tiistai 5. marraskuuta 2013

Marraskuun Puutarha. November Trädgård.


Hortensia pitsiä. Hortensia spets.
Sumuista ja märkää. Koleaa. Kiersin kameran kanssa puutarhassa ja yritin tallettaa jotain kaunista.
Vandrade i den dimmiga, blöta trädgården och försökte plåta något vackert.Havuista voi olla onnellinen tähän aikaan vuodesta. Samoin makuuhuoneen ikkunan alle "rakentamasta" metsäpuutarhassa jonka rhodo-pensaat ovat syvän vihreät.
Den här tiden av året är man tacksam för barrväxterna, samt mörk gröna rhododenron som jag ser på morgonen när jag öppnar sovrums fönstret.

Puutarha vaipuu jo uneen.
 Olen malttanut kiertää kevätsipulit kaukaa, en ole vilkuillutkaan, en hypistellyt, en ostanut... kunnes sitten hurahdin. 130kpl sipulia kaivelin märkään maahan, pimeässä. Crazy Lady. Miehelle en edes uskaltanut mainita asiasta. Kevät ilman että kurkistelee maasta nousevia tulppaaneja, ei sellaista voi olla. Ja kun talokauppakin on hiljentynyt päätimme että pidetään enää vain yksi talonäyttö ja sen jälkeen otetaan koti pois myynnistä ja odotellaan parempia aikoja. 

Trädgården faller i sömn.
Hittills har jag gått förbi alla vårlökar, inte ens sneglat åt det hållet... Men så fick jag en kick och köpte med mig 130st vårlökar. Sätte dem i jorden i smyg, i regn och i mörkt. Crazy Lady. Har inte vågat berätta för mannen. Men att motta våren utan att ha några tulpaner som stiger upp, det går inte!


Kramar och tack för all peppring inför höstmörkret ni gav mig i förra bloggposten <3
Halaukset ja kiitos ihanista ajatuksista miten selviää yli pimeän syksyn! Olette aivan upeita Blogi Ystäviä <3


5 kommenttia:

 1. Ihanat hortensiakuvat. Havut ovat minunkin mielestäni aivan ehdottomia puutarhassa. Tähän aikaan etenkin, kun niihin voi asetella valosarjoja synkkyyttä karkoittamaan. Hyvää viikonjatkoa.

  VastaaPoista
 2. Havut ovat kyllä ihan parhaita tähän vuodenaikaan.
  Meillä mies tokaisi että olisiko ensi vuonna teemana kohtuus kukkasipulihankintoja miettiessäni;)

  VastaaPoista
 3. Marraskuisessa puutarhassa tuntuu, että se henkäisee viimeisen kerran, mutta onneksi se on vain kevyttä unta, luonto valmistautuu jo uuteen kasvukauteen. Havut ovat niin tärkeitä tähän aikaan vuodesta, minäkin olen silmäillyt puutarhaa ja merkkaillut mielessäni paikkoja, joihin täytyy istuttaa ensi vuonna jotain ikivihreää. Minä olen jättänyt sipulit tänä vuonna kokonaan laittamatta, toivottavasti osa vanhoista nousee keväällä. Tunnelmallista marraskuuta!

  VastaaPoista
 4. Hei minulla muhii mullan alla tuon saman laatikon sipulit, toivottavasti myyrät ei vie kaikkia, nyt ollaan lähellä myyräkantojen huippua:(

  VastaaPoista
 5. Kiitos ihanista kommenteista.
  Ja mukavaa tätä viikonloppua, olipas kerrassaan kiireinen viikko.

  Jospa tänä viikonloppuna saisi viriteltyä talvivaloja =)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...