tiistai 8. lokakuuta 2013

Puutarhan Parasta. Det Bästa från Trädgården.


Loput tomaatit on pelastettu kasvihuoneesta sisälle kypsymään.
De sista tomaterna är plockade in för att mogna.


Mustapippuria, öljyä, sokeria, suolaa, chiliä, valkosipulia... Mitä näistä tekisi? Bruschetta (öljyssä rapeaksi paistetun) leivän päälle paistettuja tomaatteja vai tomaattikeitto? Pakko paljastaa että tämä emäntä kokkaa niin että sekä  resepti että lopputulos paljastuu vasta ihan viime metreillä. No maistaen hyvää tulee..
Svartpeppar, olja, socker, salt, chili och vitlök... Vad ska det bli? Bruschetta med tomater eller tomatsoppa? Måste erkänna att den här kocken lagar mat så att både receptet och slutresultatet avslöjas först i slutet.


Persiljaa, timjamia...
Persilja och timjam...


  Ja lopuksi loraus kermaa - Oman Puutarha Tomaattikeitto on valmis!
Och slutligen lite grädde - Egna Trädgårdens tomatsoppa är färdigt!

Voihan olla että se on vain mielikuvitusta, mutta itse kasvatetuista tomaateista ja yrteistä tehty tomaattikeitto maistuu Maailman Parhaalle! Joku viisas voisi kertoa mikä ihmismielen syvin kerros herää henkiin kun saa syödä itse kerättyä ja viljetyä ruokaa. Tunne on hyvä.

Det kanske är bara fantasi, men tomatsoppan från egenodlade tomater och örter smakar Världens Bästa! Någon vis människa skulle kanske kunna berätta vilka människo förståndets djupa skickt som aktiveras när man får så och äta egenodlat. Känsla är så bra.

10 kommenttia:

 1. Oi miten herkullisen näköistä! Melkein tunnen tuoksun nenässäni :) Tomaattikeitto on lempiruokieni top vitosessa, nam!

  VastaaPoista
 2. Niin totta! Omat niin kuin maistuis paremmille, ja vielä tiedät mitä syöt!

  VastaaPoista
 3. Totta, samoin kuin itse tehty esine/tavara on sata kertaa arvokkaampi kuin kaupasta ostettu, niin on myös kasvatuksien kanssa. Onko se se luolanaisen luonto :D

  VastaaPoista
 4. Oman maan sato maistuu aina parhaalta ja silloin ainakin tietää mitä syö, eli, lisäaineetonta ja tuoretta. Herkullisen näköistä.

  VastaaPoista
 5. Herkullisen näköistä!
  Kyllä omat tomaatit ja muut kasvimaan herkut ovat vertaansa vailla.
  Täytyykin ottaa omat tomaatin raakileet sisälle kypsymään.

  VastaaPoista
 6. Ehkä se on jotain alkukantaista, mikä meissä herää ;) Ruokimme itse itsemme . Siinä on sitä jotain. Tunnelmallista syksyn jatkoa !

  VastaaPoista
 7. Oli syys mikä tahansa, oman maan anti yksinkertaisesti maistuu parhaalta. Ehkä onnistumisen ilo saa makunystyrätkin herkistymään.

  VastaaPoista
 8. Eli samanlaisia kokemuksia muillakin Puutarha Ystävillä. Jotain syvää, luontoäidin läheisyyttä, ihmisen yhteenkuuluvuutta luontoon siinä lienee kokee kun saa ravintonsa itse keräämästä, kasvattamasta..

  Iloisia syyspäiviä ja sadonkorjuuta!

  VastaaPoista
 9. Njam! Näyttää ainakin niin hyvältä, että herahti vesi kielelle!

  VastaaPoista
 10. Hei Karolina! Osallistuit blogissani syysarvontaan ja voitit lahjakortin K-Rautaan, onnea! Otathan yhteyttä, jotta voidaan sopia voiton toimittamisesta. Yhteyden minuun saat blogini yhteydenotto -toiminnon kautta: http://hemmahosoja.blogspot.fi. Ihana blogi sinulla!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...