perjantai 2. elokuuta 2013

Unikkojen kukintaa. Vallmons blommor.

En tiedä muuta keinoa jolla saa näin helpolla ja vähällä vaivalla näin paljon väriä ja kukkia kesäpihaan? Siemet poimin viime kesän kuivuneista siemenkodista ja säilytin mini-grip pusseissa talven yli ja viskoin ne keväällä kukkapenkkiin. Osan siemenistä sain Claus Dahlbym blogista, Poppy Love Pioni unikot ovat Min Eden Blogista ja osan sain postissa Rakkaalta Tädiltäni ulkomailta.


Kan inte komma på nån annan sätt att få lika mycket färg och blommor i sommar trädgården med så lite arbete. Plockade frökapslarna från fjol årets blommmor ( torkade frökapslarna, bevarade fröna i minigrip påsar över vintern), några frön fick jag från Claus Dahlby och Poppy Love Pion vallmon från Min Eden några år tillbaka. På våren kastade jag fröna i blomrabattens tomma glänt och nu får jag bara njuta...


 Poppy Love Valmmon från Min Eden 
Har samlat frön och dessa blommar igen, glädjer mig andra året i rad! Tack!

Keräsin siemenkotia ja tarkoitus jakaa niitä sunnuntaina Avoin Puutarha päivässä vierailijoille niin kauan kuin niitä riittää...

15 kommenttia:

 1. Olen ihaillut noita Poppy love -unikoita jo aiemmin tässä blogissa kuin myös Min eden -blogissa...ovat niin suloisia. Tiedätkö mistä niiden siemeniä saisi? Olen yrittänyt googlettaa, mutta huonolla menestyksellä. Harmittavasti sunnuntaina olemme Kuopiossa rippijuhlissa. Olisi niin ihana ollut vierailla Oulun seudun kohteissa.

  VastaaPoista
 2. Hienoa idea jakaa noita siemeniä kävijöille! Pidetään peukkuja, että Avoimissa on hyvät kelit, onnistunutta puutarhapäivää teille!

  VastaaPoista
 3. Ihastuttava unikko, ja yhtä ihastuttava idea jakaa siemeniä vierailijoille !

  VastaaPoista
 4. Ihania Pionia, harmi kun oot niin kaukana ;)

  VastaaPoista
 5. No tietysti Unikoita tarkoitin!

  VastaaPoista
 6. Huippukauniita! Harmittelen myös kun oma avoimet puutarhat päivä hurahtaa Pirkanmaan kohteissa! Täytyykin käydä tutuilla haalimassa jokunen siemenkota!

  VastaaPoista
 7. Alltså jag förstår inte, jag lyckas med de mesta men vallmo - noup... Hurdan jord har du? Vad gör du för magi? =)

  VastaaPoista
 8. Unikot ovat ihania ja niin helppoja, täydentävät hienosti kukkamaita!

  VastaaPoista
 9. Cosmos, det är vanlig trädgårds jord, blandad med sand (sandjordmån hos oss). På soliga ställen lyckas det bra! Jag har inte ens vattnat fröna.

  Av nån anledning lyckades inte de vita fina pionvallmon jag hade. De hade kanske korsats med andra färger redan???

  Eiju, Poppy Love Pioni unikkoni ovat Min Eden Ninalta. En tiedä niiden alkuperää... Jos siemenkotia jää yli voin lähettää niitä puutarhapäivän jälkeen. En tiedä yhtään pitäisikö varautua 50 vai 150 kävijään? Ystäviä on ainakin lupautunut muutama piipahtamaan ;)
  Viime jouluna Min Eden blogissa joulukalenterissa Nina tarjoutui postittamaan siemeniä lukijoilleen, kannattee siis olla sinnekkinpäin kuulolla jos minulta siemenet loppuu...

  JA kiitos teille kaikille muille toivotuksista. Ihanaa säätä on luvannut sunnuntaille!
  Ehkä eniten jännitän sitä että joku tulee liian suurten odotusten kanssa ja pettyy... Oulussa olevat muut pihat ovat aivan huikeita vuosien aikana rakennettuja palkintopihoja. Ja tämä on tälläinen 4 vuotta "rehevyydeltään" eli aika neitsyt puutarha vielä.

  VastaaPoista
 10. Ihania unikoita. Vierailijat ovat varmasti mielissään saadessaan siemeniä.
  Mukavaa puutarhapäivää!

  VastaaPoista
 11. Ihana idea jakaa jotain kotiinviemistä puutarhastasi. Hauskaa päivää, toivotaan kivaa säätä ja mukavasti vierailijoita!

  VastaaPoista
 12. Unikot on kyllä ihania, keräsin tänään kans siemenkdat talteen. :-)

  VastaaPoista
 13. Ihana idea jakaa siemeniä:)
  Meilläkin kukkii Min Edenistä saadut unikot, sinne ajattelin mennä huomenna tutustumaan. Harmi ettei ehdi ajella ympäri Suomea.

  VastaaPoista
 14. Samaa mieltä, unikoissa on jotain valloittavaa, vaikkakin ne kukkii vaan hetken.

  Pioni, ihanaa päivää pietarsaaressa. Terveisiä Ninalle!
  Ensi vuonna meillä ei ole enää puutarhaa niin pääsen taas kiertelemään ja inspiroitumaan muiden puutarhoista. Mietin miten voisi saada reitille mahtumaan Pietarsaari, Raahe, Oulu ja Oulun pohjoispuoli? =)

  Sunds taimistolla oli viime vuonna näihin aikoihin todella hyvät alennusmyynnit. Siellä kannattee myös käydä!

  MAria, Irene, kiitos! Teille myös. Vähän jännittäää, mutta täytynee nyt mennä nukkumaan niin huominen tulee nopeammin =D

  VastaaPoista
 15. Poppy Love -Unikon väri on aivan ihana, erikoinen.
  Minusta on hyvä, että avoimet puutarhat -päivässä on eri ikäisiä pihoja, se on kiinnostavaa. Ei kaiken tarvitse olla niin loppuun asti vietyä. Joten rohkeasti vaan...:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...