tiistai 31. heinäkuuta 2012

Ruusuisia haaveita. Drömmar om rosor.


Oulujoen taimisto, Ruusutarha. 

Voiko olla ihanampaa kuin viettää vapaailta ruusupuutarhassa ystävän kanssa? Oulujoen taimisto löytyy Muhokselta, noin 30km ajomatkan päässä Oulusta. Paikan omistaja kierrätti esittelemässä meille sekä kestäviä ruusuja että erikoisuuksia, ihastuttavia kokeilemisen arvoisia ranskanruusuja. Kiitollisin mielin painoimme mieliimme ohjeita ja kokemuksia. Ihastelimme kauniita pensaita ja ruusuja, nuppuja, tuoksuja. Voisiko kuvitella parempaa paikkaa tehdä ruusuostoksia kuin puutarha missä voi käydä katsomassa millainen pensas kyseisestäkin taimesta kasvaa? Ja vaikka ei olisi juuri hinkua alkaa kaivamaan ruusupensaille penkkiä, taimistolle kannattee ajaa ihan vain ihastelemaan ruusujen kauneutta. Taustalla siintää pellot ja Oulujoki. 

Wasagaming, on tämän ihastuttavan ruusupensaan nimi. Se on valtava, täynnä kukkia oleva pensas, jonka edessä voi vain huokailla sen kauneutta. Taimia ei ollut kuitenkaan nyt saatavilla ja päädyimme noin 4vuotta pitkään odotus jonoon.
Ostin Ritausman ja Schneekoppe- tarhakurtturuusut (kukkivat melkein koko kesän), enkä voinut vastustaa kiusausta kokeilla lisäksi myös kahta ranskanruusua niiden ihastuttavan maagisen värin vuoksi.

Ranskanruusu Tuscany. 
 Rasnkanruusu Belle de Crecy.

 Tietysti hyvin ylpeänä kun Suomen toinen parhaista ruusutaimistoista sijaitsee täällä meidän perukoilla laitan tähän myös linkin mistä voi käydä katsomassa lisää ihastuttavia ruusuja:


7 kommenttia:

 1. Aivan upea tuo iso ruusupensas. Mielelläni sellaisen omallekin pihalleni ottaisin :)

  VastaaPoista
 2. Oulujoen Taimisto on kyllä tosi hyvä!Paljon pensasruusuja olen hankkinut sieltä vuosien varrella.mä sain Wasagamingin viime kesänä<3

  VastaaPoista
 3. Pääsisipäs tuonne käymään.. ehkäpä ensi kesänä : )
  Ruusut ovat kyllä niin ihania kukkijoita, ja kun osa vielä tuoksuukin hurmaavasti....

  VastaaPoista
 4. Ruusuista olen nyt alkanut haaveilemaan ja näitä kuviasi katsellessa into vain nousee;)

  Sunnuntaina hillareissulta palatessa ajateltiin poiketta tuolla, mutta, mutta, sunnuntaisin kiinni, harmi.

  VastaaPoista
 5. Kiva kun toit esille taimitarhan, joka on samalla ruusutarha. Mielestäni. Harvat tietävät kuinka runsaat ruusulajikkeet sieltä löytyy, noin 180 pensasta. Minäkin vierailin siellä muutama viikko sitten. Uskomatonta!

  VastaaPoista
 6. Hej hej, i regnet :) Här åskade det i morse.
  Om du kommer till Jakobstad så finns åtminstone 2 platser som är "ett måste". :)
  Skolträdgården invid svenska gymnasiet. Låter tråkigt, men jag lovar att det inte är det.

  Sen har vi Aspegrens trädgård.

  Kanske vi ses ;D
  /nina

  VastaaPoista
 7. Hej Nina,
  Tack för tipset. Jag ska boka med dem också. Vi ses, jag ser så framemot att träffa dig och få besöka din trädgård!

  Oulujoen taimisto on kyllä ehdottomasti vierailemisen arvoinen. On aivan huippu kun voi nähdä millaisia pensaita mistäkin taimesta sitten kasvaa. Sekun on näin aloittelijalla välillä isokin puute kun ei hahmota että millaisia kokonaisuuksia kasveista saa sitten kun ne on täysimittaisia...

  Suosin ehdottomasti puutarhoja ja taimistoja joilla on myytävänsä esillä inpiroivissa näytepuutarhoissa.... Toinen täällä meilläpäin on Särkän perennataimisto (Raahe). Siellä on myös mukava kierrellä. Laitan lähiaikoina kuvia ja postauksen.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...