keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Haluatko osallistua puutarhaan liittyvään tutkimukseen?

IMG_7461
Muistiinpanojeni lisäksi tutkijat tallettavat blogini ja sen kuvat joka on eräänlainen "Puutarhapäiväkirjani".

Puutarhan merkkejä on pienimuotoinen tutkimus, jossa tutkija Pauliina Rautio lähestyy puutarhaharrastuksen arkea, erityisesti sen jälkeen jättämiä merkkejä: muistiinpanoja, istutuskarttoja, valokuvia, mitä vaan. Tutkin sitä, miten puutarha ja sen hoitaja(t) ikään kuin keskustelevat keskenään, minkälaista suhdetta ihminen puutarhansa kanssa näin rakentaa ja ylläpitää, sekä sitä miten puutarhassa kasvatetaan ja myös kasvetaan. Tutkimuksen yhtenä lähtökohtana on näin kyseenalaistaa pelkästään ihmisen toimintaan keskittyvä puutarhanhoidon tarkastelu ja antaa sija niille itsepäisille rikkaruohoille, sateisille kesille tai porkkanamadoille, jotka myös omalla tavallaan osallistuvat puutarhanhoitoon, sen iloihin ja suruihin ja sen viehätykseen meille.
Tutkimukseni aineisto koostuu teiltä osallistujilta keräämästäni materiaalista, jota voivat siis olla kaikenlaiset dokumentit, jotka liittyvät puutarhanne/pihanne hoitoon: päiväkirjat, muistiinpanot, sekalaiset laput, merkkitikut, valokuvat, piirrokset, kartat – mitä vain teiltä löytyy! Toivon, että jaatte kanssani materiaalia noin yhden vuoden ajalta: esimerkiksi tästä keväästä ensi vuoden kevääseen. Jo olemassa oleva materiaali, esimerkiksi menneiden vuosien päiväkirjat, käyvät myös hyvin.
Tutkimukseni on itsenäinen kokonaisuus, vaikka liittyykin löyhästi alkuvaiheessa olevaan kansainväliseen tutkimushankkeeseen, jossa ihmisen ja ympäristön arkista ja moniulotteista materiaalista vuorovaikutusta tarkastellaan eri tilanteissa. Tätä hanketta johtaa professori Margaret Somerville (University of West Sydney, Australia). Tutkimukseni tuloksia tulen esittelemään aikanaan siten paitsi kotimaisissa julkaisuissa, myös kansainvälisissä konferensseissa ja julkaisuissa. Osallistujina saatte halutessanne luettavaksi kaikki julkaisemani tekstit.

Käytännössä osallistumisesi tutkimukseeni tarkoittaa, että lähetän sinulle ennakolta maksettuja kirjekuoria, joissa voit postittaa minulle haluamaasi materiaalia. Voit joko itse kopioida materiaalit ja lähettää kopiot, tai voit lähettää alkuperäiset minulle ja minä palautan ne heti kopioituani. Jos keräät aineistoa kuluvan vuoden aikana, lähetän sinulle useamman kuoren ja voit lähettää materiaalia pitkin vuotta useassa erässä. Jos lähettämäsi materiaali on painavaa/isoa (vaikka iso päiväkirja), kerro siitä niin lähetän sinulle tietoa miten saat sen postitettua vastaanottajan kustannuksella.
Voit vetäytyä tutkimuksesta milloin tahansa, pelkästään ilmoittamalla siitä minulle. Kaikkia osallistujia suojaa myös anonymiteetti. En käytä tutkimuksessani kenestäkään oikeita nimiä, poistan teiltä saamastani materiaalista myös paikannimet ja muut tunnistamiseen liittyvät yksityiskohdat. Jos jaatte kanssani valokuvia, kysyn erikseen lupaa, mikäli haluan käyttää kuvia jossakin tutkimukseen liittyvässä esityksessä tai julkaisussa.

Jos kiinnostuit ja haluat osallistua tutkimukseen:
Olethan yhteydessä:
Pauliina Rautio, Vaiverotie 7, 90630 Oulu // pauliina.rautio@oulu.fi // 050 4133410

IMG_7467

Iloista Aurinkoista Puutarhaviikkoa! Toivottavasti saatte mukavilta puutarhatouhuiltanne aikaa myös osallistua tutkimukseen!

Ha en fin trädgårdsvecka! Om du bor i Finland och vill delta i forskningsprojekt om trädgård, vänligen kontakta forskaren  Pauliina Rautio, Vaiverotie 7, 90630 Oulu // pauliina.rautio@oulu.fi // 050 4133410 för mera information (på svenska).

2 kommenttia:

 1. Lähetin sinulle sähköpostia tutkimuksen suhteen:)

  VastaaPoista
 2. Hei,
  Mukavaa jos sinäkin lähdet mukaan =)
  Minä en ole tutkijana puutarha tutkimuksessa, anteeksi jos postauksesta saa sellaisen ymmärryksen, olen kopioinut Pauliinan info-kirjeen jonka itse sain =)

  Lähetin jo omat muistiinpanoni tutkimusta varten. He myös kopsaavat "puutarha-päiväkirjani" täältä blogin puolelta!

  Tutkimus tehdään Oulun ja Helsingin Yliopistoissa.

  Mukavaa viikkoa, Karolina

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...