maanantai 16. joulukuuta 2013

Joulukalenteri, luukku 17. Julkalender, lucka 17.


Koristeomenapuut
 Dolgo & Makamik
Prydnadsäppelträd.

Puutarhani lempikasvihin kuuluu ehdottomasti koristeomenapuut. 
Omenapuiden kukinta on kevään ihanimpia tapahtumia.
Dolgo (paratiisiomenapuu) tekee kauniit valkoiset kukat, ja Makamik (purppura omenapuu) ensin tumman viinipunaiset jotka kukkiessa haalenevat vaaleanpunaisiksi.


Prydnadsäppeeträden hör till mina Trädgårds favoriter.
Blommingen är en av vårens höjdpunkter.


Jokaiselle lapselle on istuttetu omat puut ja kaksosemme (jotka ovat tänään, näihin aikoihin, kolme vuotta sitten syntyneet) saivat nämä koristeomenapuut. 
Puiden sijoitus kypsyi pakkasen paukkuessa pitkän talven. Kannoin vauvoja päivät olohuoneessa ja katselin ikkunoista ulos. Ja tajusin että olohuoneen ikkunan eteen tarvitaan kaunis, kukkiva näkymä.
Puutarhasuunnittelua voi toteuttaa monella tavalla. Yksi on katsella ikkunoista ulos ja kuvitella millainen olisi ihana näkymä...

Prydnadsäppelträden är våra tvillingpojkarnas egna träd.
Ett träd har planterats för varje barn. Ni kan tänka er vad som hände när de första riktiga äpplena mognade i sommar, i den äldsta pojkens äppelträd... Han skröt om dem, skyddade trädet men tillslut hade småpojkarna skakat i trädet så att de kom åt äpplena - och åt dem!

Myös koristeomenista voi tehdä hapokasta hilloa...
Ja pienet punaiset omenat ovat syksyllä kauniita.

Man kan göra syrlig äppelmos av de små prydnadsäpplen.

Valoisaa ja leppoisaa joulunodotusta, kera kesäisin kuvin. Meillä joulukuu täyttyy synttärijuhlinnasta joten joulun tekemisen kanssa alkaa olla kiirus. Tämänpäiväinen luukku 16 vaihtuukin luukku 17, joulu lähestyy. Joululahjat on hankittu, melkeen kaikki kortitkin lähetetty. Mutta ehdinkö leipomaan Lussekatter, hedelmäkakkua tai lasten kanssa piparkakkutaloa...? ehkä ne tänä vuonna tehdään vasta jouluaaton jälkeen.

Ljusfulld väntan på jul... hos oss börjar det bli lite bråttom eftersom vi har hållit på och firat våra tre-åringar helg efter helg. Kanske i år blir det lussekatter och pepparkakshus bak efter julafton (jag har en vecka ledigt med barnen).

5 kommenttia:

 1. Onpa hienoa, että lapsillasi on omat nimikkopuut. Minulla on myös tuo Macamik. Oli itse asiassa alkuun kaksi, mutta ensiksi jänis kalusi sen rungon aika pahasti ja sitten myyrä viimeisteli tuhotyön.

  VastaaPoista
 2. Koristeomenapuut ovat ihania ♥

  VastaaPoista
 3. Ihania<3 Minullakin on jo paikka mietitty ainakin aamuruskolle, ehkä vielä jollekin toisellekin, vaikka tuolle paratiisille;)

  VastaaPoista
 4. Totta tosiaan, koristeomenapuu olisikin oiva ja kaunis puutarhaan kuin puutarhaan.

  VastaaPoista
 5. Omenapuun kukat ovat niiiin ihania, sekä valkoiset että meilläpäin harvemmin nähtävät punertavat!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...