo? Käsityöt, kotoilu ja askartelu ei ole moniin vuosiin kuulunut tämän rouvan ajanviettoon. Sitten muistin nuo lasten kanssa huovutetut lumipallot. Niitä muutama äkkiä pakettiin (siis ei niitä lasten tekeleitä, tein muutaman itse!) ja sitten saksalaisia joulumanteleita keittämään. Joulumantelit ovat niin herkullisen tuoksuisia ja helppokin tehdä, joten tässä ohje:

200g mantelia /almonds
200g sokeria / sugar
1dl vettä / water
mausteeksi 1tl kanelia  /1tsp cinnamon
lopuksi vaniljaa/vanilla/vaniljasokeria (kun massa "kuivaa")

Ota iso laakea kattila. Laita ainekset manteleita ja vaniljaa lukuunottamatta ja ala keittää koko ajan sekoittaen. Kun massa kiehuu lisää mantelit. Kun liemestä tulee kuivaa "massaa" lisää vanilja. Keitä nyt keskilämmöllä, sekoita kokoajan. Kun sokeri sulaa manteleiden pintaan kaada kiireesti mantelit leivinpaperin päälle ja erottele toisistaan haarukoilla. Anna jäähtyä. Pakkaa kauniista, lahjat ovat valmiit!

Let the water, sugar and cinnamon boil in a big kettel. When it starts to boil, add the almonds. Remeber to stir ALL the time. When the sugarcinnamonalmond mix becames thicker, add vanilla and lower the temperature. When all the water disappeares and the sugar melt on top of the almonds it is ready. Quickly, tip over the almonds on a baking paper and separate the almonds with a fork. Let it cool of! Enjoy the excellent X-mas taste and scent!!!


Joululahjoista puheenollen, tunnustaudun puutarhalehtien himolukijaksi. Ja myönnän, aion tänäkin vuonna ostaa itselleni yhden lahjan. Tänä vuonna tilaan Kotipuutarhan.  www.lehtikuningas.fi  löytyy hyviä joululahjatarjouksia itselle ja muille (ja jos bloggaat linkin saat tilata lehtiä 20e edestä)!

10 kommenttia:

  1. Oliskoos tuo mantelinteko oikeesti noin helppoa, kuin miltä saat sen kuulostamaan ;) Täytynee testata. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  2. Kauniita asetelmia ja kuvia ja mukavia jouluisia tunnelmia. Ja nuo mantelit - niitä taitaa olla pakko tehdä - törmään ohjeisiin koko ajan, se on varmaan merkki:D

    VastaaPoista
  3. Kiitokset ihanista sanoistasi ja totta kuinka kuvaamisen kautta kokee kukan kauneuden ihan eri tavalla. Luulen kyllä että tarvitaan myös rakkautta kukkia kohtaan että niissä näkee enemmän kuin vain kukan:)
    Ihania asetelmia olet tehnyt.

    VastaaPoista
  4. Vilka fina bilder mycket inspirerande,

    Ha en riktigt fin vecka

    Gunilla

    VastaaPoista
  5. Gunilla, tackar, ha en fin vecka du med! Härligt med jul, önskar dig en riktig kärleksfull juletid!

    Inkivääri, Elämäni matkat, kokeilkaa ihmeessä! Mantelien tuoksu houkutteli sekä ison että pienen väen seuraamaan kattilan porinaa ja pienimpiä piti hätistellä pois kun pelkäsin kuumaa sokeri-kaneli lientä... Joulun tuoksua, sitä ei voi tarpeeksi hyvin kuvata, mutta ymmärrättekö kun laitatte mantelinne kiehumaan =)

    Ja pelkäsin kattilan puolesta, mutta sekin puhistui kun laitoin samantien kuumaan veteen kun olin mantelit kipannu leivinpaperille...

    Iloista ja valoisaa joulunodotusta, pikkujouluaikaa, teille ja Multasormelle!

    Henrietta, kiitos, kameran läpi katsottuna, maailma "rajattuna" huomaa kaikenlaista ihanaa. Tahtoisin saada jossain vaiheessa makrolinssin. Pääsisin takaisin mikroskooppisen maailmaan jota olen kaivannut, tutkijantyötä, mikroskooppia ja soluja... Olisi hauska esitellä lapsillekin kuvista kukkien ja kasvien yksityiskohtia.

    Hauskaa pikkujouluaikaa, joulunodotusta... Nyt lähden kirjoittamaan joulukortteja!

    Karolina

    VastaaPoista
  6. Hej Karolina! roligt att du hittade mig så jag hittade dig. Det ska bli intressant att få följa med i din trädgård framöver - extra spännande eftersom den ligger så långt norrut med mina mått.

    Kram Anna Vattenkanna

    VastaaPoista
  7. Hej. Kul att hitta en blogg i Finland och i zon 5 (7)! Då dyker det säkert upp ett och annat matnyttigt som man inte sett eller känner till. Ska bli spännande att följa dig.
    Hälsningar
    Kristina

    VastaaPoista
  8. Hej Anna och Kristina,
    Det är så roligt att läsa trädgårdsblogg, få inspiration, ni har båda så härliga trådgård och härliga inspirations bilder. Vi har en jätte låååång vinter här så det blir flera månader att drömma och surfa på nätet och hitta ideer och planera... en köksträdgård, mera buskar, kanske nån träd, en staket, en "gömställe" med en trädgårds gunga, en lekstuga... och sen får man ju se hur mycket man hinner på en kort sommar nu när våra tvillingar börjar röra på sig =)

    Kärleksfull juletid!
    ö: Karolina

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...