perjantai 23. maaliskuuta 2012

Pienet Puutarhurit. Little Gardeners. Små Trädgårdsmästare.


My little gardeners are very eager to help and during the winter vacation I promised we would grow wood strawberry plants from seed. The plants will be placed next to the sandbox - a snack always available. 
Pienet Puutarhurini kylvöhommissa... 
Kylvimme laatikollisen Regina-metsämansikan taimia (Impecta) ja suunnitelmissa on istuttaa taimet hiekkalaatikon läheisyyteen niin että välipalaa olisi aina tarjolla. Lasten ihastukseksi (Ja onneksi!!) siemenet itivät hyvin ja niitä sitten kastellaan ja kasvua ihastellaan. Puuha ei ollut edes niin sotkuista kuin pelkäsin, kiitos tuon Bauhausista hankitun mullanvaihto suojan.

Tomaatit, melonit, basilikat, munakoisot, kesäkurpitsat, timjami, asterit, pelargonit ovat jo itäneet ja ihastuttavat kasvullaan. Tämä on jo toinen vuosi kun lyvän siemenstä ja silti yhtä epäuskoisena käyn aina ihmettelemässä kylvöksiä. Kyllä ne sieltä nousee... 
Kevättä, kesää odotellessa olen niin onnellinen näistä pienistä vihreistä ihmeistä!

Onnellista ja rentouttavaa viikonloppua ja V vyöhykkeen Puutarha Ystävilleni tiedoksi:
Oulun Puutarha Yhdistys järjestää
ti 3.4.klo 18
RUUSU LUENNON
Pirjo Rautio on kutsuttu kertomaan kauniista ja kestävistä ruusuista.
Paikka: Uusikatu 46, 4krs. Diakonia-ammattikorkeakoulu

14 kommenttia:

 1. Voi voi! Näyttää niin mukavalta! Olen onnistunut hillitsemään itseni taimien laitolta, kun talossa ja muissa tiloissa on niin paljon askarretta.
  Vain kuukausimansikan laitoin itämään. Mukava antaa siitä muillekin tuliaisia. Jos itää...

  VastaaPoista
 2. Hei, tuo on hyvä idea, viedä tuliaisesi...=)
  Viime kesänä tomaatintaimia tuli enemmän kuin kasvihuoneeseen mahtui ja niitä oli mukava jakaa ystäville...

  Nyt olen jo valmiiksi tyrkyttänyt eläkkeelle jääneelle appiukolle lasitetulle parvekkeelle ylijääneet taimet. Eihän niitä millään raski heittää roskiin... mutta toisaalta ei ole niin paljon luottoa että uskaltaisi vaan pari kylvää jos sttenkin sattuu jotain hullua ja osa kuolee..

  Aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
 3. Härligt! Både att barnen är med o planterar..och att se när det gror : )
  /Cika

  VastaaPoista
 4. Lapset pitävät ilmeisen kovasti noista kylvöpuuhista ja onhan niitä taimia kiva seurata sitten, kun ne kurkistavat mullasta. Mukavaa vkonloppua!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 5. Pikkupuutarhurit on aina yhtä suloisia :).
  Olisipa mielenkiintoinen luento-onko se maksullinen?

  VastaaPoista
 6. Kaikkinainen vaaleanvihreä piristää mieltä nyt kummasti. Näillä leveysasteilla sitä väriä löytyy vasta sisältä, elelän sisaret saavat nauttia jo ensimmäisistä sipulikukista ulkona. Tai on mullakin sipulikukkia ulkona, mutta vasta ruukuissa:)

  VastaaPoista
 7. Kyllä lastenkin kanssa on mukava touhuta kun näkee miten ne on innoissaan ja esittelee pikkutaimiaan vieraille. Ja kun kasvattaa itse, oppivat odottamaan kasvun ihmetttä... Kastelun määrää on vain hiukan ohjattava =)

  Tervetuloa luennnolle, se on kaikille avoin ja ilmainen!
  Kun kerran saamme näin hyvän luennoitsijan kertomaan ruusuista tänne Ouluun saakka, toivottavasti mahdollisimman moni pääsee kuuntelemaan!

  Kyllä käy vähän kateeksi selailla etelän ystävien puutarhablogeja, pionit kurkistaa jo maasta ja täällä on monen metrin kinokset. Arh!

  VastaaPoista
 8. Sato ja Paisto on halunnut antaa blogillesi tunnustuksen. Löydät sen blogistamme satojapaisto.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tunnustuksesta. JA kauniista sanoistasi.
   Alanpa pikimmiten kirjoittamaan tarinaani...=)

   Poista
 9. Hei Karolina, pikkupuutarhurisi saivat lisää kylvettävää ja istutettavaa :) Voitit kasvipaketin arpajaisissani. Onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan hurja juttu! En voi uskoa todeksi.... =)
   Kiitoskiitos paljon jo etukäteen! Loppuispa pian pakkaset niin me saataisiin se ihana paketti =)

   Poista
 10. Uusi lukija ilmoittautuu :) Meilläkin kylvetään muksujen kanssa, tosin jaan vuoroja, koska muuten saan hermoromahduksen...Ne ovat kyllä paljon tarkempia pienien siementen kanssa kuin minä, hyödyllistä väkeä kerrassaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasten ilo on tarttuvaa...
   Löysin lapsille/lasten kanssa, puutarha-kirjan ja siinä oli aivan ihania vinkkejä mitä kaikkea lasten kanssa voi puutarhassa touhuta. Katsotaan mitä ehditään kesällä mutta ainakin nyt tehdään tuo metsämansikkapenkki hiekkalaatikon viereen...

   Mukava seurata myös Kanatarhan blogia, mitä kaikkea te keksitte lasten kanssa?!!!
   Aurinkoista kevättä!

   Poista
  2. Meillä lapset ovat innokkaita omien palstojensa kanssa, koot vähän vaihtelevat kiinnostuksen mukaan, keväällä alkanut hullu innostus tuppaa varsinkin kuopukselta (5v) kesän mittaan hiipumaan. :D Mutta hyviä opetuksia puutarha tarjoaa lapsellekin, kaikkea ei saakaan heti tänne mulle äkkii. :) Iloisia päiviä teidän porukalle!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...