keskiviikko 1. helmikuuta 2012

VIHREÄ MUUTOS. By growing plants together, patients and elderly people can start a conversation and help each others.
Kävely Helsingin Design Museossa toi eteeni mielenkiintoisen konseptin. Käykää lukemassa tarkemmin yllä olevasta linkistä, mutta lyhykäisyydessään näin: Meillä on yhteiskunnassa kaksi ryhmää joilla on ongelma:  yksinäisyydestä kärsiviä vanhuksia ja henkisesti sairaita potilaita jotka tarvitsisivat kuuntelijan parantuakseen. Kasvattamalla yhdessä kasveja, nämä ihmiset voisivat kohdata, ystävystyä, jakaa yhteisen tekemisen, saada syyn lähteä pois kotoa, tavoittaa normaalia elämää... 

Kasvien kasvattaminen antaa iloa, yhdessäoloa, se on hidasta luomista, se on säännöllistä, voi odottaa milloin pääsee kasvimaalle, puutarhaan, yhdessä tekemisen ohessa on helppo tutustua, jutustella, eheytyä.

Ystäväni ideoi että myös koululaisia ja vanhuksia voitaisiin tuoda yhteen VIHREÄN MUUTOKSEN avulla. Lapset oppisivat kasvattamaan, vanhukset voisivat jakaa lasten ilon ja jakaa samalla elämänkokemustaan uusille ihmistaimille.


En intressant idé, GRÖN FÖRÄNDRING, ni kan läsa mer från länken:
Men i alla korthet; två grupper i samhället lider av ensamhet, de ädre och mental patienter. Genom att föra ihop dessa grupper, vinner båda, de får samtala i samband med att odla grönt, träffas och glädjas av plantorna, ha någon att lyssna, ha en ny mening i livet... 
Och varför inte föra ihop barnen och våra gamla på samma sätt?!

2 kommenttia:

  1. Todella hauka esimerkki siitä, miten asioita voi parantaa. Tässä kiteytetään onegelmat ja sitten ratkotaan ne luovasti. Tässä ei siis surkutella, kuinka näillä ihmisryhmillä on asiat niin huonosti tai, että hyvinvointivaltio on ajettu alas. Erinomainen verso uudesta kulttuurista, missä tarkastellaan asioita raikkaasti uudesta näkölkulmasta. Nämä uudet näyt perustuvat usein verkostoitumiseen tai vähintäänkin vuorovaikutukseen yllättävien ihmisryhmien kesken.
    Voimauttavaa ja innostavaa!
    Kasvit tietysti parantavat monella tasolla!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...