sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Puutarhassa vilisee. Fart och rörelse i trädgården.

Som bäst har jag haft 10 barn på gården till hjälp (eller inte så mycket hjälp?) i planteringen och trädgårds sysslor. Inte undra på att man inbland vill njuta av tystheten och att så, plantera och vattna i lugn och ro. I all tystnad. Vilket då betyder att klockan är ganska mycket. Vilket får mig att undra ifall grannarna (som ser på varandras gårdar, allt är ju så nytt och nyplanterat i vårt område så ingen skydd har man växtligheten) tycker att där är hon och gräver i sina blomrabatter så här sent, crazy woman...?!!

Barnen har fått egna lådor att så i. Sallad, rucola, spenat, rödbetor,lök mm. har det blivit. Tvillingarna verkar också tycka om mammas plantor. Så det är bäst att få dom i jorden så fort som möjligt!

Hur som helst, det är så härligt att vara ledig i 2 månader och njuta av sommardagarna, pyssla i trädgården, vara ute hela dagen, äta ute (vi fick nya ute möbler från IKEA) och ha låånga sovmorgnar, ligga i sängen och bli serverad med spagetti (okokt) och torkade plommon av de två minsta (som kan öppna lådorna i köket nuförtiden)....

Ha en fin, solig och varm vecka!

Ps. Om allt går väl får ni se senare på sommaren bilder av en pilkoja till barnen. Pilen fick jag av en trådgårdsvän som odlar pil för att göra otroligt vackra konstverk. Hoppas att de bildar rötter. Som tur har det regnat mycket de senaste veckorna =)


 


7 kommenttia:

 1. kul med bilder :) din blogg är superbra fortsätt oftare med mer inlägg :)

  VastaaPoista
 2. Lapsenkestävä puutarha, ihanaa!
  Ja tuo koija on varmasti huippusuosittu, kunhan pajut hiukan kasvavat.

  VastaaPoista
 3. Härligt med små hjälpredor : )Har också 3 stycken hemma. Det är så roligt när man kan väcka trädgårdsintresse tidigt hos barnen tycker jag!
  /Cika

  VastaaPoista
 4. :). Ei voi kuin hymyillä kuvilles...

  VastaaPoista
 5. Aikamoista vilskettä siellä sinun puutarhassasi!
  Hienoa, että jaksat vielä puuhata puutarhassasi ison lapsikatraan kanssa.

  VastaaPoista
 6. Lystin näköisiä kuvia! Ihanaa, että lapset pääsevät tekemään pihassa ja saavat osallistua töihin. Lapsaet on tosi innokkaita tekemään ja varsinkin jos on joku oma juttu:)
  Uskon todella miten nautit hetken hiljaisuudesta ja rauhasta, muistan vielä hämärästi omilta ajoitani... nyt mummutan 2,8v. joka on innokas mummun apulainen. Yhdessä koulittiin keväällä kukkia, välillä paremalla, välillä huonommalla menestyksellä.

  Lämmintä ja mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...