keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Puutarhabloggaajien tapaaminen jatkoa... Trädgårdsbloggarnas träff, del II.

Osa II.
Pitäähän näin mukavasta päivästä kertoa kaikessa sen runsaudessaan. Yhteen postaukseen en olisi saanut mahtumaan koko tarinaa.  Paikka jossa tapasimme oli siis Oulujoen Taimisto ,linkistä pääset sivustoille ja vasemmassa alapalkissa lukee kuvat josta löytyy kuvia päivästämme. Myöhemmin taitaa tulla myös taimiston esittelyvideo jossa me saamme olla mannekiineja =)

Kuvassa yllä on Puutarhuri Matti Kuljun itse löytämä Harmaaleppä "Varjo" jolla on erikoinen tapa tehdä monta latvaa ja kun alaosaa karsitaan niin saadaan tällainen upea sateenvarjomainen puu. Puussa on upea runko ja voin vain kuvitella miten lapset rakastavat leikkiä sen alla. Laitampa tämän harkintaan, sopisi uuteen puutarhaan lasten "Taikametsä-osioon"???

"Varjo"

Jens Munk kukki parhaillaan...

... ja lumosi kukinnoillaan niin että monta ruusupensasta lähti meidän lähtiessä mukaan. Huomasin että kun olin vierailut eri aikaan viime kesänä, olin ihastunut aivan eri ruusuihin. Eri ruusut myös kukkivat kauniimmin eri vuosina. 


"Sointu " vaan on ihastukseni vuodesta toiseen. Siinä on kauniit pienet ruusunkukat tertuissa. Väri on hempeän kaunis. 

"Sävel" on toinen Suomalainen uusi ruusu, samantyyppinen kuin "Sointu" mutta tässä on valkoisemmat kukat.

Tässä lisää Peter Joy & co ruusuja koe-istutuksessa. Ruusua ei ole vielä rekisteröity eikä se ole myynnissä. Odotellaampa vain miten tämä suuri kukkainen persikan värinen ruusu menestyy V-vyöhykkeellä ja aletaanko sitä sitten myöhemmin tuottamaan?


Monte Cassino ruusussa on myös hyvät värit.


Ritausma on yksi kauneimmista ruusuista. Roseraie Del Hay. 
Minua selvästikkin viehättää nämä tummat, siniseen sävyttyvät ruusut. Tässä on kaunis väri.


Puhtaan valkoinen ruusu - Schnee Eule.

Louise Bugnet. 
Tämän kauniimpaa ruusua ei olekkaan. Nuput ovat viininpunaiset, kukat puhtaan valkoiset, pinkkien viirujen kera. Kaunis ja mielenkiintoinen. Epätaydellisyydessään täydellinen.
 Ja kukkii koko kesän!
Minulla kasvaa se pihassa (on jäänyt nyt  vähän liikaa syreenin varjoon ja harkitsen siirtämistä) mutta se ei ole omajuurinen joten pelkään menettäväni koko ihanuuden jonain pahana talvena. Sikispä laitoinkin kyseisen ruusun tilaukseen...Omajuurisena!


Pink Pavement.


Kestäviä venäläisiä ruusuja: Kirovsk.


Ihasteltavaa ja kyseltävää riitti!
Kiitos kaikille teille jotka lähditte mukaan, oli huippua tavata!
Suurkiitokset Oulujoen Taimistolle mukavasta päivästä, ja erityiskiitokset Matti Kuljulle joka kärsivällisesti vastaili kaikkiin loputtomiin kysymyksiin ja antoi meille mielenkiintoisen opastuksen ruusunkasvatukseen (katso edellinen postaus).


Ja enhän minä olisi minä ellen olisi kotiin tultuani käynyt leikkelemässä ruusupensaitani kaljuiksi. "Muutama" pistokas on nyt kasvihuoneessa ja todentotta, on kova homma käydä niitä sumuttelemassa suihkupullolla kun ei omista automaattisumutinta joka pitäisi 100% kosteuden.
Ja kun on vielä luvattu helleviikkoja niin ei puhettakaan että lähtisin mökille tai sukujuhlaan. Minulla on täällä kotona ihan tarpeeksi tekemistä =)


4 kommenttia:

 1. Mahtavia kuvia ruusuista, tuo Jens Munk on kyllä niin kaunis! Jos nyt ei tullu jo selväksi... ;) Ja Sointu myös. Munki piti käydä latvomassa Merveillet ja laitoin pistokkaat purkkeihin, toisen päällä on pussi, toisen ei, molemmat on tuolla lyttääntyneessä kasvihuoneessa. Sen verran vielä kasassa, että ilma pysyy kosteana ja lämpimämpänä...oispa jännä saada ne kasvamaan!

  VastaaPoista
 2. Ah kyllä ruusut on vaan niin upeita! Ainut haittapuoli on, kun ne ei pysy ruodussa vaan tuppaavat leviämään liikaa.

  VastaaPoista
 3. Ahaa, nyt jo ruusunpistokkaita.
  Varmasti jännä nähdä!
  Minäkin, sitten kun on se lasimökki!

  Kauniisti olet kuvannut ruusuja!

  VastaaPoista
 4. Onpas kaunis tuo harmaaleppä, eksoottisen oloinen. Jos olisi tilaa, niin saattaisin haluta minäkin tuollaisen satupuun. Ihanaa että pidät avoimet ovet sunnuntaina, ihanaa päivää sinulle ja vierailijoillesi !

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...