keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kylvöpuuhia lasten kanssa. Sådd med barnen.


Tässä tutkitaan äidin ostamia siemenpusseja - mitä minä kylvisin?
Mansikat, pensastomaatit ja kurkut ovat lasten suosikkeja.
Lisäksi laitoin ruukkuihin oreganoa, persiljaa, timjamia, valkoista ahkeraaliisaa (ja todella myöhässä, myönnän) keijunmekon siemeniä. 
Temptation mansikat kukkivat ja tekevät marjoja koko kesän, voi myös istuttaa ruukkuun mutta lupaavat olla monivuotisia. Onko jollakulla kokemuksia? Laitettiin näitä kaikki 25 siementä - ettei varmasti jäädä ilman marjoja =)


Koska olen laiska ja vähän kömpelö koulimaan pikkutaimia (puhumattakaan nyt pikkupuutarhureistani) ollaan jo monena vuonna kylvetty tietyt siemenet turvebriketteihin.

Lapsista(kin) on hauska seurata kun turvebriketit pullistuvat kastuessaan...

Tarkkaa hommaa... 


Oishan se huikeaa jos olisi kylvöille hyvät tilat eikä tarttis olla niin tarkkana multa-sotkun suhteen (ne turvebriketit vähän auttaa) mutta jätti-iso muovipussikin auttaa kun laittaa sen sisään multasäkin ja hoitaa mullan annostelun pussin sisällä. Melko hyvin pysyy mullat siellä eikä leviä pitkin keittiötä (ja pian pitkin taloa).

Jokunen Mårbackan pistokaskin otettiin samaan syssyyn. 

Näitä on sitten seurattu ja suihkuteltu koko porukalla päivästä toiseen! 
Parasta kevätpuuhaa!

7 kommenttia:

 1. Kivaa hommaa...myös lasten kanssa:)

  VastaaPoista
 2. Kiva että lapsetkin ovat päässeet kylvöpuuhiin, voin kuvitella että ei aina ole aivan helppoa kun on monta kylväjää;) Turvebriketit ovat kivoja, kylvin nyt toisena vuonna tomaatit niihin ja helpottaa kummasti jatkotoimia. Mukavaa messumatkaa !

  VastaaPoista
 3. Kylvö ja kasvun seuraaminen on mukavaa puuhaa lasten kanssa. Varsinkin sirkkalehtivaihe on jännää aikaa lapsille!

  VastaaPoista
 4. Viismummoista moikka. Oon kasvatellut kuukausimansikoita eril lajikkeita jo parikymmentä vuotta. Hyvin yleensä taimettuvat. Mansikoita oon saanut kaikista jo ekana kesänä ja kaikki ovat kasvaneet useita vuosia. Marjat ovat aika pieniä, mutta hyvän makuisia. Viimeksi kasvatin kaksi vuotta sitten sellaisia jotka tekivät punaisia ja valkeita marjoja. Siemenet löytyi Korpikankaan hinnastosta. Istutin taimet amppeleihin Fasaanien takia, niitä on tällä pihoissa riesaksi asti. Nokkivat kaiken mitä suinkin ylettyvät. Maassa mansikat kasvavat yhtä hyvin, tavallisessa peltomullassakin useita vuosia. Ensimmäiset kasvattamani olivat Rugen lajiketta, siinä oli muutamilla ihmettelemistä kun mansikat tekivät marjoja ja kukkivat pitkälle syksyyn saakka.

  VastaaPoista
 5. Kylvö ja taimien kasvu ovat varmasti lasten mieleen ja kaiken huipuksi et saa maistella niitä tuotoksia. Jos malttavat odotella kypsymistä. Lapsilla on kyllä ihmeellinen makuaisti kun raakanakin syödään marjoja ja jopa kirsikoita olen kuullut lasten suuhun menevän raakana.
  Viime vuonna eivät minun kuukausimansikat itäneet, tänä vuonna laitoin kahta lajiketta varoiksi ja molemmat itivät. Lapsen innolla myös itse odotan niiden kasvamista ja satoa ;)

  VastaaPoista
 6. Puutarhahommat ovat aivan ihana harrastus lasten kanssa - lasten ilo on niin tarttuvaa ja aitoa! Nyt kun ovat vähän isompia niin ilman suurempia hasardeja onnistuu mutta aiempien vuosien kirjoituksista voi kurkistaa ettei aina ole mennyt ihan putkeen. On käyty kurkistelemassa taimia ja kasvatuspöydät ovat menneet nurin, pikkusisko on kastellut liikaa tai pikkuveli käynyt (??) lusikalla kaivamassa kuukausimansikkaviljelystä niin että saatiin pelastettua vain muutama taimenalku.

  Niina, tuttua on, syövät marjat raakoina =) Kun kaksoset olivat pieniä piti vahtia ettei ne mene mansikkamaalle kun ne söivät ihan kaiken.

  Regina merkkisten mansikoiden kanssa ei ollut ongelmaa... kyllä näyttää nämä "houkutuksetkin" itävän, en tiedä itääkö 100% ?? Toivottavasti nämä ovat hiukan makeampia kuin Reginat... hyvä vinkki Viismummoista, pitää jatkossakin kokeilla useita eri lajikkeita.

  Pivi, kiitos - odotan kovasti messuja mutta nyt on vähän mustia pilviä taivaalla kun lapset alkoivat sairastelemaan. Sairastupa täällä pystyssä, toivottavasti ovat siinä kunnossa että pääsen reissuun ja toivottavasti en itse sairastu. Ihme kevät tämä, koskaan aiemmin ei olla näin paljon oltu sairaana..?

  VastaaPoista
 7. Ihania touhuiluja lasten kanssa! Niistä jää varmasti taimien lisäksi myös mukavat muistot kaikille.
  Aurinkoisia päiviä ja kasvun ihmeitä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...