perjantai 13. helmikuuta 2015

Puutarhapäiväkirjan pito... Trädgårds dagbok.

Aiemmassa puutarhassani pidin tutkijanaisen tarkkuudella päiväkirjaa jokaisesta pensaasta, puusta, uusista kasvista ja jopa siemenpussit säilytin. Liekö ollut uranvaihto syynä kun kaikenlainen kirjanpito on nyt lipsunut. Kuitenkin tiedän kuinka tärkeää se on, sillä parhaimmallakaan muistilla ei parin vuoden kuluttua muista niitä tarkkaan valittuja pioneja tai marjapensaiden lajeja.

Nyt olemme muuttamassa uuteen puutarhaan koitan ensi kevään ja kesän aikana ryhdistäytyä. Ja nyt minulla on siihen loistava työkalukin. Se lisäksi että tänne blogiin kirjoittelen uusista istutuksista koitan jatkossa kirjata uudet hankinnat ja kylvöt myös uuteen Puutarhapäiväkirjaani jonka sain Kotipuutarha-lehdestä.

145 sivuisessa päiväkirjassa on tilaa muistiinpanoille. Kesäkuu viikko 1 on jaettu neljään sarakkeeseen joten puutarha muistiinpanoja voi tehdä siis neljä vuotta peräkkäin samaan kirjaan. Aivan loistavaa minun mielestä!
Lisäksi kirjasta löytyy hyviä kasvatusvinkkejä, näistä listoista on hyötyä aina!

I vårt förra Trädgårds skrev jag ner varje träd, buske och planta som jag planterade med en forskarkvinnas noggranhet. Därefter har jag blivit slarvigare med tänkte skärpa mig nästa sommar när vi börjar anlägga vårt trädgård för fullt. Från Kotipuutarha fick jag en trådgårds dagbok som har på samma sida fyra spalter, tex. Juni vecka 1, en spalt för varje år.
Härligt tycker jag.  Dessutom så innehåller den trevliga fakta-sidor .

Här föjer trädgårds tips för Februari, var så god:


Ja lopuksi helmikuun puutarhavinkit, olkaapas hyvät!

PS. Puutarhan suunnitelu-kirjan arvontaan pääset täältä!
PS.Utlottning av Trädgårdsboken pågår här!

4 kommenttia:

 1. Kalenteri vaikuttaa oikein hyvältä!
  On totta, että on ihan mahdotonta muistaa istutuksia ja istutettuja kasveja, on myös kiva tietää, onko jonkun kasvin istuttamisesta kulunut kolme vai ehkä jo viisi vuotta, sitäkään ei muista!

  VastaaPoista
 2. Kiva kalenteri. Hyvää tulevaa ystävänpäivää.

  VastaaPoista
 3. Kirjanpito kannattaa aina ja hitsi kun jaksaisi joskus piirtää kartat pihamaa. Mukavaa huomista ystävänpäivää!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...