lauantai 28. heinäkuuta 2012

Kesäistä puutarhaa. Somrigt trädgård.

Olen miettinyt mikä tämän pionin nimi on? Minulla on näitä kokonainen penkki, mutta ensimmäisenä vuonna muuton jälkeen kun istutin nämä olin puutarhan hoidossa yhtä tietämätön kuin ... no vaikka auton osista ja autonkorjaamisesta. Ei siis tullut mieleenkään että olisin kirjoittanut nimeä muistiin.  Puutarhassa arvelivat tämän olevan Dr. Fleming.
Som tur hann jag se lite av det efterlängtade. Första pionblommorna slog ut innan vi åkte på semestern. Första sommaren när jag planterade dessa pioner kom jag inte på att skriva upp namnet någonstans. På plantskolan gissade de att det är Dr. Fleming?
Rähjääntyneet kaunottaret vastaanottivat lomalaiset kotiin. Oli niin ihana kulkea omassa puutarhassa ja ihmetellä miten kaikki olikaan kasvanut ja puhjennu kukkaan.
Jag var inte riktigt säker på förväg om jag skulle gilla fingerborgsblomman eller ej? Men nu när den börjagde blomma, är den helt underbar i alla fina pastellfärger. Den är också hög och så ståtlig. Jag läste i nån trädgårdstidning att om man klipper ner de blommande stjälkarna så blommar de nästa sommar igen. Annars så är den ju 2-årig.
Alpine Glow- pelargonia. Från Rockdala plantskola/ trädgårdsmässan. 
Tämä pelargonia oli löytö. Rakastuin siihen kun näin sen Tokmannin puutarhamyymälässä (nimeä ei ole) ja se on kukkinut ja ilahduttanut minua joka kerta kun kuljen sen ohi kohti kotiovea.
Kyläkurjenpolvi "Double Jewel". Greanium Pratense.
Early sensation hortensian som skulle vara mörk rosa - nu blommar den vit?? Hur som helst är jag nöjd att den har övervintrat här, det var ju inte så säkert, men jag ville pröva.

Iloista viikonloppua, nauttikaahan lämpöisistä ilmoista!
Ihana kesäloma alkaa olla meidän perheen osalta takanapäin ja kaksi onnellista kuukautta kotona lasten kanssa vain hurahtivat ohi. Työt ja arki odottavat, vaikka olisi niin ihana jatkaa unisia, lämpöisiä aamuja lasten kanssa sängyssä köllötellen, aamupalat ja välillä lounaatkin ulkona (ah' näin säästyy äiti monelta murulta ja surulta ja kaatuneiden maitolasien siivoamiselta!) ja luvattoman monia jäätelöhetkiä (kerranhan se vaan on kesä!!). Onneksi kesä jatkuu vielä työpäivien jälkeenkin. Haaveilen että saisin laitettua uusien kukkapenkkien reunuksielle kivet ja rakennettua pienen yrttitarhan ensi kevättä varten...
Ja sain juuri järjestettyä lapsenvahdin sunnuntaille 19.8, Avoimet Puutarhat! Katsokaapa tekin lähialueenne puutarhoja. Minä suuntaan Min Eden Blogin Ninan puutarhaa ihastelemaan =)

Önskar er en härlig veckoslut, njut av de varma dagarna!
För vår familj tar det härliga sommarlovet snart slut. Jag har fått vara hemma med barnen i 2 månader, men tiden går för fort. Saknar redan de slumriga morgonen med barnen när vi bara ligger i min säng och väntar tills alla fem har vaknat innan vi stiger upp. Det har varit så lätt när vi har ätit frukosten ute, ibland också lunchen och jag har sluppit alla smulor och mjölk och jogurt på köksgolvet. Som tur fortsätter ju sommaren trots att man måste börja jobba. Jag ser redan framemot den 19.8, Öppna Trädgårdar! Då ska jag åka till Min Eden bloggarens Ninas trädgård!


6 kommenttia:

 1. Matkalla Eedeniin pysähdy meidän Perinnepuutarhalla, Ouluntien varrella Eläinpuistontie kahdessa!

  VastaaPoista
 2. Kaunis pioni <3

  Näitä on ehdottomasti saatava omaankin pihaan lisää :)

  VastaaPoista
 3. Aivan mielettömän kauniit pionit ja hei kukkiiko sulla tosiaan vielä noin komeasti. Kaunista kukkaloistoa muutenkin. Ja totta, kun on viikonkin poissa niin jo kaipuu puutarhaan on suuri ja miten onkaan mukavaa käyskennellä illalla puutarhassa ja katsoa mitkä kaikki ovat alkaneet kukkimaan.
  aurinkoista kesän jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 4. Oi! Minä tilasin Oulunjoen taimistolta joku vuosi sitten kirkonruusu "sanna"n. Nyt kukkii parhaillaan. Minulla on puutarha vyöhykkeellä 7, mutta suotuisalla paikalla

  VastaaPoista
 5. Hej! Tänkte bara passa på att bjuda in dig till oss på videvägen i jakobstad den 19.8 också - vi deltar också i öppna trädgårdar! :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos kutsusta Eeviregina, minäpä tulen =) Odotan jo avoimet puutarhat päivää kun konsanaan joulupukkia =) =)

  Tackar Sandra, jag kommer absolut!!!! Helt otroligt att få besöka era trädgårdar.. Väntar redan! Så kul att ni också deltar. Jag tittade på www platsen för några veckor sedan men upptäckte inte då eran trädgård, så det var jättebra att du tipsade mig.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...