torstai 24. heinäkuuta 2014

Between the gardens.Hellesäät ollaan ahkerasti elelty retkeillen ja uiden. Iltaisin olen nauttinut pikkupihan puutarhasta, kastellut päivittäin ruukkupuutarhaa. Eivät taatusti eläisi jos oltaisiin useampi päivä poissa. Yleensä puutarha innostus saa minut valtaansa sopivan koleana ja jopa sateisena päivänä (mikä sen parempi päivä kaivaa kasveja ylös, jakaa, siirtää...).  Näin ollen tämä hellekesä on mitä parhain tällaiselle "between the gardens" ihmiselle. Päivittäin käydään lasten kanssa tontilla katsomassa miten siellä edistyy, kun harkko-paketteja on koko piha täynnä se hiukan latistaa puutarhanrakennus intoani. Mutta ennen syksyä joka ikinen harkko on paikoillaan ja talossa katto ja minä käyn tekemässä sellaisen rakennussiivouksen ettei kukaan usko.


Edelleen olen optimistisen - syksyllä pyydän tontille kaivinkoneen ja puun paikat kaivetaan, ruusupuutarha muokataan... Koska nurmikkoa tulee vain yksi kaistale, voi olla, ellei vastus ole liian voimakas, että kylvän myös sen.


Talon rinnalle nousee tämä viherhuone. Sen eteen tulee terassi. Ikkunoiden paikat näkyy jo.Vaikkakin ikkunat ovat isot, lämmityskustannuksista tulee niukat kun nuo seinät on tehty passiiviharkoista (http://www.passiivikivitalot.fi/ ). Hyvä näin sillä koko viherhuone oli pitkään vaakalaudalla juuri noiden lämmityskustannusten vuoksi. Mutta nyt se on totta!!!


Tämä on meidän metsäpuutarhasta "herkuttelupaikasta". Tänne joskus nousee musta moderni kota (meidän arkkitehtimme Juha Paananen on todella onnistunut senkin suunnittelussa).  Tässä lapset kokoavat kivistä nuotiopaikkaa mutta hellesäiden ja palovaaran vuoksi ei muurikka ole vielä tullut käyttöön.


Kun päivittäin lämpö kohoaa yli 28+ niin oli raksamiehellekin tervetullut yllätys mansikat ja jäätelö. Ilta-aurinko lämmitti ihanasti.

Tällainen erilainen puutarha-postaus kertomaan että täällä edelleen ollaan, nautitaan kesästä, luonnosta vaikkei vielä tosi puutarha-hommiin ole päästykkään!
Ihania, Onnellisia kesäpäiviä kaikille Puutarha Ystäville!

PS. Itselle tänne muistiin: Pystykuvien koko on 940x640

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on ihanaa!!! Samoin sinne koko poppoolle =)

   Poista
 2. Ihanat sinisarjat. En ole niitä viitsynyt hankkia,... kun ei ole sitä viherhuonetta talvetukseen ;)
  Mukavia kesäpäiviä sinullekin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan että viherhuone on siinä kunnossa että saan luvan kantaa sinne Oliivipuun, hortensiat, sinisarjat, pelakuut, sitruunapuun... =)

   Poista
 3. On ollut kyllä kuuma! Eikä paljon näytä hellittävän, kun loppuviikolle lupailee ainakin täällä itäisessä Suomessa +30 astetta monelle päivälle. Ei ole mitkään parhaat kelit kukkapenkkien kaivamiselle - ja juuri kun sitä hommaa mulla riittäisi. :/ Mutta ei pidä valittaa, kohta on taas pimeää ja kylmää! Nyt pitää ladata akkuja siihen kauteen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen armoton helle "pakottaa" lepäämään ja nauttimaan... Itsekkään en ole aiemmin kovin malttanut pötkötellä auringossa mutta nyt pakko... Tosin tuolla raksalla kyllä tehdään hommia ihan täysillä kuumuudesta huolimatta...

   Poista
 4. Mahtavaa, viherhuone! Suunnitelmasi kuulostavat kaikin puolin hyvältä. :)

  VastaaPoista
 5. Viherhuoneesta tulee taatusti todella upea ja mielenkiintoista nähdä, kun se on valmis. Nyt kesä todella antaa parastaan. Nautitaan siitä ja auringosta.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...