sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Uutta ja ideoita Puutarhamessuilta! Nytt från Trädgårdsmässan!

IMG_7105


Jatkan kuvaterveisiäni Kevät Puutarha messuilta...
Fortsättning till bildhälsningar från Trädgårdsmässan....

IMG_7106


IMG_7088

Tätä leikkimökkiä olen ihastellun ennekin. Se sopisi pienelle pihalle ja siltä siinä on kaikki oleellinen leikkiä varten. Nyt en hoksannut katsoa hintaa mutta muistaakseni se ei ihan ilmainen ollut. Voi vain kuvitella miten hurmaava se on kun sen maalaa omaan pihaan sopivaksi!

Den  här lilla lekstugan har jag beundrat innan också! Den har allt det väsentliga för lek och passar bra för en liten trädgård. Kan bara inbilla mig hur gullig den skulle vara om man målade den till den egna gården passande!

IMG_7089

Suurempaa kasvihuonetta saattoi käydä täällä mallailemassa. Tämä on 13m2. Mielenkiintoisen muotoinen!
Ett större västhus?? Den här är 13 kvadratmeter. Lite annorlunda form!

IMG_7092

IMG_7094

IMG_7091

Kuka ei rakastaisi puutarjakirjoja? Onneksi olin suurimman osan jo joskus lainannut kirjastosta ja lukenut. Muuten olisi voinut tulla painava matkalaukku kotiinpäin matkatessa. Olen etsiskellyt kirjoja "slow gardening" ja "puutarhaterapiasta"... niitä ei tullut vastaan - jos sinä olet lukenut, otan mielellään vinkkejä vastaan =)

Vem älskar inte trädgårdsböcker? Som tur har jag läst det flesta (lånat på biblioteket), annars hade jag nog haft väldigt tung bagage på hemvägen.
Jag har försökt hitta böcker om "slow gardening" och "trädgårdsterapi" men hittade inga sådana. Om du vet nån bra bok, tipsa gärna!

IMG_7108


Omat tuliaiset löytyivätkin täältä!
Olen ollut aikeissa tilata Pelargoneja Pukin Puutarhalta, valikoimathan ovat valtavat. Olikin sitten pettymysten pettymys kun messuilla heillä oli vain muutamaa tavallisinta sorttia mukana.
Appleblossom Rosebud ja Mary lähtivät mukaan.

Köpte Pelargonerna Mary och Appleblossom Rosebud från Pukin Puutarha. Lite besviken över att de hade tagit bara få sorter och de vanligaste till mässan. ...

IMG_7110

IMG_7072


Sipulikukkien ja juurakoiden valikoimat olivat varmaankin yhtä hyvät kuin Tukholman messuilla! Afrikan sinisen liljan, Sinisarjan mukuloita lähti mukaan. Myyjät kovasti väittivät että sinisarja olisi meilläkin V-vyöhykkeellä talven kestävä. Hiukan epäilyttää kun puutarhalehdissä niitä on neuvottu laittamaan talveksi kellariin. Oiskohan kellään kokemusta tai pitäsikö minun kokeilla näillä omillani?

Köpte Afrikans Blå Lilja. Säljarna var så säkra att den skulle övervintra även i Norra Finland, zon V. Undrar om nån har försökt, vad har ni för erfarenheter?
Det gladde mig att blomlökar fanns rikligt att välja på.


IMG_7071
Tällaista valkopunakukkaista "Tuberoosaa" (se lienee sen suomalainen nimi) ajattelin myös kokeilla.
Tulevalle viikolle mukavaa puutarha-askartelua laittaa multiin nämä, ja ehkäpä voisin käydä kaivelemassa viime kesän dahliat, josko olisivat vielä hengissä?

Köpte också denna Polyanthus Tuberosa. Roligt att testa något nytt! 
Då har man lite trädgårdspyssel för den kommande veckan, när man får sätta dessa i krukor. Tänkte gräva fram mina dahlia knölar från förrådet, ifall de skulle ha överlevt vintern (vet inte om det blev minus grader i garaget under de kallaste veckorna...?)?

Ha en så härlig, solig vecka och njut av våren! Hos oss har snön börjat smälta, men det räcker säkert flera veckor till... =)
Aurinkoista ja mukavaa viikkoa, nauttikaahan keväästä!  Meillä on jo mukavasti alkanut lumet sulamaan mutta riittäähän tuota vielä, varmaan vielä monta viikkoa!10 kommenttia:

 1. Itse en päässytkään messuille. Kiva, että blogien avulla pääsee fiilistelemään. Aika upea tuo pihakeinu vai pitäisikö sanoa keinusänky :-)

  VastaaPoista
 2. Olisipa ollut ihana käydä messuilla. Tuo sinisarja vaikuttaa ihanalle!

  VastaaPoista
 3. Olin kanssa tosi pettynyt, kun Pukin Puutarhalla oli niin suppea valikoima Turussa. Erikoispelargoneja olisin nimenomaan halunnut messuilta kotiin kantaa. Jäi sitten 'Appleblossom Rosebudiin' ja 'Röd Mårbackaan' mun ostokseni.

  Sinisarjasta ei ole kyllä kokemusta, mutta kuulostaa vähän epäilyttävältä, että oikeastiko muka talvehtisi vitosvyöhykkeellä jos juuri missäänkään vyöhykkeellä avomaalla??...

  VastaaPoista
 4. Mukavat hankinnat teit. Minäkin olin eilen messuilla. Muutama juurakko ja mukula tarttui mukaan. Viime kesänä istutin sinisarjan taimet penkkiin. Jännä nähdä, ovatko hengissä! Varmuuden vuoksi olen ostanut uudet juurakot, jotka laitan ruukkuun, jos entisille kävi köpelösti..

  VastaaPoista
 5. Kyllä minäkin olen aina siinä uskossa ollut, että sinisarjat täytyy talvettaa viileässä plussan puolella! Mielenkiintoista tosiaan jos menestyvät talven ulkona!! Ihanaa että pääsit messuille, kyllä sieltä aina löytyy jotakin erikoisempaa mitä ei "lähimarketeissa" myydä!

  VastaaPoista
 6. Kiitos houkuttelevista messukuvista! Turun Piha & Puutarha oli (jälleen) vähän pettymys, täytyykin ensi keväänä suunnata vaihteeksi jonnekin kauemmas. :) Pukin puutarhan osastolta minäkin sentään löysin kotiinviemisiä.

  VastaaPoista
 7. Mulla on viimesuvena maahan iskettyä sinisarjaa, saas nähdä mahtaako sieltä nousta. Minäkin Turussa katselin pelargonioita sillä silmällä ja vain rosebud lähti mukaan...

  VastaaPoista
 8. Enpä usko että sinisarja talvehtii viitosella. Ja jos talvehtiikin suojattuna, niin miten sitten jaksaa kukkkia kesällä. Kellarissa nimittäin lehdet säilyvät vihreinä ja pääsee vauhtiin sitten heti keväällä. Mutta kaikkea voi ja kannattaa kokeilla, yrittänyttä ei laiteta :) Tämän tästä näkee vyöhykkeiden venytystä hyvinkin tuloksin. Hmmm - luulenpa että mun uus kasvari on tuossa kuvassasi - paljon halvempi malli kuin Julianan tukevammat ja kalliit mallit, mutta kyllä se pystyssä näyttää olevan vielä talven jälkeen.

  VastaaPoista
 9. Oli kiva saada pieni maistiainen messuilta, kun en itse päässyt mukaan. Huomenna menen katsastamaan Lahden Pihapiirimessut.
  Ostin viime keväänä sinisarjan mukuloita messuilta. Kesän aikana ne kasvoivat hyvin mutta eivät vielä kukkineet. Odotan tätä kesää, jospa saisin nauttia jo niiden kukinnasta. Talvetin sinisarjat autotallissa, pelargonien kanssa. Ja näyttävät hyvinvoivilta näin talven jälkeen. En usko että sinisarjat talvehtivat edes täällä kakkosvyöhykkeellä ulkosalla. Mutta jos kokeilet ulkona talvetusta, kerro meille kaikille miten kävi.

  VastaaPoista
 10. Niin siinä voi käydä että ehkä talvehtivat mutta eivät sitten kuki...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...