torstai 5. kesäkuuta 2014

Ihanaa lempeää kesäiltaa... Njut av den lena sommarkvällen...Ihania lämpimiä kesäiltoja olemme saaneet. Kirjoitan iltoja siksi että aloitin uudessa työpaikassa ja päivisin en kamalasti ole ehtinyt ulos kurkistamaan. Elämä on ollut täyttä, ihanaakin, alkukesän juhlia ja Rakkaiden ihmisten kohtaamisia. Uusista haasteista uupuneena olen kotiin päästyäni istahtanut aurinkoon, syöttänyt lapsille kylmiä (tai mikrossa lämmitettyjä nakkeja) ja tikkujäätelöä ja kerännyt aurinkoenergiaa. Huomisen jälkeen on lomaan vielä 3viikkoa. Koskaan ennen en ole lomaa niin kovasti odottanut!

Olkoon tämä jonkinlainen selityksenpoikanen sille että bloginikin on ollut hipihiljaa.
Täällä varakodin pihalla olen opettelut ruukkupuutarhan pitoa ja kaikenlaista on kylvetty ja istutettu. Vielä kun ehtisin käydä kierroksen kuvaamassa näitä meidän virityksiä.
Tontilla ollaan käyty mittailemassa korkoja, suunnittelemassa, mittailemassa, kodan paikka on raivattuna. Suuri kaivinkone tulee jylläämään ensi viikolla. Jännitän sitä että muistaako mies kaikki asiat mitä sovittiin puutarhasuunnitelman suhteen sillä minä olen tiukasti kiinni töissä kun pihalla tapahtuu. Tänään käytiin arkkitehdin kanssa läpi puutarhasuunnitelmaa ja saatiin muutamia tarkennuksia. Kerroin että olin täältä blogista kerännyt vinkit, ideat ja kokemukset ja erityisesti tuli kehuja trampoliinin sijoittamisesta pengerryksen alapuolelle ja vähän piiloon...(Kuulemma niitä maahan kaivettavia trampoliineja löytyy Ruotsin puolelta).

Olen tässä kevään aikana hamstrannut ihania haasteita enkä ole saanut vielä niitä eteenpäin. Nyt sain Marilta Onnenapiloita blogista ihana haasteen jonka saavat blogit joissa on alle 200 lukijaa. Tässä kaikessa hiljaisuudessa blogiin on löytänyt uusia lukijoita (mukava kun tulitte!) ja 193 näyttää luku nyt joten minäpäs vastailen pikaisesti ettei mene onni ohi =)

Tässäpä Marin kysymykset:

 1. Mikä blogin pitämisessä on mukavinta?
 2. Millaisista blogeista pidät?
 3. Ihanin paikka jossa olet käynyt?
 4. Mikä on lempiharrastuksesi ja miksi?
 5. Jos saisit valita millaisen työn tahansa, mitä tekisit?
 6. Onko kesälomasuunnitelmia?
 7. Oletko jo heittänyt talviturkin?
 8. Millaisessa paikassa/ ympäristössä/ ilmastovyöhykkeellä asuisit jos voisit valita mitä hyvänsä?
 9. Mitä tai millaisia kasveja inhoat? Rikkaruohoja ei nyt kelpuuteta vastaukseksi.
 10. Entä mitkä ovat suosikikasveja?
 11. Paras jäätelö?
Laitan saman haasteen eteenpäin seuraaville Blogi-ystäville:
Puutarhan Lumon Vuokolle
Gardenian Katille
Puutarhakaaoksen Cosmokselle

Ja sitten vastailen itsekin kysymyksiin...
1. Blogin pitämisessä mukavinta on valokuvata ja valita kuvia blogiin. Vaikka kukaan ei ehtisi blogiin kommentoimaan niin itselleni jää kaunista puutarhapäiväkirjaa, muistijälkeä mitä kaikkea puutarhassa onkaan kasvanut ja sitten ne kokeilut...
2. Eniten pidän puutarhablogeista -inspiroidun, ihastun, saan ideoita mitä toteuttaa omalla pihallani, opin uusia asioita. Pidän myös sisustusblogeista niiden kauniiden kuvien vuoksi mutta en voi olla häiriintymättä niiden kaupallisuudesta ja piilomainonnasta (tai vaikka ihan suoranaisestakin). Puutarhablogeissa keskeistä on jakaa puutarhailo ja kauneus myös muille. Ihailen miten taitavia (ja paljon!!) kuvaajia tästä pienestä maasta löytyykään.
3. Ihanin paikka on koti ja puutarha sen ympärillä. Kesällä voisin vain olla kotona ja tehdä puutarhatouhuja. Mutta upein paikka missä olen käynyt....? Machu Pichu, Inkojen kadonnut kaupunki ja pilvimetsä juuri ennen sinne saapumista. Amazonas sademetsä on taianomainen paikka, toivoisin että minulla olisi joskus mahdollisuus jakaa se kokemus lasteni kanssa. Myös Thaimaan pikkusaarten rannat ovat ihmeellisiä. Ja tyyni meri, ilta ennen tsunamia oli kaunis. Se on syöpynyt mieleeni.
4. Lempiharrastukseni. Mietin kumman valitsisin? Nukkuminen vai puutarhanhoito? Molemmista on tullut elintärkeitä sen jälkeen kun saimme kaksosvauvat. Vauvat tosin ovat jo hyvän matkaa 3vuotiaita mutta juuri nyt, valitsisin viikon uni-loman jos voisin. Ei tosin johdu lapsista vaan työpaikan vaihdoksesta. Taidan olla jo vanha, kun jatkuva uusiin haasteisiin tarttuminen uuvuttaa...?
5. Teen jo unelmatyötä, työn ja perheen oikean suhteen löytyminen ei vaan ole aina aivan yksinkertaista.
6. Kesälomalla kasvatellaan lasten kanssa kurkkuja ja tomaatteja täällä varakodin pihalla ja pyöräillään välillä tontille katsomaan miten uuden kodin rakennus etenee?
7. Talviturkkia en ole heittänyt mutta tänään käytin lapsia uimarannalla ja varpaita kastelin..
8. Millaisella ilmastovyöhykkeellä olisi mukava asua...? Missä se olisi -3kk talvea ja loput lämmintä ja leutoa, ihanaa kevättä, kesää ja syksyä. Täällä V-vyöhykkeellä ei kyllä ole mitään järkeä asua jos rakastaa puutarhatouhuja, mutta jos kaikki rakkaat ihmiset asuu täällä ja on paljon ystäviä niin toistaiseksi ei ole tullut tarpeeksi painavaa syytä lähteä etelään. Tosin jos rakastaa puutarhaa, harrastetaan sitä yhtä intohimoisesti täälläkin mutta saa olla kekseliäämpi.
9. Mitä kasveja inhoan? Kasvi voi olla kaunis ja ihastuttava kun se on oikealla paikalla. Keltaista nauhuksesta en pidä. Ja muutenkin kaikella keltaisella on porttikielto puutarhaani vaikka keltainen on lempivärini sisutuksessa, käsilaukuissa ja vaatteissa. En osaa sanoa mikä siinä keltaisessa on niin vastenmielistä....? Onko kukaan muu keltakukkaisten inhokki selvittänyt siihen syytä? Harmittaa kun jotkut keltaiset kukat ovat ihan mielettömän kauniita, kuten Tarha-alpi ja auringonkukat. Ehkäpä alan viljelemään niitä salaa, jossain piilossa ja saan sitten sisälle keltaisia kukkia...?
10. Suosikkikukkia on lukuisia; pionit, ruusut, kärhöt, tulppaanit, liljat,  alppiruusut, hortensiat...
11. Paras jäätelö - tämä on helppo =) Ben&Jerrys keksisuklaajäätelö WICH, myydään yksittäispakattuna...

Ihania kesäpäiviä teille jokaiselle! Nauttikaa kellä jo loma on, muille viimeisiin työpäiviin isot tsempit!


4 kommenttia:

 1. Ihanan kuuloisia nuo paikat joita kuvailit :) Tuosta jäätelöstä minäkin pidän paljon! En myöskään pidä kovin paljoa keltaisista kukista ja siksi aitoin tänä kesänä punaisia auringonkukkia kasvamaan. Saas nähdä millaisia niistä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea nuo tummanpunaiset auringonkukat!!!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...