keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Pihapiirin lintuja. Gårdsplanens fåglar.

Pihassamme on alkanut uusi elämä. Pakkanen vei loputkin kukat. Sisällä on mukavampi olla kuin kylmässä, tuulessa, märässä, pikkupakkasessa. Ikkunasta on mukava katsella pihassa lentäviä talitinttejä. Muutamat kurkistelevat ikkunasta sisäänkin. Pikku-ukkelit lähmivät syödessään ikkunat tahmaisiksi kun on ihan pakko koputella ulkona pyrähteleville pikkulinnuille.


Olen niin onnellinen tästä design-lintulaudasta. Minusta se on upea! Lasinen kyllä, joten iloitsen niin kauan kuin voin (huokaus!). Näitä Eva Solon lintulautoja oli Hulluilla Päivillä, muina päivinä niistä saa valitettavasti maksaa enemmän kuin olisi ihan viisasta lintulaudasta maksaa...


Lasten kanssa on viritelty talipalloja puihin, pensaisiin ja muutama kappale jopa palotikkaisiin. Kymmenkunta talipalloa ovat pikku-ahmatit (siis ne linnut, eivät minun omat ahmatit) jo muutamassa viikossa syöneet joten saimme käydä jo täydentämässä varastoja.


Tässäpä lisää ideoita lintujen ruokintaan (Allt om trädgård-lehti). Tuollaisia pieniä punaisia mökkejä saa myös Suomesta, Clas Ohlson. Talipalloteline olisi kiva löytää... laittakaapa vinkkiä ja kuvia jos olette löytäneet/tehneet hienoja lintulautoja!!


Kaikki ovat jo oppineet tunnistamaan talitintin! Niiden "pyydystäminen" kuvaan tavallisella kameralla onkin sitten haastavampaa...

Äiti bongaa lintuja ja pikkumiehet ottavat tilaisuudesta vaarin ja vilistävät sukkasilleen pihalle.... että jos joku ihmettelee että miten viiden-lapsen-mamma ehtii kirjoittaa puutarhablogia niin näin se menee =)

Aivan ihanaa kun on syysloma.  
Onnellisia lokakuun päiviä Rakkaille Puutarha Ystävilleni!

5 kommenttia:

 1. Äh olen tylsä, mutta vaikka tuo lintulauta on kaunis, mutta... Linnut ulostaa sinne ja se ei oo kyllä hyvä juttu ;(
  Onpa ihanaa, kun päässyt äidiltä karkuun :D

  VastaaPoista
 2. Kaunis lintulauta, kuin koru ! (minä oon haaveillut Eva Solon sadevesimittarista, mutta tosiaan hinta jarruttaa hankintaa). Hienoja lintukotoja tuossa lehdessä, mukava että laitoit näytille. Aivan ihanat pikkuapulaiset sinulla !

  VastaaPoista
 3. Meillä opiskellaan tuota samaa lintutaulua. Ja ihmetellään lintuvieraita. Pääasiassa ne ovat kuitenkin tinttejä.
  Pikkuiset hoksaavat heti oivan tilanteen tulleen...

  VastaaPoista
 4. Lintutaulu oli tosiaan ihan löytö. Kiva jos oppivat sitä kautta muutamia lntuja!

  Amalia, itsekin vähän mietin että kuinka hygieeninen tuo lintulauta on, kun kun perehdyin lintujenruokkimis ohjeisiin..Pitää ainakin yrittää ehtiä huuhtoa se kun vaihtaa uudet siemenet.

  Kiitos, ihania nuo vilistäjät ovat, eipä paljon ehdi sohvalla istuskella... Tempauksia riittää!

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniita lintulautoja! Minäkin ostin pari uutta ja odottelen täällä siemenpussien kanssa, koska saan ripustettua ne puihin. En viitsi vielä laittaa tuonne vaakasuoraan vesisateeseen, kun pelkään että siemenet vettyvät (minun lautani ovat sellaista mallia).

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...