maanantai 25. kesäkuuta 2012

Hot stone massage.


Sen jälkeen kun olen kaivanut ja möyhännyt monta metriä etupihan uusia kukkapenkkejä laiskistuin ja kokeilin tätä laiskan naisen kukkapenkin tekoa. Sanomalehtiä nurmikon päälle. Reunoille mustaa muovista kanttaus reunusta, sanomalehtien päälle kompostit (tyheni sekin eikä tarvinut laittaa niin montaa säkillistä oikeaa multaa) ja päälle multa. Istutin Russel Strain Lupiineja (omat esikasvatetut taimet) ja Punahatun taimia, sekaan unikon siemeniä, spelttivehnää jne. Tämähän kävi kätevästi. Suosittelen, sillä varauksella että kun eri maakerrokset ovat nyt kerroksittain niin maan kapillaari-systeemi joka normaalisti nostaisi kukille vettä pohjata ylöspäin ei toimi. Mutta en vaan jaksanut enää kaivaa...

Palkinnoksi kaikesta (maan)möyhäämisestä ja 10kg x2 eläväisen puntti-palleron kantamisesta varasin itselleni Kuuma-kivi hieronnan. Ah, ihanaa! Suosittelen lämpimästi myös kaikille muille jotka ovat hullaantuneet liian raskaisiin puutarhatöihin näin alkukesästä =)

Unelma-Rentoja, Aurinkoisia ja Iloisia Kesälomapäiviä! 

8 kommenttia:

 1. Olen tehnyt yhden pienen kukkapenkin tuolla systeemillä ja hyvä tuli. Tosin tein vanhoista tiilistä reunuksen, jolloin multaa kului vähän reilummin. Kuumakivihieronta kuulostaa taivaalliselta.

  VastaaPoista
 2. Tuo on aivan mainio tapa tehdä kukkapenkkejä. Itse en ainakaan ole huomannut mitään ongelmia.

  VastaaPoista
 3. lyx att kunna göra så. själv har jag åratal av jobb att försöka utrota kirskålen som förra ägarna inte verkade bry sig om att ränsa bort så här djupgrävs det för varj ny cm rabatt som grävs.

  vad heter den vita allium du hade i ett inlägg?

  Ha en sköön kväll!

  VastaaPoista
 4. Olen itsekin nykyisin siirtynyt tuohon systeemiin. Toimii ihan yhtä hyvin kuin vanhanajan kaivuusysteemi.
  Kiva, kun myös hemmottelit itseäsi. Se puoli unohtuu liian usein.

  VastaaPoista
 5. Kuumakivi hieronta kuulostaa juuri siltä miltä sen kuvittelen tuntuvankin: rentouttavalta! Ainoa oikea lääke särkeville lihaksille!

  VastaaPoista
 6. Ihan hyvä tapa tehdä kukkapenkkejä. Olen tehnyt itsekin ja toimivat siinä kuin muilla systeemeillä rakennetut.

  VastaaPoista
 7. Kuumakivihieronta on huippua ja olet tosiaan sen ansainnut. Minä en tuota penkintekotapaa ole kokeillut, mutta kuulemma hyvin toimii!

  VastaaPoista
 8. Hei, Kiitos mukavista vastauksista. Hyvä jos teilläkin on positiivisia kokemuksia. Ainakin näyttää että kukat ovat lähteneet kasvamaan. Meillä onkin ollut piiii-iitkiä sadepäiviä täällä joten on voinut iloita että taimet saavat hyvän alun... =)

  Kuumakivihieronta, suosittelen =)
  Ja voisin mennä itsekin taas uudelleen. Parina päivänä olen kärrännyt metsästä kiviä kottikärryllä kukkapenkkiin ja melkein jo aloin miettimään että olisiko järkevämpää vain tilata pikkukuorma kiviä jostain firmasta niin pääsisi helpommalla....??

  Sandra, dör inte kirskålen om man täcker den under tidningspapper?
  Den vita allium köpte jag från Zetas i höstas men jag har tyvärr glömt bort namnet...

  Ha en skön vecka. Härligt att det har blivit varmare nu =)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...