keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Syyskuu, syksyn alkua. Oktober, första tecken av hösten.


Rakastan keltaista sisällä. Ja vaatteissa. Ja keltaiset kumpparini ovat parhain löytöni. Mutta puutarhassa keltainen on kielletty väri. Joskus sitä sinne eksyy mutta lähtee pian eteenpäin (kuten keltaiset Doorian villakot jotka lupasin puutarha yhdistyksen rouvalle mutta yhteystiedot puuttuu...). Monet ihanat loppukesän kukkijat ovat keltaisia. Alkuun tuntui etten löydä puutarhaani oikean sävyisiä ja värisiä kukkijoita loppu kesää kaunistamaan, mutta onhan näitä:
Rantakukka.
Punalatva.
Ja Punatähkä.


Kuitenkin kukinta jo puutarhassa hiipuu. Mitään ei ole enää nupuillaan. Täytyy myöntää, syksy on tullut. Tällä viikolla koivun lehdet ovat värjäytyneet keltaisiksi.
Tahtoisin pitää kesästä kiinni... Mutta ei se vaan onnistu.

Kuulaita, kauniita syyskuun päiviä!


10 kommenttia:

 1. Samoissa fiiliksissä! Onneksi meillä mökillä on vielä nuppuja: kruunuvuokoissa, päivänliljassa, purppurasilkkiyrtissä, nepalinhanhikissa, hämähäkkikukassa, punatähkässä ja tädykkeessä, punahatuissa ja koreatörmäkukissa. Jos lämpöä piisaa, saadaan kukkailoa vielä syyskuussakin! Mikäs sen mukavampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intianminttu, upeaa, olet todella onnistunut luomaan myös ihastuttavan syyspuutarhan!

   Poista
 2. Keltainen on täälläkin kielletty väri puutarhassa ja sitäkin enemmän sieltä löytyy pinkkiä ja punaisen sävyjä yleensä. En kyllä käytä keltaista vaatteissakaan (aika vähän muuten on keltaisia vaatteita edes kaupan) mutta keltaiset kumpparit ottaisin kyllä heti! :)

  VastaaPoista
 3. Samoilla linjoilla ollaan täälläkin, ei keltaisia kukkia (paitsi jokunen nauhus omassa ryhmässään), mutta muuten pidän keltaisesta värinä:)

  VastaaPoista
 4. Kauniita. Nämä kaikki löytyvät omastakin puutarhasta. Keltaisiakin kukkia löytyy ja ne valaisevat mielestäni kivasti syksyistä puutarhaa, vaikkeivat varsinaisesti olekkaan suuria suosikkejani. Vaatteissa keltainen väri taas on kohdallani poissuljettu.

  VastaaPoista
 5. Syksyn tuoksua on ilmassa, ei voi mitään! Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 6. Keltainen ei ole missään muodossa mielivärejäni, mutta omassa kukkapenkissään se saa olla. Niin monet syyskukkijat ovat keltaisia. Harmikseni istutin vuosia sitten tarha-alpia yhteen pihan näkyvimmistä penkeistä ja nyt sen kitkeminen pois näyttää täysin mahdottomalta tai ainakin ikuisuusprojektilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarha-alpin kukinto on upea, samoin sen väri....
   Mutta jos on valkoista-vaaleanpunaista -lilaa, keltaisen lisääminen kukkapenkkiin tekee siittä likaisen näköisen....
   Hankala yhdistelmä.
   Ehkä uuteen puutarhaan saan nurkkauksen jonne piilotan keltaista-oranssia ja linkkiä kukkaa =)

   Poista
 7. Punatähkä meiltä puuttuu, taidan lisätä sen kauppalistaani:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...