torstai 18. heinäkuuta 2013

Mysteeriset Liljat! Mysteriska Liljor!
Voin tunnustaa että olen t u h l a n n u t lukemattomia euroja liljan sipuleihin ja istuttanut niitä sekä keväällä että syksyllä ja onnistumisprosentti on ollut heikko (alle 50%, tai no ehkä vielä vähemmän, noloa kyllä!) ja näistä ihanuuksista on sitten seuraavana kesänä noussut ehkäpä vain 1 kaikkiaan. 
Opin eräillä Puutarha kutsuilla (toissa vuonna...?) että täällä pohjoisessa menestyy vain osa liljoista. Liljat kannattee  myös keväällä esikasvattaa superpuhtaissa (yksi purkki sai jotain keltaista hometta reunoihinsa) korkeissa maitotölkeissä joista on huppu leikattu pois ja pohjaan tehty reiät!
Näin siis tein viime vuonna ja sain Lilja-penkkkini perustettua. En sitä kuitenkaan suuremmin hehekuttanut mutta VOI ÄLLISTYS!!! Tänä kesänä mulla on siellä moninkertaistunut liljojen määrä!!! Odotan innokkaasti mitkä lajit ovat jatkaneet elämäänsä täällä meidän V-vyöhykkeellä...

Lilja Lollypop, tämä ei häviä mysteerisesti kuten aimmat liljani ovat tehneet, kiitos sinulle Kaunotar!

Lilja Reinesse, suopuu myös ystävällisesti kasvamaan putarhassani.

Millaisia vinkkejä teillä on Liljojen kasvattamiseen?
Pohjoisen Puutarha Ystävät, mitkä lajit teillä kasvaa?

Ja, HUOMENNA, Tervetuloa ja Mukava Nähdä, te jotka pääsette Oulujoen taimistolle Puutarha tapaamiseen! Tässä vielä kutsu:

Tervetuloa Puutarhabloggaajien tapaamiseen
19.7.2013 klo 12 alkaen
Paikka: Oulujoen Taimisto (Rova, 27km Oulusta)
Osoite: Taimikuja 10, 91510 Rova 
puh: 08 533 3799 (jos et löydä heti perille)
Ohjelma: Tapaaminen, kahvittelun ja teen merkeissä (nyyttäri periaatteella, tuon paikalle kahvia/teetä termoksessa, piirakkaa ja kertakäyttöastioita, voit tuoda halutessasi kylmää juotavaa, keksejä tms.). Kiertelyä ruusutarhassa.
Opastettu kierros ja esittely, sään ja tilanteen mukaan, alkaen noin klo 12.30 tai klo 13. 
Taimi ostoksista -10%.

13 kommenttia:

 1. Mä rakastan liljoja! Todella nätti tuo Lollipop <3 Ja kauniin kimpun olet koonnut!

  Itsellä selvisi viime talvesta loistavalla menestyksellä orientaali lilja 'Stargazer'. Tänä vuonna istutetut myös itämaiset 'Casa Blanca't pitäisi selvitä koko Suomessa. Mä oon laittanut sipulit keväällä maahan suoraan pussista, ihan hyvin ovat lähteneet :) Onneksi, koska en omista kummoisiakaan puutarhataitoja vielä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun liljat eivät lähteneet ilman esikasvatusta, ei syksyllä, ei keväällä... Nyt kuitenkin onnisti! Huippua!

   Poista
 2. Hienoa, että olet nyt saanut liljasi kukoistamaan! Mulla ei ollut aavistustakaan, että olisivat vaikeita koska täällä on kaikki kasvanut, mitä olen maahan tuupannut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä!!! Mahtaa olla tarhurin taidoista kiinni. Tosin yhteistä minulla ja ystävälläni joilla tuupannu liljat mysteerisesti katoamaan on ollut se että on laitettu ne kasvamaan muurattuun kohopenkkiin. Ovat pionien takana (jotka kyllä viihtyvät superhyvin) ja ehkä ovat olleet liian kuivia...tai sitten syksyllä mädäntyneet. En kyllä ole huomannu että vesi olisi lillunut laatikossa silloinhan pionitkin olisivat kuolleet. Nyt liljat kasvavat ihan normi kukkapenkissä.

   Poista
 3. Ihanat liljat. Minullakin niitä kasvaa pihalla melkoinen määrä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on upea piha ja liljat ovat kyllä niin "puutarhan tähtiä"!!!
   Nyt kun nämä kerran onnistuu voin iloiten suunnittella uuteenkin puutarhaan liljapuutarhaa...

   Poista
 4. Ihania! Minulla on onnistunut Prisman liljasipuleista valkoiset liljat, mutta ovat vielä nupullaan!
  En pääse huomenna Bloggaajatapaamiseen, harmi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämäkin on varmaan prismasta. Ne upeat erikoisliljat mitä tilattiin jostain kuvastosta ei kyllä oo noussut vielä tänäkään päivänä...
   Voi harmi! Olisi ollut mukavaa jos olisit päässyt...

   Poista
 5. Liljorna har klarat sig rätt bra hos mig, har zon IV. Men den som verkligen trivs är den vackra 'Navona'. Får många blommor per stjälk, rätt hög och de gräddvita blommorna är större än en öppen hand!

  /Kitty

  VastaaPoista
 6. Hej Kitty, kul o veta, ska lägga namnet på minnet.
  Antar att det beror på platsen där de växer i trädgården. Nu när jag flyttade liljorna på ett annat ställe, verkar de stortrivas. Av kommenterna innan, på finska, verkar alla andra lyckas med sina liljor ;)

  VastaaPoista
 7. Onko kukaan kokeillut liljaruukun talvetusta kellarissa?

  VastaaPoista
 8. Upeita liljoja! Omassa perennapenkissäni on vain yhtä lajia enkä muista sen nimeä, mutta on ollut jo nupuillaan tosi kauan. Miksi eivät aukea, onko ettei ole tarpeeksi lämmintä säätä?

  VastaaPoista
 9. Maria, en ole kokeillut, mutta nyt pitää kokeilla josko saisin sinisarjat talvehdittua varastossa tai sitten kyselen sukulaisilta kellaritilaa...
  Liljone suhteen ajattelin että kasvattelen niitä jotkaa täällä kasvaa. Jotain "hienohelmoja" olen tilannut ulkomailta eikä ne ole lähtenyt niin ei sitten...

  Minullakin ovat osa liljoista olleet pitkään nupuillaan. Nyt tulee lämmintä, eiköhän aukene!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...