sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Messuideoita Lasten puutarhaan (nro 2). Ideer till Barnens trädgård från mässan nr 2.Leikkimökki on Kannustalon, Onneli ja Anneli- leikkimökki. Tämä istustuspöytä mahtanee kelvata myös isommille lapsille - se on siis koottu kolmesta lavasta ja jopa laatikot on siihen rakennettu. Kätevä!


Istustuslaatikot ovat siitä käteviä lasten puutarhassa ettei niihin ihan vanhingossa juosta päin ja pahki ja päältä. Pallot ja pyörätkään eivät noin vain sujahda keskelle kasvimaata.
Lasten puutarhassa oli maalattuja kiviä - siinäpä hauskaa tekemistä kesäpäiville! Meillä on ollut joskus maalauspäiviä lasten kanssa mutta ollaan maalttu peiteväreillä kun ne lähtee paremmin vaatteista pois. Ja kivet on aseteltu pitkin putarhaa mutta pikkuhiljaa räikeät upeat väriyhdistelmät ovat haalistuneet sateiden mukaana pois, eivätkä kivet enää ole pompanneet silmään.


Ei lapsille vaan kanoille- meillä on toiveena lasten kanssa saada oma pikku kanala pihalle, mutta yksi tärkeä perheenjäsen on vielä ajatusta vastaan.


Tämmöinen pikkupöytä on kätevä lapsille. Isoilla tuoleilla ne keikkuu ja roikkuu ja mehut kaatuu. Jos maa ei ole ihan tasaista ulkotuolit voivat olla jopa turhan kiikkeriä ja vaarallisia. Ostin jo vastaavanlaisen kesäksi kun käytiin Ikealla. Tämä on Strömsö merkkiä (löytyy rauta-kaupoista). Hyvän värinen- pitänee se omakin maalata kuultoharmaaksi.
Tämä on minusta ihastuttava! Ei vie suurta tilaa...


Ei ehkä uskoisi mutta lapset jaksavat yllättävän kauan leikkiä näillä puuhevosilla - kunhan heppa on tarpeeksi korkea niin riittää haastetta kiipeämisen kanssa!


Hauska, mielenkiintoinen pihakokonaisuus jossa oli otettu myös lapset huomioon: Kiipeilyseinä jonka alla hiekkalaatikko. Tömps! Pehmeä lasku.


Tässä voi äiti köllötellä lukemassa kun lapset leikkii... 


Tälläisessa voisi tehdä muurinpohjalättyjä. Meillä ainakin jo odotellaan kesää ja lättykautta. Lapset hakee metsästä mustikoita lätyn väliin.


Tämän esittelytilan seinällä olevasta mustasta pyörätelineestä haaveilen - en pyyhetelineenä vaan ihan oikeasti pyörille. Nyt kun niitä alkaa olla joka kokoa ja sorttia ja määrä lähentelee seitsämää (yksi pikkupoikien pyörä, apurattaineen vielä puuttuu kaksosille) niin olisi varmaan jo aika hankkia pyörille vähän järjestystä!


Meillä ainakin rakastetaan näitä puutarha-eläimiä. Keraamiikkakania on kierrätetty ympäri pihaa ja se on löytynyt milloin mistäkin asetelmasta. Siinä leikissä on irronnut korvat ja jalat. Enkelikin on nyt tuhansina palasina. Nämä patsaat on valettu betoniin - ei kanneltavia eikä ehkä myöskään niin rikki meneviä. Upeita minun mielestä!


Taiteilija on Juha Pykäläinen, Ahvenanmaalta.

3 kommenttia:

 1. Olipas kivoja ideoita, isommankin lapsen puutarhaan ;)

  VastaaPoista
 2. Tosi veikeitä ideoita olet bongannut messuilta. Tuo turkoosi leikkimökki tuntui olevan monen pikkutytön suuri ihastus ; )
  Vähän kyllä epäilyttää kiipeilyseinän ja hiekkalaatikon yhdistelmä. Siinä voi isompi kiipeilijä tippua pienemmän hiekkalaatikossa leikkivän päälle.
  Maalauspäivä kuulostaa tosi hauskalta! Sellaisen voisi pitää ihan aikuistenkin kanssa ; )

  VastaaPoista
 3. Mukavaa että lapsetkin oli huomioitu messuilla. Puuheppa olisi kiva ! Edellisestä postauksestasi ottaisin heti rungollisen rosmariinin, ihana. Josta niitä olisi Mansen messuille ens viikonloppuna ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...