sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Arkikauneutta. Vardagsfint.

Arkikaunettahan tämä. 
Arjen ylellisyyttä poimia omasta puutarhasta runsaita kukkakimppuja. 
Miten voin tulla enää koskaan onnelliseksi ellei minulla ole kesällä omaa kukkivaa puutarhaa?
Sen lisäksi että kukat ovat ihastuttavia kukkapenkeissään, niin sisällä niitä ehtii tutkistelemaan ja tarkastelemaan ja nuuhkimaan vielä useampaan kertaan.
Vardagsfint. Plocka blommor från egna trädgården. 
Undar hur jag någonsin kan leva utan en trädgård?
Dessutom att blommorna är vackra i blomrabatten, är det absolut härliga när man tar in en bukett på köksbordet och kan studera blommornas detaljer, färger och känna doften.


PS. Lupinen som det så mycket varnas om, och av många upplevs som skräp-blomma (här norr växer den inte lika vilt som i södra Finland) är trots sitt rykte en av de vackraste blommorna. Och som snittblomma är den ju härlig- ju mer du "skördar" av den, desto mer blommor får du under sommaren!!

PS. Lupiini joka väliin kuulostaa nii-iin vihatulta ja vaaralliselta kasvilta (täällä pohjosessa se ei ole villiitynyt samoin tienvarsiin kuin etelässä) on itse asiassa ihan mielettömän kaunis, läheltä ja kauempaa katsottuna ja mitä kiitollisin leikkokukka -mitä enenmmän sitä leikkaa maljakkoon, sitä ennemmän se kukkii kesän mittaan!

PPS. Även Trädgårdsgurun Claus Dahlby gillar lupiner. Titta in på länken nedan för en härlig lavendelblå lupin `¨Persian Slipper’ . Undar var man får frön till denna? 

PPS. Puutarhaguru Claus Dahlby ei myöskään hyljeksi lupiineja. Kurkistakaapas ihaninta laventelin sinistä lupiinia 'Persian Slipper’ yllä olevasta linkistä!

11 kommenttia:

 1. Aivan ihana kukkakimppu! Lupiini on todellakin kaunis. Kurjaa tosiaan, että se täällä meillä päin on vallannut tehikkaasti tienvierustat. Moni sitä sen vuoksi vihaa.

  VastaaPoista
 2. Ihana kimppu ja todellakin kun sen omasta puutarhasta poimii, on se luksusta!

  VastaaPoista
 3. Olipa tuon linkin takana upeaa. Nyt ei voi, kun taas kirota kielitaidottomuutta ¤"##"%

  VastaaPoista
 4. Amalia, Dahlbyn blogi on ihana mutta puutarha-tanskan ymmärtäminen tuottaa minullekkin haastetta... Ja Googlen käännös tekee niin ihmeellistä tekstiä ettei siitä saa minkäänlaista käsitystä. Joskus onkin vaan ihanaa katsella kuvia. Tosin tuollaisia laventelin sinisiä lupiineja olisi kiva tietäö mistä saa tilattua...

  VastaaPoista
 5. Kysy tuolta herralta, kun osaat kieliä. Jos saat selville ja tilaat, niin toverille kans.

  VastaaPoista
 6. Kesässä parasta on juuri se, että voi kerätä kukkakimpun vaikka joka päivä maljakkoon, ihan ilmaiseksi. Itse suosin lupiinia myös maljakossa, koska se on todella näyttävä korkeana kasvina. Ja kun napsii lupiinit maljakkoon, eivät ne ehdi siementämään. :) Jäänpä samalla seuraamaan kaunista blogiasi. Ihanaa kesää!

  VastaaPoista
 7. Yksinkertainen lupiinikimppu on kyllä kaunis :).

  VastaaPoista
 8. Oli siinä myös muutakin, kun tarkemmin katsoin ;)

  VastaaPoista
 9. Amalia, siemeniä ei kuulemma saa, vaan on pistokas lisäys... Jätin kysymyksen mistä niitä vois tilata? En ole ennen tilannu Tanskasta mitään joten tuon nimen perusteella voisi yrittää löytää suomesta... Kerron kun selviää =)

  Saara, tervetuloa <3
  Totta, siemenkodat tulee hyvin napsittua pois ja kohta pukkaa uutta kukkaa.. Ritarinkannukset ajattelin käydä leikkaamassa juurikin samaisesta syystä, saisin loppukesälle uudet kukat!

  Kiitos multasormi!

  VastaaPoista
 10. Kaunis kimppu. Meillä kasvaa tontin ympärillä lupiinia villinä. Meillä ne saavat kasvaa, ovat vain kaunis lisä puutrhan kukkaloistoon:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...