lauantai 16. maaliskuuta 2013

Kuin saisi Rakkaat Ystävät takaisin... Som att få Kära Vänner tillbaka...

IMG_6627

Tervetuloa Drottning Ingrid, Mårbacka, Viva Carolina & Rasperry Ripple! Välkommen !

Pelakuuni ovat viihtyneet talven viileässä varastossa yhden pienen pohjois-ikkunan varassa. Noin kerran kuukaudessa olen käynyt antamassa vesitilkan...

Mina pelargonier har tillbringat vintern i +12 grader i förrådet med bara en liten fönster mot norr. Inte så mycket ljus och plantorna är inte så vackra heller... En gång i månadern har jag gett en skvätt vatten.

IMG_6636


Näistä saisi pian pistokkaita... Tai ehkä kartutan pelakuu määrääni uusilla tuttavuuksilla. Toivottavasti Helsingin Puutarhamessuilla on yhtä hyvät valikoimat kun Tukholmassa viime vuonna?
Snart är det dags att ta sticklingar... Eller kanska blir det fler nyas sorter. Förhoppningsvis har Trädgårdsmässan i Helsingfors likadan utbud som mässan i Stockholm förra året!

IMG_6640

Nimikyltit vielä säilyneet mukana ruukun vaihdoissa. Toivottavasti pitävät myös paikkaansa =)
Namnskylten har följt med alla krukombyten. Hoppas det stämmer =)


Tämä kaikista rakkain -nimetön - ei selvinnyt varastosäilytystä (syynä lienee kaupan turvemulta joka mädännyttänyt juuret?). Yhden pistokkaan sain, jospa se lähtisi. Tai ehkä näitä taas löytää ensi kesänä Tokmannin puutarhamyymälästä?
Tulin niin hyvälle mielelle aina kotiin tullessa kun oven pielessä keinui kauniisti ja super runsaasti kukkiva riippu-pelakuu. 

Min vackraste - den namnlösa - klarade inte vintern. Men förhoppningsvis hittar jag en likadan på sommaren. Älskade den vakra gungande blomman vid entre'n. Man blir så lycklig av att se dessa rikligt blommande ljuva blommor varje gång man passer dem!

Alpine Glow (Nordiska Trädgårdsmässan)

IMG_4313
Rasberry Ripple (siemenistä /från frö)


IMG_4322


Onnellisia kesäisiä ajatuksia talvipakkaspäiviin.... Minä odottelen innolla puutarhamessuille lähtöä ja nautin sisääntulvivasta auringonvalosta!
Somriga tankar och önskningar till dessa kyliga dagar... Jag väntar ivrigt på trädgårdsmässan och njuter av det flödande ljuset (inomhus!) !


13 kommenttia:

 1. Innolla odotan minökin kevään messuja, ensin Turku ja sitten Tukholma, mutta ihan ekana Englannin tarjoukset!

  VastaaPoista
 2. Kauniin värisiä pelargonioita:)

  VastaaPoista
 3. Minullakaan ei selvinnyt yksi pelakuu, jonka juuri olisin toivonut, talven yli... Mutta nyt on jo monessa pelakuussa nuput :)

  VastaaPoista
 4. Ihania nuo pelkuut! Omani palellutin viime syksynä, kun luotin säätiedotukseen enkä seurannut mittarista. Sisäkuistillakin paleltuivat neljää lukuun ottamatta. Onneksi olemme ystävien kanssa jakaneet pistokkaita vuosien varrella, joten nyt sain takaisin joitakin :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat pelargoniat! Olen menossa Turkuun puutarhamessuille ja Pukin puutarha siellä kanssa myymässä. Saattaa olla, että kannan selkä vääränä pelargonian pistokkaita kotiin :)

  VastaaPoista
 6. Hienosti ovat talvehtineet sun pelakuut. Riippapelargonithan on tunnetusti hankalampia saada menemään talven yli,jospa löydät tosiaan samanlaisen tilalle. Kyllä mullakin tuli menetyksiä pelakuurintamalla,vielä loppumetreillä kuoli kolme viime keväänä Pukin Puutarhalta tilaamaani taimea :(

  VastaaPoista
 7. Todellakin upeassa kunnossa ovat talvehtineet pelakuusi ! Toivottavasti suosikkisi pistokas selviää, onnea sille. Oi tuo Alpine Glow on tosi kaunis - vaarallista että tulee uusia tarpeita kun katselee toisten kuvia, yritän pidätellä...

  VastaaPoista
 8. Kauniita ja hyvin selvinneitä pelargonia-aarteita sinulla! Mäkin odotan puutarhamessuilta aina kovasti pelargoniaerikoisuuksia. Mukavaa kevään odotusta ja auringonpaistetta!

  VastaaPoista
 9. Ihania<3 Minullakin on siemenestä tulossa Rasberry Ripple ja tilasin Pukin puutarhalta jo joululomalla pistokkaita:D

  VastaaPoista
 10. Hyvä huomio iloita sisään paistavan auringon valosta. Siinä on aina keväisin ihan oma tunnelmansa.

  VastaaPoista
 11. Löysin blogiisi ja piti liittyä lukijaksi kun tuntuu olevan niin paljon luettavaa ettei yhellä kerralla kerkeä! Minäkin nyt toista kertaa laitin noita pelakuita varastoon ja pariin on tullut uusia alkuja, ja kahteen ei mitään, kuten ei riippapelakuuhunkaan ole tullut mitään.
  Kysyisin vielä sun kasvihuoneesta kun itsellä olisi tarkoitus sellainen nyt keväällä hankkia, että minkä kokoinen se on ja minkä "merkkinen" ? Kartottelen erilaisia kokemuksia kasvihuoneista ja istutuksista siellä. Itsellä kun ei ole lainkaan niistä kokemusta.

  VastaaPoista
 12. Toivottavasti et tule pettymään... Tukholman messuilla on niin uskomattoman hyvät pelargonivalikoimat!
  Ihania nuo sinun pelargonisi.

  VastaaPoista
 13. Kiitos kiitos kiitos,
  olen niin iloinen mukavista kommenteista, luen ne hartaudella mutta en vain pääse aina heti vastaileen =)

  Lohduttaa nyt jos nuo riippapelakuut ovat hankalia... Kiitos kun kerroitte!

  Voi vitsit, odotan jo niin paljon Helsingin messuja =)
  Ja kevättä!

  Niina, kiitos kysymyksestä, hoksasin että kirjoitan siitä postauksen =)
  Kasvihuone on ihan huippu juttu, onnea sen oikean metsästykseen =)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...