sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kirjoittaja Blogin takana- haaste! Författaren bakom bloggen -utmaningen!


Edellisestä blogista voitte lukea kun laitoin eteenpäin haastetta Puutarha-bloggareille, kurkista tänne!
Lupasin itsekkin kirjoitella ajatuksiani bloggaus-harrastuksesta, alla vastauksia kysymyksiini:


1. Kerro puutarhastasi, minkä kokoinen se on? Minkä ikäinen ja millä vyöhykkeellä?
Puutarhani sijaitsi- sijaitsee V-vyöhykkeellä. Juurikin muutimme aiemmasta kodista "vara-kotiin" jossa on paritalon tyyliin pieni piha. Piakkoin aloitamme uudella tontilla metsänkaadon ja maatyöt, uuden puutarhan suunnittelu on kuumimmillaan. Uusi piha on kaikkinensa 1300M2, osan siitä lohkaisee pois talo, autotalli ja ulkorakennus. Maaperätutkimusten perusteella se on hiekkamaata. Rinnekin siinä on, loiva sellainen. Puutarhan perällä on havupuita ja pienen osan puutarhastakin jätän "metsäpuutarhaksi". 

 
 Tämän näköistähän minun puutarhassani vielä on... =)
 
2. Kuinka kauan olet ollut puutarha-harrastaja ja miten innostus puutarhaan syttyi?
Puutarha-harrastaja olen ollut vain 3v. Se on aika helppo laskea- yhtä kauan kuin minkä ikäisiä kaksospoikamme ovat. Se mikä yhteys on kaksosten syntymällä ja puutarhaharrastuksen syntymisellä, voit lukea täältä: Puutarhan eheyttävä voima.

 
3. Minä vuonna aloitit bloggaamisen - ja mikä siinä on mielestäsi parasta?
13.10.2011 on kirjoitettu ensimmäinen postaukseni. Syksyllä juhlinkin kaksivuotis-blogiani kanssanne.  Parasta puutarhabloggauksessa on "puutarha-päiväkirjan pito". On hyvä syy kuvata puutarhaa ja tallentaa se blogiteksteihin. Ilman blogiani en edes muistaisi mitä kaikkia virityksiä, yrityksiä ja kokeiluja minulla on ollut. Valokuvaaminen ei pelkästää tuplaa puutarhailoa vaan se moninmoninkertaistaa sen. Puutarhaa ja luontoa katsoo aivan uusin silmin.
Toinen paras asia on "vihreän blogimaailman" kannustava ja positiivinen ilmapiiri. Nautin ja saan inspiraatiota muiden blogiteksteistä ja ilahdun kun saan kommentteja kirjoituksiini.


4. Mitkä ovat blogisi tärkeimpiä teemoja?
Olipas vaikea. Kaikki puutarhaan liittyvä ilmaantuu blogiini. Kasvit, siemenet, matkat, kokeilut, puutarhavierailut, kirjoistakin olen kirjoittanut. 
Tulevan vuoden aikana on varmastikkin uuden puutarhan suunnittelluun liittyviä postauksia, kesä eletään varakodissa ruukku-puutarha meiningillä, ruukkupuutarhan pitoon sainkin on aiemmissa postauksissa hienosti vinkkejä - kiitos teille! 
Toivottavasti pääsen tänä kesänäkin muutamalle puutarha-matkalle, puutarha yhdistyksen pihakierrokselle ja messuille....
 

5. Kuinka monta lukijaa käy blogissasi kuukausittain?
Olen ollut ilahtunut kun blogin kävijämäärä on kasvanut tasaisesti. Lukijoita on ollut noin 5000, kunnes viime kuukausina (vaikka blogini on ollut hyvin hiljaa muuton ja nettiyhteyden puutteen vuoksi) kävijämäärät ovat kasvaneet niin suuriksi että olen alkanut epäilemään jotain roska-postihyökkäystä joka nostaa kävijämäärää. 


6. Miten blogisi nimi syntyi?
Se oli helppo - ehkä vähän tylsä vaihtoehto - Karolinan Puutarha. Helpossa nimessä on se etu että puutarhatapaamissa yms. blogi-ystävillä on helppo yhdistää kirjoittaja ja blogi. 

 
7. Mitä asioita kerrot blogissasi itsestäsi- mitä et?
Blogissani kerron puutarhaharrastuksestani. Joskus sinne lipsahtaa sisäkuvia tai kuvia lasten puutarhatouhuista. Pienissä määrissä se ei ole mielestäni haitallista. Varon julkasemasta kuvia jossa näkyy naapurin tai ystävieni lapsia (enkä edes jaksa pyytää siihen lupaa, ymmärrän ettei suurin osa haluaisi). En myöskään julkaise sisäkuvia- sillä kyseessä ei ole koti/sisustusblogi. Kun kotimme oli myynnissä koti-kuvat (onneksi stailatut sellaiset) olivat kyllä kaikkien nähtävillä ja se tuntui tosi omituiselta.

 

8. Laita linkki tai kuva ensimmäiseen postaukseesi.
Ensimmäinen postaukseni.  Tätä ei ole kukaan kommentoinut koskaan eikä varmaan lukenutkaan ;)

9. Mikä on sinun mielestäsi paras tapa hankkia lukijoita- ja kuinka tärkeää on että muut lukevat blogiasi? Onko blogin tärkein tehtävä olla itselle puutarhapäiväkirja?
 Olen iloinen jokaisesta lukijasta ja erityisesti heistä jotka jollakin tavalla, lyhyesti tai pitkästi kommentoivat postauksia. Tosin, itsekkin monesti luen "kiiressä" muiden blogeja enkä läheskään aina kommentoi, etenkään jos luen kännykällä. Joten blogiani saa käydä vain kurkistelemassakin, kommentoimatta. Lukijoissa parasta on ehkä kuitenkin kokemusten ja vinkkien jakaminen. Olen saanut niin paljon hyviä ohjeita ja idoita joista olen ikuisesti kiitollinen!
50% tärkeää on saada kirjoittaa blogia ja kuvata. 50% tärkeää on lukijat ja heidän kommenttinsa. Jos asiaa voi näin matemaattisesti esittää ?
Paras tapa hankkia lukijoita on a) olla aktiivinen ja kommentoida muiden blogeja ja luoda "blogi-ystävyyksiä", b) jotta monet lukijat löytävät blogin on se hyvä linkittää hakupalveluihin, Huiskulan puutarhablogit sekä tietysti meidän yhteiseen Suomalaiset Puutarhablogit kasvuvyöhykkeen mukaan.


10. Mikä on suosituin blogi-kirjoituksesi?
Suosituimmat ovat linkki-kokoelma: Talvivalo inspiraatiota!
Inspiroiva Puutarha-blogi tunnustus joka sekään ei ole tavallinen blogikirjoitus vaan 
 postaus josta tunnustus lähti liikkeelle ja ilahdutti sittemmin monia puutarhabloggaajia jotka lienevät käyneet katsomassa tunnustuksen alkuperää blogissani. Syynä voinee olla myös kehno suomenkieli jota olen käyttänyt kysymyksissä - kirjoitusvirheet kun sitten kiersivät pitkin blogimaailmaa ja joku niitä myöhemmin ihmettelikin! 
Dr Ruppel Kärhö postaus lienee se suosituin -oikea blogikirjoitus. Siinä kerrotaan Oulun Puutarha Yhdistyksen tapaamisesta jossa kärhö-harrastajat jakoivat parhaat kärhö-kasvautusvinkit vyöhyke-V:lle.


11. Onko Blogissasi kaupallisia tai muita yhteistyökumppaneita?
Blogissani ei ole yhteistyökumppaneita mutta tuo yllä mainostamani linkki-kokelma on tänä vuonna (ja toivottavasti jatkossakin) Kotipuutarhalehden sponsoroima. Syynä tähän että uusien blogien linkittäminen olisi loppunut ellemme olisi saaneet tähän sponsoria joka siis maksaa vuosimaksun InLinkziin. 
 


12. Kuinka paljon aikaa viikossa käytät blogin tekemiseen? Muiden blogien lukemiseen?
Luen blogeja päivittäin (monesti pikaseltaan kännykästä, iltasella kun koti rauhoittuu, koneelta). Kirjoittelen blogiani yleensä viikonloppuisin, joskus harvoin myös viikolla. Jouluna kirjoitin "puutarha-joulukalenteria" päivittäin.

13. Kerro paras/parhaat vinkkisi aloittelevalle bloggaajalle?
Ota paljon kuvia - kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa! 
Kirjoittele silloin kuin huvittaa - blogimaailma on täynnä blogeja ja päivityksiä tulee valtava määrä päivittäin joten kukaan ei "odota/vaadi" että blogia pitäisi kirjoittaa tietyin väliajoin. 
Ole aktiivinen lukija muiden blogeissa niin blogisi löydetään (katso myös yllä nuo vinkit mihin listoille kannattee liittyä).
 
14. Halutessasi laita kuva itsestäsi tai puutarhastasi.
- Kurkista ylöspäin, metsäistä rinnettä. Kaikki mukava on vielä edessä...


Iloista kevät viikkoa Puutarha Ystäväni! Napatkaa haaste mukaanne, olisi mukava lukea teidänkin ajatuksianne! Keskiviikkoon saakka ehtii osallistua Kevätmessujen lippuarvontaan täällä!

14 kommenttia:

 1. Voi että minua kosketti taas kerran tuo linkki, jossa kerrot,miten puutarhaharrastuksesi sai alkunsa. Olet saanut paljon aikaiseksi kolmessa vuodessa ja nyt pääset suunnittelemaan kokonaan uutta kotia ja puutarhaa sen ympärille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Blogissa, kuten päiväkirjoissakin on se etu (?) että huomaa miten paljon tapahtumia mahtuu elämään...
   Onneksi en enää kovin edes pääse noihin 3v takaisin tunnelmiin, mutta kannan kyllä aina kiitollisuutta siitä miten puutarha-harrastus antoi iloa ja irrotti hetkeksi rankasta arjesta juori tuolloin.

   Poista
 2. Hej, du vann en biljett till mässan i hfors från Puutarhakaaos! Skicka mig din adress till mia.kainulainen@gmail.com så får jag posta biljetten till dig!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua =)
   Kiitos paljon! Nyt minä saan houkuteltua itselleni mukaan jonku kaverin (tai miehen...)

   Poista
 3. Minäkin kävin kurkkaamassa miten puutarhaharrastuksesi alkoi. Arki pikkulasten kanssa vaatii veronsa ja on ihanaa, että silloin on mahdollisuus ladata akkuja puutarhassa. Kaikkein kiireisimpänä syksynä minä punoin pajuseinämän ja se työ voimautti väsynyttä mieltä.
  Tulevan puutarhan suunnitelmia jään mielenkiinnolla odottamaan :O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnossa oleminen tavalla tai toisella tyynnyttää mieltä ja saa aikaan sekä luomisen riemua että hiljaista onnellisuutta. Muuten niin hektisessä arjessa se on tärkeää...

   Poista
 4. Ihana Karolina, ensinnäkin kiitos mukavasta haasteesta, joka on tutustuttanut meitä bloggareita vielä paremmin toisiimme!
  Olet kyllä huippu lisäämään vuorovaikutusta ja ideoiden jakamista meidän puutarhaan hurahtaneiden kesken! Koulussa jaettiin hymypatsaita ja lapset saavat neuvolasta reippaan mitaleita, mutta sinulle tahtoisin ojentaa Suomen puutarhabloggareiden ystävyyden pokaalin tai ehkä se onkin kastelukannu. Se voisi symbolisoida sitä, että puutarhainnostus kasvaa sitä jaettaessa ja toisten vinkit ja ideat inspiroivat, ilahduttavat ja innostavat, niinkuin virkistävä kasteluvesi. Luulen, että muutkin puutarhabloggarit ojentavat tämän ystävyyden kastelukannun minun kanssani..

  En ollutkaan aiemmin lukenut postaustasi Puutarhan eheyttävä voima. Ihan tuli kyynel silmään. Itsekin rauhoitun ja kiireet ja murheet unohtuu, kun pääsee kuopsuttelemaan. Töiden jälkeen yleensä teen pienen "terapiakävelyn" puutarhassani ja virkistyn.
  Aurinkoista viikkoa ja uuden puutarhan unelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, lämmin kiitos sanoistasi <3
   Kiitän ja kumarran kastelukannusta ;)

   Nyt minullakin tuli ikävä "puutarhakävelyitäni", huomaa uuden kukan, siellä, täällä... Tiedän tunteen. Itselläni oli tapana kun lähdin aamuvarhain töihin ja kaikkialla oli vielä hiljaista kiertää kurkistamassa ovatko tulppaanit jo nousseet jne.
   Kävin pitkästä aikaa työreissulla ulkomailla ja saavuin Wieniin toppatakki päällä, +21 lämpöä. Olin jo unohtanut millaista on kesä ja kun aurinko lämmittäää. Olin niin euforinen niiden kahden reissupäivän aikana, melkein pompin innosta kun näin magnolian kukkia ja kirsikkapuut. Keväällä, auringonvalolla ja heräävän luonnon ihmeillä on meihin ihmisiin valtavan suuri vaikutus!!!

   Poista
 5. Mukava oli lukea sinunkin ajatuksiasi ja ennen kaikkea ihmisestä bloginimen takana. Mukavia ja innostavia hetkiä uuden puutarhan suunnitteluun ja toteutukseen, sitten kun sen aika koittaa.

  VastaaPoista
 6. Olipa kiva lukea mietteitäsi ja vastauksia kysymyksiin. On varmaan mukavaa aloittaa uuden pihan laittaminen. Itse omakotitalosta muuttaneena rivitaloon, jossa on pieni mutta hyvin käytännöllinen piha, sain myös aloittaa ihan puhtaalta pöydätä ja mylläystä on tapahtunut, ei sitä pihaa enää samaksi uskoisikaan. Mukavaa on ollut.
  Aurinkoista kevään jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä uudessa pihassa on oma viehätyksensä ja houkutuksensa... Nyt kun asutaan tässä vara-kodissa silmät katsoo että tuohon ja tuohon voisi istuttaa puun ja pensaan. Tyhjä nurmikko on kuin puhdas paperi... Houkutteleva. En toki nyt ala kaivamaan tätä vuokrakodin pihaa, pitää säästä se into tuonne uudelle tontille!

   Toisaalta, vanhojen pihojen ja talojen viehätys on ne vanhat suuret puut. Onneksi saamme tontin perälle jätettyä kuusia ja mäntyjä, en enää toista kertaa haluaisi aloittaa aivan kaljusta pihasta. Puut ovat niin tärkeitä!

   Poista
 7. Mukavaa luettavaa ! Oon täysin samaa mieltä tuosta mainitsemastasi puutarhaihmisten positiivisesta ilmapiiristä, se on yksi niistä syistä miksi täällä blogimaailmassa viihtyy. Vaikka välillä tähän hupsahtaa vähän aikaa, niin kyllä se kannattaa, monesti saa täältä hyvän mielen. Kiva nähdä kuva uudesta pihastasi ! Kaikkea uutta ja jännää on siis tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt että sekä blogimaailmassa että todellisessa puutarha-touhuilussa ihmiset on tosi rentoja ja ystävällisiä ja vinkkejä ja kokemuksia sataa...
   Jos joskus vähän iskee kateus upeassa pihassa (ei ehkä muilla mutta minulla joskus) niin se pian katoaa kun saan sylintäydeltä vinkkejä ja ohjeita miten saan itselleni samanlaista istutusta jne.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...