maanantai 21. huhtikuuta 2014

Ei kauniimpaa kuin Dahlia! Inget vackrare än Dahlior!


Dahliat ovat ihmeellisen ihania Mexicon kaunottaria!
Viime keväänä en esikasvattanut yhtään dahliaa juurakosta (harmitti niin kun talvehtimaan laitetut dahliat olivat paleltuneet mössöksi), ostin puutarhalta muutaman valmiiksi esikasvatetun, tullakseni vain siihen tulokseen ettei valikoima eikä myöskään ostamani dahlia ollut lähellekkään niin upea kuin juurakoista esikasvatetut!

Tänä vuonna hankin kolmea lajia joisto Zorro ja Ariko ovat minulla olleet aiempinakin kesinä puutarhassa (yleensä kukkapenkissä mutta tuo ensimmäisen kuvan Dahlia on muistini mukaan juuri Ariko ja kukki upeasti myös ruukussa).


Dahliorna är mina favoriter. Förra våren var jag så besvikern över att mina många dahlia knölar inte klarade vintern i förrådet att jag hoppade över dahlia odlingen helt. Så köpte jag en dahlai från planstkolan men där var det inte så mycket att välja på!
Men iår blir det dahlior igen!
 
Före planteringen fick knölarna ligga i vatten flera timmar. 
Nu när de har börjat växa, toppar jag av plantorna för att de ska grena sig så mycket som möjligt.


Ennen multaan istuttamista annoin juurakoiden lillua vedessä muutama  tunnin.
Nyt kun ne ovat lähteneet kasvuun, leikkaan latvan pois, jotta kasvi haarottuisi.
Kunhan kesä tulee, kukkia saa hyvillä mielin leikata sisällekin vaasiin sillä mitä ennemmän niitä leikkaa, sen tuuheampi, kauniimpi ja kukkivampi "pensas" siitä kasvaa!


Näin upeasti hehkuvia sävyjä löytyy harvemmin puutarhojen valikoimista. Valkoisia ja tavallisia värejä kyllä!


Kulat ovat ihan jättimäisiä!!


Pompon dahlioiden kukkia ihmetellessä sitä pysähtyy ymmällään- miten luonto voi tehdä jotain näin kaunista ja täydellistä?


Pompon dahliornas blommor är så fulländiga, vackra. Hur kan naturen tillbringa något så underbart?Dahliorna håller länge som snittblommor.
Dahliosta saa kestäviä ja upeita kukkakimppuja (vaikkei olisi kovin taitava kukkien sitoja).Iloisia kevätpuuhia Ystäväni!
Njut av vårsysslor mina Vänner!

10 kommenttia:

 1. Minäkin ostin muutaman juurakon, voisi varmaan istuttaa ne jo ruukkuun.

  VastaaPoista
 2. Daaliat on niin kauniita ja tuovat kaivattua väriräiskettä loppukesään. Nyt on parina vuonna jäänyt juurakot kauppaan, luulen että jää tänäkin vuonna, mutta joskos ens keväänä ois taas vähän skarpimpi :)

  VastaaPoista
 3. Daaliat, ne ilahduttaa ja ehkä myös joskus vihastuttaa. Näin keväällä kun otan esiin juurakot kellarin kätköistä ja yritän niitä esikasvattaa tuntuu joskus koko homma aika työläältä, mutta sitten kesällä niiden kukkiessa kaikki se vaiva unohtuu ja vain nautin kukkien loistosta. Minulla on noin 13 erilaista daalian juurakkoa ja osa on hyvinkin vanhaa kantaa.
  Todella daaliat ovat ihania ja kaiken sen vaivan arvoisia.

  VastaaPoista
 4. On ne kyllä upeita! En ole oikeastaa iikinä kokeillut daalioita, pitäisi varmaan. Voisihan niitä ostaa vain kesäkukiksi, eikä potea syksyllä sitä, ettei niitä muista ottaa sisälle talvehtimaan... :)

  VastaaPoista
 5. Upeita ovat nuo daaliat. Niitä on nyt monta pusuvadillista kasvarissa esikasvamassa mm. tuo samannäköinen vaaleanpunainen pompondaalia.

  VastaaPoista
 6. Kiitos innostuksesta. Muutama daaliat juurakko on likoamassa. Laitan esikasvatukseen osan daalioista. Jos vaikka kukinta alkaisi niin aikaisemmin.

  VastaaPoista
 7. Ihania nuo kimput! Ja daaliat tietysti. Minulla ei pitkäjänteisyys noihin millään riitä, mutta ovat kyllä upeita!

  VastaaPoista
 8. Daaliat ovat melkein epätodellisia suurine kerroksellisine kukkineen. Aivan superkauniita kukkijoita. Minulle ne tuovat lapsuuden mieleen :-).

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia! Samaa mieltä daalioista, ne on aivan käsittämättömiä, varsinkin juuri pompon-daaliat. Minulla taitaa olla nyt kahdeksan uutta juurakkoa ruukutettuna ja yksi onnekas selvisi viime talvesta hengissä, ja se versoo jo ihanasti vihreää.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...