sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Ilman näitä en tahdo olla... Utan dessa vill jag inte vara...


Tuoksuherne " Cupani". Laitoin juuri likoon viime kesän kukista kerätyt siemenet. Kylvin myös samettikukkia (ne ovat minusta kamalan näköisiä mutta...) kasvihuonetta varten jotta saan tulevankin kesän kasvattaa siellä ilman ötököitä. Aivan paras vinkki mitä olen kasvihuone-kasvatukseen saanut! Kokeilkaapas!

Luktärten "Cupani". La precis fröna för blötläggning.
De är frön från förra årets blommor så de kanske inte blir precis likadana iår! 
Sådde också Tagetes som ska till växthuset. Måste säga att jag tycker de är fula, men så bra att hålla alla små angripare borta! Kanske det bästa tipset jag har fått för växthusodling!Daalioilleni kävi niin köpelösti. Kaikki juurakot olivat paleltuneet pyörävarastossa talven aikana. Mikä moka laittaa ne sinne! Olin ajatellut pakkasten tultua siirtää ne lämpimään varastoon mutta en tietenkään muistanut. Se niistä, jalkapallon kokoisista valtavista juurakoista... 
Kävin ostamassa muutamia uusia juurakoita esikasvatukseen. 
Kun ilman ei voi (loppu)kesää olla. Dahliat ovat kauneimpia elo-syyskuun kukkijoita ja vielä hetken ennen syksyä ja kylmiä kelejä saa nauttia huikeista kukkakimpuista myös sisällä. Dahlia on todella kestävä leikkokukka.

Mina Dahlia-knölar frös ute i cykelförrådet. Så dumt att lämna dom där, tänkte flytta dom till varma förrådet senare men glömde bort förstås!  Så nu har jag hämtat några nya knölar/rötter för förodling. Dahliorna är ju så vackra på hösten, och så är dom också så bra snittblommor att man har flera veckor huset full all vackra blomster arrangemang.


Tänään kylvin myös pussillisen astereita. Ne on jotenkin ihan reppanan näköisiä aina keväällä kun vien ne kukkapenkkiin mutta sitten loppukesästä ne yllättää ilmoittamalla selviytymisensä ihanina kukkanuppuina. 

Sådde också aster idag. De verkar alltid så miserabla på våren när jag flyttar plantorna ut i blommrabatten men sen på sensommaren blir jag så glatt överraskad när jag upptäcker massor med blommande vackra aster när jag helt har glömt bort dem.

Aurinkoista viikonloppua! 
On tämä kevät vaan niin ihanaa kun aurinko kutsuu pihalle.... Sain kasvihuoneen eilen kuurattua ja nurmikko odottaa haravointia, aamulla tosin valkea maa yllätti. Mutta nyt on jo lumet taas sulaneet!
Solskens helg!
Det är ju så härligt med solsken som lockar oss ut... Igår städade jag växthuset och gräsmattan väntar på att krattas. På morgenen var det helt vitt, men nu har allt snö smältit bort igen!

5 kommenttia:

 1. Olivatko juurakot sitten ihan mennyttä kalua? Minä varmaan itsepäisenä antaisin niille tilaisuuden. Olin keväällä pöhkö, ja raahasin pelargonit varastosta esille, vaikka oli pikkupakkasta. En tohelona tajunnut, että tottakai ne kylmettyvät. Varret lehtineen kuolivat. Jätin ne silti ruukkuihinsa ja heitin niille vettä silloin tällöin. Mieskin vähän ihmetteli miksi kastelen kuolleita risuja :D Ja kappas, vaikka kuinka monet ovat heränneet henkiin, pientä lehteä pukkaa juuresta esiin! Toivon sinulle vastaavaa elvytysonnea!

  VastaaPoista
 2. Hei kiitos muistutuksesta, laitankin heti herneet yöksi likoamaan! Harmi juurakoitasi:(

  VastaaPoista
 3. Upeat sävyt tuossa 'Cupani'-lajikkeessa! Täytyy pian laittaa omatkin tuoksuherneet itämään.

  VastaaPoista
 4. Hei,

  Oletko kuullut Puutarhaliiton järjestämästä Avoimet puutarhat -tapahtumasta? Tutustuimme blogiisi ja mielestämme puutarhasi voisi sopia hienosti tapahtumaamme. Lisätietoja saat sivuiltamme www.avoimetpuutarhat.fi.
  Lähetämme myös mielellämme Sinulle sähköpostia, jos välität meille sähköpostiosoitteesi
  osoitteeseen bongaa.puutarha@puutarhaliitto.fi

  Ystävällisin terveisin,
  Puutarhaliitto ry / Avoimet puutarhat

  VastaaPoista
 5. Kukkahattuneiti,Dahliota suren. Viime kesänä olin hankkinut aivan upeasti kukkivia lajeja ja nyt valikoimat olivat jo huvenneet kun kävin ostamassa uusia... =(
  Mutta tässäpä opin...

  Minna ja MAria, Hajuherneitä kylvin nyt viime keväästä viisastuneena plajon myöhemmin. N ekun kasvaa niin kovaa vauhtia niin kohta on jo pulassa. Mutta on ne niin mielettömän kauniita että niitä ei voi olla liikaa...

  UUps!
  Avoimet puutarhat päivä oli viime vuonna aivan upea.
  Lupaan pohtia asiaa mutta epäilyttää hiukan lähtiä mukaan kun projektini ovat aina vähän keskeneräisen luontoisia. Niitä kun riittää...
  Puutarha iloa ainakin meidän pihalta löytyy mutta mutta...
  Kiitokset houkuttelevasta tarjouksesta =)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...