maanantai 27. tammikuuta 2014

Hiljaisuus....Japanilainen puutarha. Tystnad.... Japansk trädgård.


Ihan kai se on hyvä että on jokin aika vuodessa jolloin kaikki hiljenee ja hyytyy, pakkaseen ja loputtoman valkoiseen, pilven harmaaseen. Blogiinkaan ei ole tullut mitään kirjoituksia. Ollaan talviunilla ja odotellaan valoisampia päiviä. Käynpähän vain kertomassa että olen hengissä ja että teidän tarinoitanne on ollut kiva lueskella. Erityisesti Riinan kauniita blogipostauksia Japanilaisista puutarhoista, Versoja Vaahteramäeltä blogista!


Ehkäpä joskus pääsisin itsekkin Japaniin kuvaamaan puutarhoja. Sitä odotellessa olen hakenut inspiraatiota, mistäpä muualtakaan, kuin Pinterestistä http://www.pinterest.com/KarolinanPuutar/japanese-garden/  tänne olen tallentanut kuvia joiden perusteella alan suunnittelemaan omaa pientä japanilaisen puutarhan osaa!


Sammalta,  Sammalleimua, Rhodoja, Atsalejoja, Hortensioita, pikkukiviä, hiekkaa, kiviä ja havuja...Ja kirsikkapuu!

 Kuvien lähteille pääset pinterestin kautta, klikkaat vaan kuvaa niin se vie sinut alkuperäis sivustolle:

 Antagligen är det för vår välbefinnande att allt tystnar ner, man blir saktare, ute är det vitt vitt och grått. Inte ens bloggen har jag haft inspiration att uppdatera. Jag har läst era fina bloggar och varit lat. Riina i bloggen Versoja Vaahteramäeltä  har skrivit underbart om sina resor till Japan. 
Det skulle vara så underbart att få chansen att åka dit och fota själv trädgårdar och templar.
På väntan på det har jag letat efter inspiration på pinterest http://www.pinterest.com/KarolinanPuutar/japanese-garden/  Från linken ovan hittar ni även bildernas källor, genom att klicka på bilden kommer ni till den ursprungliga sidan bilden är "pinned" från.
 
 
Rauhallista viikkoa Rakkaat Puutarha Ystävät!
Ha en lugn och skön vecka Trädgårds vänner!

10 kommenttia:

 1. Hei Karolina! Kiva että olet pidit Japanin kuvaterveisistäni! Ja kiitos blogini linkityksestä, ilahduin valtavasti! Todella kauniita nämä Pinterestistä löytämäsi kuvat. Pinterest ja nämä puutarhablogit ovat todella inspiraation lähteitä näin talvella. On ihana haaveilla..puutarhamatkoista ja uusista jutuista puutarhassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi mielenkiintoisesta ja asiapitoisesta postauksesta. Sitä oli ilo lukea. Joskus todella olisi upea päästä puutarhamatkalke Japaniin, siihen saakka pitää tehdä näitä kuvamatkoja...

   Poista
 2. Kiitos kuvalinkistä. Mulla alkaakin olla nyt työn alla japanilaistyylisen pihan suunnittelu, noista kuvista saa kyllä paljon vinkkejä ja ideoita.

  VastaaPoista
 3. Minulla vasta ideointi vaiheessa. Mutta sen tiedän että varaan puutarhaani palasen japanilaista puutarhaa varten se ehkä rakentunee vasta vuosien päästä...

  VastaaPoista
 4. Ihana vihreys, ja tuo kirsikkapuu, huokaus!

  VastaaPoista
 5. Ompa ihanan seesteisiä kuvia, kaunista! :)

  VastaaPoista
 6. Ja vielä, mulla olis sulle tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita vihreitä maisemia näissä. Japanilaisuudesta minulle tulee ensimmäisenä mieleen rauhallisuus, pysähtyneisyys ja hiljainen veden solina. Itsekin olen etupihalle miettinyt pientä japanilaista aluetta, siellä kun tuppaa kasvamaan sammalta, niin miksi sitä vastaan taistelisin.

  VastaaPoista
 8. Sammal on ihanan tuoksuista ja värit ovat upeita. Mitenhän ne Japanissa osaa kasvattaa sitä niin hyvin?
  En ole vielä löytänyt selkeää ideaa japanilaiseen puutarhaan... Sitä pitää vielä makustella ja miettiä. Mutta nuo kuvat ovat ihmeellisen kauniita ja harmonisia.
  Voisin kysellä jos Ouluun saataisiin puutarha yhdistykselle joku pitään luentoa. Ketä voisi suositella pitämään luentoa Japanilaisesta Puutarhasta Suomen olosuhteissa?

  VastaaPoista
 9. Vad roligt att du skriver om japanska trädgårdar! De är ju fantastiska dessa trädgårdar men det är ju inte så många som skriver om dem. Ett tag var det jättepoppis och de dök upp i alla möjliga sammanhang. Har tittat på din Pinterestlänk och pinnad några bilder till min egen bildsamling på japanska trädgårdar på Pinterest, bilder jag inte sett tidigare. Tack!

  Ha en bra fortsättning på helgen

  Kristina

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...