maanantai 23. maaliskuuta 2015

Maaliskuu - kuukauden Puutarha kuva. Månadens trädgårds bild.


Jossain vaiheessa matkin ruotsalaisia puutarhablogeja ja aloitin "Kuukauden Puutarhakuva" teeman johon haastoin muutkin blogit mukaan. No, muut ovat olleetkin ahkerampia kuin minä itse, mutta sallittakoon se anteeksi raksa-kiireiden vuoksi. Kuvassa näkyy nyt sisältäpäin valmistuva koti http://koti7.blogspot.fi/ jonka tapahtumia voi lukea halutessaan raksablogistamme. OIkealla kököttää multakuorma joka on osin levittämättä. Omenapuut ehdittiin aika tehokkaasti herkutella ennenkuin marras-joulukuussa sain aikaiseksi tehostaman verkotusta. Lumen alla uinuu tuleva potager.

Månadens Trådgårdsbild temat har jag hämtat från de svenska trädgårds bloggen. Jag utmanade alla trädgårdsvänner att följa med. Själv har jag varit ganska lat att posta ut bilder pga bggprojektet som ni kan läsa från www.koti7.blogspot.com. 
Men här kommer mars bilden. Inte så mycket snö denna vår. Men tillräckligt för att hararna kom och år äppeltråden. Under snön sover mitt kommande potager.

 

Metsäpuutarhasta kurkisteltuna näkyy autotalli jonka alla on viherhuone (jossa ei kylläkään ole vieläkään sähköjä joten en ole päässyt sinne vielä aloittamaan mitään kasvatuksia).
Skogsträdgården är lite gles på vintern, med det växer flera små granar så småningom blir den grönae även på vintern. Dessutom har vi en jättestor en i skogen.

 Ihastelen edelleen näitä isoja kivenlohkareita jota tontilta löytyi. Jääkauden jäänteitä.
Stenarna är underbara även på vintern. Lämningar från istiden. 

Viime viikonlóppuna minulla oli tarkoitus osallistua puutarhansuunnittelu kurssille. Sitä olen odottanut koko kevään. Sain lapset mamulaan hoitoon, majoituskin järjestyi toiselta paikkakunnalta ja töistä olin järjestänyt perjantain vapaaksi... kunnes sitten tuli tekstiviesti ihan viimetinkaan että kurssi oli peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Kyllä niin nieleskelin harmin ja kiukun kyyneleitä.... yritin soittaa järjestäjille että kuinka monta osallistujaa puuttui (olisin voinut vaikka maksaa jollekulle kaverille että olisi lähtenyt mukaan) että kurssi olisi järjestetty mutta ei, liian monta oli perunut viimeisenä ilmottautumispäivänä. Palautteeni ei tainnut mennä perille, mutta edelleen olen sitä mieltä että kurssin järjestäjät voisivat pyytää osallistumismaksun ilmottautumisen yhteydessä ettei tällaisia viimetingan peruuntumisia tule. Näin esim. Oulun kansalaisopisto tekee mutta kyse oli nyt toisen kaupungin kurssista.

En selvästikkään vieläkään ole päässyt irti pettymyksestäni kun puran sitä tänne blogiin, antakaa anteeksi puutarha ystäväni! Mutta huomaan että tuo kurssi, rakkaaseen harrastukseen liittyvä, sekä oma aika jonka olisin saanut kun äiti lupasi hoitaa viittä lastani kurssipäivien ajan olisi tullut niin tarpeeseen tänä keväänä, että pettymyksen sietoni on nyt aika olematonta.
Lisäksi kurssia olisi pitänyt Green Dreams yrityksen Minna, jonka suunnittelemia pihoja olen ihaillut täällä Oulussa. Katsotaan, miten saan nyt lopullisen pihasuunnitelman hoidettua kun kurssi jäi väliin.


Onhan sekin mahdollista että keskityn tämän kesän alapihalla oleviin suunnitelmiin ja jätän toistaiseksi vielä tuon etupihan ja  portaikon talon ja autotalli/viherhuoneen välillä tekemättä... suunnittelen sen sitten rauhassa vuoden kuluttua?

Mukavaa Keväistä viikkoa jokaiselle! Ha en så fin solskens vecka mina vänner!

7 kommenttia:

 1. Voin varsin hyvin asettua asemaasi ja kuvitella pettymyksen tunteen kurssin peruunnuttua! Nuo on sellaisia juttuja, joita harvemmin järjestetään eikä niille osallistuminenkaan ole perheellisellä ihan yksinkertaista. Tarvitaan monenlaista säätämistä, jotta asiat saadaan sille mallille, että osallistuminen onnistuu. Ja sitten se kaatuu tuollaiseen odottamattomaan peruuntumiseen. Ihan epäreilua, sanon minä! Mutta sulla näyttäisi olevan hyvä suunnitelma pohjalla, joten siitä vaan:)

  VastaaPoista
 2. Mua on joskus harmittanut vietävästi vastaavanlainen tilanne, toki kurssi ei ollut noin mielenkiintoinen. Mutta että edellisenä päivänä lähetetään tekstari ettei kurssia olekaan. Ajattelin samoin että olisin varmaan saanut muutaman kaverin houkuteltua mukaan, jos vain olisin tiennyt...
  No hyvältä suunnitelmasi näyttää jo nyt, odotellaan kevättä saapuvaksi!

  VastaaPoista
 3. Ymmärrän hyvin että harmittaa, minuakin olis harmittanut asemassasi.
  Hienot on teillä suunnitelmat, odotan innolla valmiin pihasi näkemistä, sitten aikanaan:) Ensi kesänä saat varmasti jo jotain tehtyä, mutta kaikkeen ei pysty kerralla ja sen olet järkevästi oivaltanut. Hyvää kevään jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Voi miten harmillista, kun kaikki on omalta kohdin valmiiksi järjestetty ja sitten kurssi peruutaan.
  Kaikesta huolimatta Sinulle hyvää kevättä ja intoa uuden puutarhan toteuttamiseen. Yksi hyvä asia on muistaa, puutarha ei tule koskaan valmiiksi, aina on jotain mitä pitää muuttaa ja uudistaa........

  VastaaPoista
 5. Voi harmi! Kävin viime kevättalvella yhdenlaisen puutarhakurssin, ihan perussellaisen. Kyllähän sekin jotakin antoi.
  Löydät vielä uuden kurssin jostakin...

  VastaaPoista
 6. Ymmärrän harmituksen, kun et päässyt kurssille. MUTTA puutarhasuunnitelmasi näyttää jo nyt hienolta ja toiminnot jäsennellyltä. Puutarhastasi tulee upea!

  VastaaPoista
 7. Kiitos teille ihanille puutarha ystäville komnenteista. Ilahduttivat viime vikkolla, kaiken kiireen keskellä. En ehtinyt edes koneelle kommentoimaan mutta lämmuttivät mieltä. Nyt pendeljunassa kohti Nordiska Trädgårdsmässan ja voitte kuvitella että on jo parempi mieli. .. kihisen innostuksesta!!!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...