maanantai 5. maaliskuuta 2012

Puutarhasuunnitelmia ja unelmia. Trädgårdsplanering och drömmar.


Tack alla ni fina trädgårdsbloggare -det är en njutning att titta in och inspireras av alla fina bilder och ideér!

Några dagar sportlov med barnen, jag har unnat mig att läsa trädgårdstidningar, blogg och böcker. Det finns knappast få saker som är mer relaxing?? Medan barnen målade låt jag mina trädgårdsdrömmar komma på pappret: en paviljon av metall, lite mer träd, buskar och trädgårdslampor... En stig och mera perenn rabatter...


Igår pratade jag med barnens farmor om att det skulle vara så kul att få åka till Stockholm för Nordiska Trädgårdsmässan 12-15 April. 
Hon tyckte vi tjänade en weekend-resa och lovade sig som barnflicka. Jag blev så glad 
- Stockholm, här kommer vi!
Nu gäller det att titta närmare på programmet, vad vill man lyssna på och se...

Och här några inspirerande trädgårdsböcker....


Kiitos kaikille ihanille puutarha bloggaajille - parhainta ajankulua on selata kuvia inspiroivista, hauskoista, värikkäistä, kauniista puutarhoistanne...

Hiihtolomalla lasten kanssa on ollut aikaa lukea myös puutarhakirjoja, uusia ja vanhoja puutarhalehtiä, unelmoida, suunnitella ja piirtää... 
Eilen lasten mummi lupasi tulla lastenhoitaksi jotta pääsemme kevät viikonloppulomalle Tukholmaan. 
12-15 Huhtikuuta  siellä on Pohjosmaiset Puutarha Messut, sinne siis!

Ja tässä mukavaa puutarhalukemista:

KASVIEN LISÄÄMINEN, STEVEN BRADLEY: 
12e/Akateeminen kirjakauppa. Uudelle puutarhurille paljon helppoa oppia kasvien lisäämisestä, kuvin ja yksinkertaisten selitysten kera. Inspiroi kokeilemaan!
Ulkomainen kirja joten sitä ei ole sovellettu Suomen olosuhteisiin, kaikki ei ehkä onnistu täällä juuri noin. Ainakaan täällä 5-vyöhykkeellä joten pitää varmaan soveltaa...

ONNELLINEN PUUTARHURI,  HAAVEILE, IDEOI, TOTEUTA.
JOHANNA VIREAHO, SARI TAMMIKARI
Luo itsesi näköinen puutarha - ja olet onnellinen puutarhuri! Aivan valtavan hienoja ja inspiroivia kuvia, ensin selailin kirjaa läpi vain ahmien kuvia, mutta kun sitten maltoin alkaa lukemaan en todellakaan pettynyt. Puutarhan suunnittelusta, "Puutarha tilana", seinät, katto, polut, huoneet,vesi. Sisusta kasveilla, Lasten puutarha ja koristele puutarhaa...Ja monenmonta "Tee se itse" ohjetta!
Aivan Upea kirja!!!

SUOMEN RUUSUT, PIRJO RAUTIO
Ruusutarhasta haaveilevalle. Kirjassa on valtava määra suuria kauniita kuvia ruusuista, jokaiselle ruusulle on kirjoitettu lyhyt tarina. Lempiruusustani Louise Bugnetista (Kuva alla) kirjoitetaan näin:
"LOUISE BUGNET"
Georges Bugnet, 1960, Kanada
Bugnet oli ammatiltaan kirjailija ja ruusujalostajana siis amatööri. Kauneimmat ruusut hän nimesi tyttäriensä mukaan: Louise, Marie, Madeleine. Louise oli nuorimman tyttären nimi.
"Louise Bugnet" on erikoisen näköinen kurtturuusu. Pystykasvuinen, lähes piikitön pensas on 1,5m korkuinen. Juurivesoja on muodostunut jonkin verran. Tumminen kurttuisten lehtien keskelle muodostuu syksyyn asti runsaasti tuoksuvia, valkoisia, perhosmaisia kukkia. Tummanpunaiset nuput korostavat kerrannaisia kukkia. Terälehtien reunatkin ovat usein viininpunaiset. Isoja rugosamaisia kiulukoita muodostuu jonkin verran.

Kirjasta löytyi lisää uusia lempiruusuja. Harmikseni ruusujen kohdalla ei olllut mitään mainintaa kasvuvyöhykkeistä. Onneksi Oulujoen taimistolla on laajat valkoimat joten selaamalla nyt vuorostaan heidän sivujaan niin löytyy varmasti pohjoisessa selviäviä ruusuja...


Lopuksi -KIITOS kaikille teille Puutarhabloggaajille jotka olette jättäneet "TODISTA ETTET OLE ROBOTTI" sanatarkistuksen pois. Olisi niin mukavaa jättää pieni lyhytkin kommentti mutta tuo robotti-tarkistus vie siitä ilon kun sanat ovat vain muuttuneet hankalimmiksi ja joskus niitä saa kirjoittaa moneen otteeseen ennenkuin viesti menee perille!
Roskaposti ongelmaa ei ole ollut vaikka olen asetuksista poistanut oman tarkistuksen ja ainahan sen voi asentaa takaisin! Olen huomannut että Claus Dahlby ja monet ruotsalaiset bloggaajat joilla on valtavat määrät kävijöitä ovat myös uskaltaneet jättää tarkistukset pois ja kehoittaneet siihen myös muita!

Mukavaa  aurinkoista viikkoa!

14 kommenttia:

  1. Så härlig din trädgårdsskiss i akvarell ser ut! Verligen illustrativ och man vill bara krypa in i målningen :-)

    Kram

    VastaaPoista
  2. Jep! Nyt jos koskaan, on aika suunnittelulle ja puhkaista ideat kukkaan!

    VastaaPoista
  3. Ihana suunnitelma!! Tuo suunnitteleminen on sellainen taito, mihin en pysty yhtään, ja ihailen sitä kykyä toisilla. Olen aivan liian impulsiivinen suunnittelemaan ;)Tossa Onnellinen Puutarhuri-kirjasssa sattuu olemaan muutama kuva täältäkin :)

    VastaaPoista
  4. Vilken lyx med barnvakt så ni slipper till stockholm! Det är verkligen en bösöksvärd mässa. Vi var dit 2008 när rasmus var liten men har inte haft råd efter det, hade tänkt åka i vår medan oliwer ännu inte springer bort och rasmus är intresserad av blommor men med oliwer sjuk så blir det inte i år heller utan jag får fortsätta drömma om den till framtiden.


    Ha en skön måndag!
    Kram
    sandra

    VastaaPoista
  5. Oj vad vackert du målar! Härligt med papper och penna. Man kan verkligen sväva ut i fantasier och drömmar.

    Vilken omtänksam svärmor du har som gör det möjligt för dig att besöka mässan. Brukar vara besöksvärt.

    Ha det gott
    Kristina

    VastaaPoista
  6. Aivan ihana suunnitelma!
    Sun blogi on jotenkin ihanan raikas.

    Olin itse viime keväänä Tukholman puutarhamessuilla ja tykkäsin kovasti. Varsinkin pelargoni-valikoimat olivat valtavan ihanat.

    En tiennytkään et robottitarkistuksen saa pois. Kiva ku annoit vinkin!

    Mukavia kevätpäiviä!

    VastaaPoista
  7. Voi mahotonta , miten hieno suunnitelma! Messut on mukavia tunnelman nostattajia- pääsisinpä ....

    VastaaPoista
  8. Vihreänä kateudesta...onpa ihanaa,että pääsette Tukholman messuille.Jospas mäkin ensi keväänä pääsisin,mitäs jos lähdettäis porukalla,pohjoisen puutarhaharrastajat:)
    Mun blogissa on sulle jotain pientä,käypä vilkaisemassa:)

    VastaaPoista
  9. Tackar Anna, upptäckte att det är nästan lättare att göra trädgårds planering 2D, jämfört med att titta uppifrån =) Men att om och när den här planeringen blir verklighet, vet inte hur många somrar det tar...

    Tack Kristina, visst är hon en juvel <3 svärmorn. Det känns så overkligt att jag knappast kan tro att vi kommer iväg. Kanske blir det "sant" för på flygplanet... Det blir så kul att gå på mässan. JAg har aldrig förut varit på nån.

    Sandra, vad kul att höra att ni tyckte om det. Så tråkigt att ni inte kan åka i år, men som tur så är det ju varje vår. Härligt att höra att Oliwer och hela familjen är hemma. Njut av mammaledigheten och soliga vårdagarna. Det är så tråkigt att börja jobba när man skulle vela vara hemma med barnen...

    VastaaPoista
  10. Metsätonttu, niinpä, suunnitelmia vaan meinaa olla enemmän kuin tämä mamma ehtii saada paperillekaan =) Ihanaa kun on kevät!

    Mörökölli, Kiva kun kerroit! Teillä on niin mielettömän hieno puutarha että aivan huippu kun ootte "päästäneet" puutarhanne sinne kirjaan meidän muidenkin ihaltavaksi. Siinä kirjassa on myös Min Eden blogin puutarhasta kuvia.
    Niin, miten teillä voi olla niin mielettömän kaunis puutarha ilman suunnittelua? Voisit kertoa meille muille teidän puutarhan kasvun vaiheet, miten sellainen luodaan? Olisi mukava kuulla?

    Rissu, kiitos pelargoni vinkistä!!! Laitan mieleen. Jokaisessa puutarhalehdessä on nyt niin paljon pelargoni-juttuja että niitä alkaa suorastaan himoitsemaan...
    Joku lukija mullekin vinkkas kun aloitn kirjottamaan että ota ihmeessä tuo robotti-tarkistus pois jos haluat että saat kommennteja ja ainakaan mulle ei ole tullut yhtään roskapostia...

    Mäntylän mummi, odotan kyllä messuja. Oletko katsonut mitä messuja suomessa on tarjolla? Tänä vuonna jopa Oulussa on puutarhamessut!

    Kiitos Tiina, järjestetetään vaikka puutarhamessuille ja Tukholmaan tuo puutarha yhdistyksen puutarhareissu... vaan onkohan siellä vielä huhtikuussa kovin paljon ihmeteltävää puutarhoilla...? Ja onneksi on nuo Oulunkin messut. Kiitos yllätyksestä! Kävin lukemassa... <3

    VastaaPoista
  11. Tukholman messut houkuttelivat tänäkin vuonna, mutta jäävät vielä väliin. Josko ensi vuonna sitten jo sinnekin :). Myös täällä on piirrelty omia suunnitelmia, mutta jotenkin ne hahmottuvat paremmin päässä kuin paperilla. Odotan jo lumien sulamista ja tämän kevään isoimman projektin mittailua ja työstämistä. Ai niin, multakuorma pitääkin tilata kohta...

    VastaaPoista
  12. Tukholman messut houkuttavat, ehkä ensi vuonna olisi niiden vuoro:)
    Oulujoen taimiston sivuja minäkin olen käynyt selailemassa, kesällä varmaan pitää tilata muutamia ihanuuksia.

    VastaaPoista
  13. Olen itsekin jättänyt tuon sanatarkistuksen pois, mutta ...öh... sulla se näyttää vielä olevan. ;) Ehkä et ole vaan huomannu?

    VastaaPoista
  14. Kiitos Santra,

    Tuhannet kiitokset sinulle huomiosta. Se surkimus on näköjään itsestään taas aktoivitunut,
    NYT se on poissa,

    Onneksi viitsit ilmoittaa, kiitos, kiitos, =)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...