sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Aika istuttaa Amaryllikset... Dags att plantera Amaryllis...


Kun maan pinta on jo hiukkasen saanut puuterimaista lunta (se sulaa samantien, ei vielä pysyvää lunta täällä pohjoisessakaan) niin joulun lähestyminen alkaa jo tuntua todelliselta. Työpaikalla suunnitellaan pikkujoulunyyttäreitä.  
Ja Oma Piha lehden blogi löysin ohjeet amaryllisten kasvattamiseen. 
En vain ole löytänyt mistään sipuleita ja ne mitä katsoin netistä olivat luokkaa 17e/2 sipulia. Kalliimpia kuin valmiiksi kasvatetut (7e/ 2 kpl). Olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä?

Rakastan Ritarinkukkia alias Amarylliksia ja olen talvisin niiden suurkuluttuja. Häpeän etten ole jaksanut säästää sipuleita/käyttää niitä kesällä maassa hakemassa kasvuvoimaa.... 
Lupaan parantaa tapani tänä jouluna (jos salaa, vaivihkaa viikkojen kuluessa, joulun lähestyessä) käyn aina vain hakemassa kaupasta uusia kukkia.


Älskar Amaryllis. Nu är det dags att plantera lökarna - om man har några. Var har ni köpt era amaryllis lökar? Hittade några på webshop men dessa kostade 17e/2st och man får färdiga för 7e/2st.
Varje vinter köper jag flera amaryllis och skäms över att jag inte har sparat dessa...


Näitä ihanuuksia olen kuvannut Zetas puutarhasta mutta sinne on nyt vähän pitkä matka (Tukholmassa). Mutta sitten vähän vihreämpiin kuviin. Olen hoitanut "pimeän kammoani" ja "kaamos-vihaani" lukemalla puutarhablogeja -se todella auttaa!
Isänpäivän kunniaksi muutama kuva vekkuli oravista jotka hauskuuttivat meitä alkukesästä. Mm. söivät lintujen talipallot ja kun mies koputtii keittiön ikkunaan että lopettakaa heti tuo homma, oravan pojat kävivät jyrsimässä talipallon narun irti ja kantoivat painavan talipallon piiloon. Se oli niin koominen näky!!!

Dessa fina lök har jag fotat på Zetas men nu är det lite långt dit o hämta!
Men nu till lite grönare bilder. Har uppäckt att det hjälper att höja stämineng mitt i allt mörka.
Dessa två ekorre har roat oss, bl.a. åt de talgbollar som var lagda till fåglar. När mannen knackade fönstret för att få dom och sluta, dessa listiga kurrar bet av tråden och bar hela talgbollen till sitt gömställe!

Tänään ollaan juhlittu Isänpäivää runsain kortein ja lasten askartelemien lahjoin.
Mainittakoon että voitin
Hemma hos Oja rakennusblogin
arvonnassa 50e lahjajortin K-rautaan josta sitten yksi isänpäivälahja löytyi eli Kärschnerin raksa-imuri. Sille tulee sitten joskus käyttöä, nyt auton penkit on imuroitu super-imurilla ja mies oli tyytyväinen. Lämpimät kiitokset arvonnan järjestäjälle!

Vi har firat Farsdag med tårta och massvis med kort och paket som barnen själv gjort. Men som tillägg fick pappan en Kärscher dammsugare som present. Jag had en otrolig tur och vann 2. priset på lotteri hos bloggen "Hemma hos Oja" och present kortet till K-rauta användes till presenten. Tack än en gång till Lotteri anordnaren!


Onnea kaikille isille jotka lukevat blogiani ;)
Grattis till alla pappor som läser min blogg ;)
Iloista Isänpäivää kaikille Rakkaille Puutarha Ystäville!
Ha en fin Farsdag alla Kära Trädgårds Vänner!

5 kommenttia:

 1. Minunkin ehdoton joulukukkani on nykyisin valkoinen amaryllis ja vielä mielellään kerrottukukkainen. Vinkkejä minulla ei valitettavasti ole antaa.

  VastaaPoista
 2. Valkoiset ovat kauneimpia. Sipuleita olisi löytynyt esim. viherpeukaloilta, toisaalta valikoimassa oli vain muutama valkoinen ja sitten kirjavia....

  Kävin hakemassa kaksi valmiiksi ruukutettua sipulia Bauhausista, valkoisia molemmat. Toinen on eteisessä viileämmässä, toinen olohuoneessa, jospa ne kukkisivat eri-aikaan. Yritän nämä saada pidettyä sitten ensi vuoden jouluunkin =)

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuo valkoinen. Oravien touhuja on aina mukava seurata, tosi hienot ja terveen näköiset kaverukset ovat :) Mulla on nyt tullut muutamasta vanhasta amarylliksen sipulista nuppu näkyviin. En ole tehnyt mitään. Ruukut olivat kesän ulkona ja toin syksyllä sisään. Vielä en ole kastellut.

  VastaaPoista
 4. Kodin Kukat/ Juha Toikka toimittaa kyllä aika nopsaan kukkasipuleita. Kokeileppa! Terveisin Anja

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä Anja, minäpä kurkistan mitä löytyy =)

  Tylsä mörökölli, hyvävointisia ovat, sellaiset määrät popsivat talipalloja ja linnunruokaa... Kun sitten lopetetettiin syöttäminen (varistelivat maahan siemeniä ja saatiin myös pieniä pulleita metsähiiriä kaupantekijäisiksi) eivät enää vierailleet meillä =(
  Ihana oravien touhuja oli seurata mutta harmitti ne hiiret. Mies tienasi aika monta golfreissua(/hiiri) ennenkuin ne loppuivat. Nyt mennään pelkillä talipalloilla tämä talvi =)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...