sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Oliivipuun ja Pelakuiden talvetus päätty. Vintervilan är slut.

Talvilepo loppui, Tervetuloa pitkät, valoisat päivät!
 Vintervilan är slut, välkommen långa ljusa dagar!

 Oliivipuu oli alennuslöytö syksyllä. Vein sen suoraan varastoon ja olen kastellut sitä noin kerran kahdessa viikossa. Hyvin se on pärjännyt. Nyt toin sen lämpimään ja toivon että talvilepo on ollut riittävä ja että valoa riittää sen hengissä pysymiseen. 

Sen verran on oliivipuista kokemuksia että sain siemenistä kasvatettua muutaman pari kesää sitten. Kun toin oliviipuun taimet sisälle syksyllä ne kuivuivat ja kuolivat huoneen lämmössä. 
Talvetus on siis välttämätön.
Malttamaton en ole pelkästään kevääntulon vuoksi. Muuttoa pukkaa myös päälle jonka vuoksi varasto jossa näitä on ollut ihan mainio talvehdittaa piti tyhjentää. 
Hyviä vinkkejä otetaan vastaan Olivipuun kasvatukseen!


Olivträdet som jag köpte på rea på hösten har fått vara i vintervila i varma 8+5-10 grader) förrådet. Jag har vattnat den ca 2 ggr per månad. Nu fick jag ta den in och hoppas att ljuset räcker och den klarar sig. Har du bra tips om odling av Olivträd, dela gärna med dig!


Pelargoniat Drottning Ingrid ja Mårbacka ovat talvehtineet jotenkuten. 
Sanottaisiinko että ovat melko rääpäleitä mutta jos ne taas jälleen tuosta innostuisivat kasvamaan. Muutaman viikon päästä leikkelen niistä sitten pistokkaita niin saa kaverit ja tuttavat tulla hakemaan!


Drottning Ingrid och Mårbacka Pelargonier fick komma in från förrådet. 
De ser inte så bra ut - men hoppas de klarar sig och om några veckor ska jag börja ta sticklingar av dem!

Valoisia kevätpäiviä Rakkaille Puutarha Ystäville!
Ljusa vårdagar Kära Trädgårds Vänner!

18 kommenttia:

 1. Oi - toivottavasti saat oliivipuusi menestymään. Meillä oli jokunen vuosi sitten varsinainen villitys ja hankittiin hätäpäissä kaksi 150cm oliivipuuta, mutta saatiin ne kuolemaan juurikin talven aikana, vaikka olivatkin kohtuu viileässä. Jos hyviä vinkkejä satelee tänne sinulle niin pitääpä oikein perehtyä itsekkin tuon ihanuuden kasvattamiseen =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti saadaan joltain konkarilta vinkkejä ;)
   Kovin pitkä ei vielä ole päivä... Pitäisi varmaan viritellä jotain kasvivaloa...

   Poista
 2. Oo, saisinko minäkin molemmista ihanista pelakuistasi pikkuruiset pistokkaat....??Mulla kävi harvinaisen ikävä kämmi omien pelakuiden kans, ei tee edes mieli siitä puhua :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina, laita mulle puhelin numero tuonne spostiin niin kun alan leikkeiden soittelen sulle =) Mielellään saat <3
   Ovat jo usealla talven yli menneet, sitkeitä pakkauksia joten eiköhän ne vielä yhden muutonkin kestä?!

   Poista
 3. Ihana kun talvetuksesi on onnistuneet ja vihertää. Meidänkin autotallin ylähyllyllä vihertää pelargoniat. Minullakin oli muutaman vuoden ihana oliivipuu, jonka talvetin sisällä. Taisi olla vähän liian lämmin ja kuiva paikka. Jotenkin se vaan kuivettui ja kuoli. Säilytin kuivan rungon ja tein siitä kultaköynnöksen tuen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienikin ikkuna varastossa tai autotallissa mahdollistaa talvehtimisen. Olen niin mielissään kun sen hoksasin! Eikä ole iso vaiva käydä sillontällöin kastelemassa. Mutta rehellisyyden nimissä pitää tunnustaa että keijunmekko ja maljaköynnöksen talvetus ei taaskaan onnistunut. Onko sinulla niihin hyviä vinkkejä?

   Poista
 4. Mahtavaa - oliviipuu! Toivottavasti kasvaa isoksi ja kauniiksi. Pelargonian talvetuksesta en tiedä mitään. Joskus ostelen niitä, mutta kuolevat syksyllä ja nakkaan menemään. Nyt on tulossa siemenistä pelargoneja....jänskää!
  Eli olette muuttamassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vain ehdin ajattelin laittaa myös siemenistä kasvamaan, ne vaan kukkii loppukesästä, pitää malttaa odottaa. Mitä lajia kasvatat?

   Poista
 5. Heippa,
  Serkkusi täällä. usein lueskele blogiasi, jostain vain pomppasi eteeni tämä blogi...
  Tekö saitte nyt talon myytyä? vai luinko oikein rivien välistä?

  VastaaPoista
 6. Heippa Maria, kyllä meillä on muutto edessä. Mukava kun löysit tänne blogiin, tervetuloa oikeastikkin kahveille =) Uusi osoite ei ole kaukana nykyisestä.

  VastaaPoista
 7. Hienosti olet saanut olivipuusi ja pelargoniat talvetettua. Minä jännitän saanko oman myrttini menestymään ilman takapakkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun myrttini kuivahti...voi harmitus, en saanu sitä enää elpymään, hiljalleen vaan viikko toisensa jälkeen pudotteli lehtiä... Saattoi oli että hätäännyksissä ylikastelin sitä sitten =( Se oli mulla sisällä. Oletko talvehdittanut myrtin viileässä?
   Lyijyä tykö, taitava saa olla =)

   Poista
 8. Minulla on kolmivuotias oliivipuu ja se kukkii parhaillaan. Koska meillä ei ole valoisaa talvetuspaikkaa se on saanut viihtyä salin kulmaikkunan edessä. Meidän sisälämpötila on hyvin alhainen, se lienee syy oliivipuun pärjäämiseen. Kesät se viettää villiä elämää puutarhassa :) Mitään erityisiä hoitokikkoja en osaa antaa, vähän vettä ja joskus keväisin lannoitettakin olen sille antanut ja kerran vaihtanut mullan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, meillä on todella kuiva ilma, huonekasvejakin käytän väliin "suihkussa"... Ei jaksanut pimeää talvea lämpimässä. Viileässä kävin muutaman kerran kastelemassa. Näytti pukkaavan uutta lehteä, olen siis toiveikas =)

   Poista
 9. Oliivipuu ja pelargonia esiintyivät minunkin postauksessa päivällä :D. Oliivipuuni on tosin todella ranka tällä hetkellä, viime talvi oli paljon parempi... en mää sille vinkkejä osaa antaa. Vai muuttopuuhia siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multasormi, tiedätkö voiko oliivipuusta ottaa pistokkaita? Siemenlisäys kyllä onnistuu mutta on niin hidasta...

   Poista
 10. En tiedä, vpoisihan sitä kokeilla :)

  VastaaPoista
 11. Hei, oliivipuusta voi ottaa kesällä varsipistokkaita. Katso lisää osoitteesta www.kukkaruukku.fi
  terveisin Iiris

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...