tiistai 2. heinäkuuta 2013

Ennen myrskyä. Före stormen.

Pionikauneutta ennen myrskyä. Kaikki Dr. Alexander Fleming pionit puhkesivat helteillä yhtäaikaiseen kukkaan ja kukkia tuntui olevan valtoimenaan. Nyt kun tämän puutarhan jätän, samaa kukkien runsautta saan sitten odotella useamman vuoden.
Pionhärlighet före stormen. Alla Dr. Alexander Fleming pionerna blommade samtidigt! Vilken underbar vy.

Valkoinen kerrottu pioni, jonka uloimmat terälehdet ovat hiukan lilan vaaleanpunaiset. Olisin veikannut tämän olevan "Jalkavaimo nousee kylvystä" kun sellainenkin pioni pitäisi löytyä, mutta tämä ei nyt ihan vastaa kuvausta. Onko jollakulla tällainen ja mikä se nimi voisi olla?
En vit pion med ljus lilarosa blad ytterst i blomman. Vet någon namnet på dem här?

Mustien pilvien uhatessa keräsin sisälle muhkeita pionikukkakimppuja joista yksi ei päätynyt morsiuskimpuksi, mutta melkein, pääsi koristamaan Rakkaan lapsuuden ystävän morsius-sauna iltaa...
En pionbukett fick pryda brudbastu festen ordad för en Kära väninna...

9 kommenttia:

 1. Niin kauniita pioneja ja paljon kukkia ! Myrsky tekee pahaa noille raskaille kukille, tekisi mieli viedä sadesuoja niiden päälle.

  VastaaPoista
 2. Lämpö tosiaan sai kaikki pionit kukkimaan yhdessä rysäyksessä ja kaatosade hoito loput. Kannatti poimia maljakkoon, jotta pääsit ihailemaan upeita kukkia myös sisällä.

  VastaaPoista
 3. Kyllä, edellisistä vuosista oppineena tiesin että parasta poimia mahdollisimman paljon kukkia sisälle...
  Sitten on vielä muutama puolivarjoinen pionipenkki jonka kukkia olen saanut ihailla, osa vieläkin nupuillaan.

  VastaaPoista
 4. Niiiiin kauniita! :) Meillä meni pioni aika jo ohitse, aivan liian nopeasti. Onneksi jäljelle jäi valokuvat ja ihanat muistot, ensi kesänä taas! :)

  VastaaPoista
 5. Hyvillä mielin voi lomailla kotona pioneista nauttien... Niin monena kesänä parhain loisto jäänyt näkemättä. Mutta tänä kesänä kyllä helle ja ukkosmyrskyt tekivät kukkaloistosta lyhyehkön.

  Saara, minullakin jää kukkaloistosta vaan valokuvat muistoksi. Ensi kesänä ollaan toivon mukaan rakentamassa uutta kotia, eikä taida vielä olla paikkaa pionipenkille...

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat pionit! Meillä kukinta on jo auttamasti ohi, ollut jo viikon verran.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...