torstai 9. toukokuuta 2013

Tämä ei ole Äitienpäiväruusu... Det här är ingen Morsdags ros...

IMG_7361


Tämä ei ole Äitienpäivä ruusu...
Vaan Jaloruusu ( pahoittelen, unohdin!!! kysyä sen nimen, myyjä kyllä puhutteli sitä jollakin nimellä mutta en saa päähäni, jos tunnistat, kiitän lämpimästi!). Ansaitsin tämän itselleni hurjan villin päivän jälkeen kun mies oli golfaamassa ja minä yksin lasten kanssa kotona. Päivä oli riehuntaa ja kiukkua eikä mikään mennyt oikeen putkeen kun edellisenä päivänä olimme olleet juhlissa ja matkalla ja koko poppoo oli kiukkuinen ja väsynyt. Niinpä kun ukkokultani kaarsi pihaan minä hyppäsin pyöränselkään ja ajoin Bauhausin puutarha-osastolle lepuuttamaan hermoja (voi olla omituista jonkun mielestä ja pahoittelen tätä "mainosta"). Kiertelin, hypistelin ja ihastelin, tutkin ja juttelin asiantuntevan myyjän kanssa kasveista ja niimpä olin pian onnellisemmalla päällä. Ihmeellisiä nämä puutarhamyymälät!
Sitten päädyin ostamaan kuistin kukkaruukkuun tämän ihanan valkoisen pallero ruusun joka kuulemma hyvin kasteltuna ja lannoitettuna kukkii koko kesän (kuolleet kukkatertut pitää leikata pois!). Syksyllä kun ruusu on tiputtanut lehtensä sen voi istuttaa maahan, 15cm syvemmälle, ja hyvällä tuurilla ruusu kukkii ja kasvaa taas ensi vuonna.
Ruusua saisi jo pitää päivisin ulkona, mutta kun en vaan vielä raaski. Se on ihan mielettömän kaunis täällä sisälläkin!
  
IMG_7353

Det här är ingen Morsdags ros...
Utan en belöning av en lite extra jobbig dag när min käraste var ute och spelade golf och barnen var extra vilda och trötta efter resan dagen innan. Så när mannen körde in på gården hoppade jag på cykel och cyklade till Bauhaus för att lugna ner mig och få ett andetag (lite konstigt kanske, och ursäkta denna reklam). Där gick jag runt och beundrande, tittade, förundrade och njöt av växthuskänslan...
Och så blev det den här rosen som jag tyckte jag hade tjänat.
Den ska jag plantera ut i kruka, men eftersom den är så oerhört vacker även inne, så har jag inte rått mig att ta ut den ännu.
På hösten när den har tappat sina blad, ska jag plantera ut den i 15cm djup så den kanske blommar nästa sommar igen!??

IMG_7342
PS. Kiitos vinkeistä, neuvoista, ihanista kommenteista ja kannustuksesta liittyen edelliseen postaukseen. Olen niin iloinen että olette olemassa, Rakkaat Puutarha Ystävät!

7 kommenttia:

 1. Onpa kaunis ruusu! Bauhausin kukkaosastolla on ihana kierrellä... :)

  VastaaPoista
 2. On niin parasta omaa aikaa kun menee puutarhamyymälään kiertelemään! =)

  VastaaPoista
 3. Patioruusuiksi jotkut kutsuvat noita. Lajikkeesta ei mitään käryä. Kaunis hän on! :)

  VastaaPoista
 4. Meilläkin noita myydään ihan äitienpäiväruusuna, voin huomenna vilkaista josko niissä olisi jotain lajike-nimeä. Jos vaan muistan ;)

  VastaaPoista
 5. Valkoinen ruusu on aina tyylikäs ja kaunis.

  VastaaPoista
 6. Minä en oikein ole ruusuihminen, mutta tämä valkoinen ruususi on kyllä hyvin kaunis!

  VastaaPoista
 7. Ihana ruusu, valkoinen on kaunis väri ruusulle!
  Karolina, sinulle on tunnustus blogissani, ole hyvä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...