sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Puutarhamatkailua, linkkikokoelma! Trädgårdsrsemål, länksamling!


puutarhamatkakohde2

Tämä on päivitetty postaus mutta linkkikokoelma toimii edelleen ja sinne voi lisätä puutarhamatkusteluvinkkejä...

 Lämpimät kiitokset kauniista ja mieltä lämmittävistä tunnustuksista ja hauskoista haasteista seuraaville iki-ihanille puutarha bloggaajille:

Vastalahjaksi jaan haasteen kaikille Puutarha Ystävilleni kirjoittaa vinkki/blogikirjoitus  mukavasta puutarhamatkakohteesta lähellä tai kauempaa. Blogikirjoituksen saatte mielellään myös lisätä alla olevaan listaan kaikkien muidenkin luettavaksi.

Som tack för alla dessa benämningar och utmaningar ger jag en utmaning tillbaka. Alla Kära Trädgårdsvänner, en ny trädgårds år börjar och det blir dags att börja planera sommarens  resor, skriv om en bra trädgårdsresemål och gärna länka din bloggpost i listan nedan.

Tänä vuonna minulla on toiveena päästä puutarhamessuille sekä Viroon puutarha markkinoille!
Viimekesän (2012-2013) puutarha matkoista löydät kirjoitukset alla olevista linkeistä:



Förra årets resor hittar du från länkarna ovan. Iår hoppas jag att kunna besöka nån av trädgårds mässorna samt åka till Estland på trädgårds marknad.



PS. Puutarhamatkakohteita logoa/kuvaa yllä saa mielellään lainata.
PS. Låna gärna Trädgårdsresemål logon/bilden ovan.



24 kommenttia:

  1. Hei Karoliina! Sinulla on hienoja ideoita, joilla saat hienoa vuorovaikutusta blogeissa vaikuttavien puutarhureiden välille.

    Lisäsin oman vinkin viime kesän Lontoon matkalta. Tu Olen vähän laiska messujen suhteen, kun ihmismassat eivät huokuttele. Tulevana vuonna koitan päästä ainakin jonnekin, jos en kovin kauas, niin ainakin Kristiinankaupungin Avoimet Portit tai Pietarsaaren Avoimet Pihat ovat tässä lähellä. Tuonne Tukholman Nordiska Trädgårdsmässaneille tahtoisin kyllä ja Tulppaanien Lumo Helsingin kasvitieteellisessä puutarhassa olisi kiva (jos se järjestetään taas tulevana keväänä).

    VastaaPoista
  2. Ensi kevät ja kesä on taas täynnänsä ihania puutarhajuttuja. Tänään juuri suunniteltiin ystävän kanssa matkaa Särkänniemi perennataimistolle. Ja toisen ystävän kanssa ehkä keväällä Tukholmaan, tai ainakin Helsinkiin...

    VastaaPoista
  3. Kiitos Maria,
    mietin miten olisin selvinnyt kaikista "haasteista" joita oli kerääntynyt, ja niinpä keksin vasta-haasteen kun minusta on niin mukava reissata ja vielä mukavampaa jos joku puutarha-kohde osuisi matkan varrelle =)

    Kiiitos paljon kun lisäsit tuon linkkisi, aivan upeita kuvia ja ihana kuvaus puutarhasa. Arvaa alkoko tehdä mieli lähteä =)

    Pioni, kuulostaa mukavalta. Minäkin yritän houkutella mukaan kavereita, aina vaan moninkertaisesti mukavampaa =)

    IHanaaa Uutta Puutarha Vuotta teille =)

    VastaaPoista
  4. Hitsi, mistä ihmeestä tuli tuollainen Särkänniemi perennataimisto, sen piti olla tietysti Särkän. Ja kiitos haasteesta, katselenpa taas omia kuva-arkistoja, mitä sieltä löytyy...

    VastaaPoista
  5. Tuo Särkän perennatoimisto on ihana, samoin Oulujoen taimisto. Molemmissa tulee vierailtua useasti :)
    Oikein vehreää uutta puutarhavuotta!

    VastaaPoista
  6. Hassua, kun törmään samoihin aatoksiin täälläkin. Juuri rupesin kirjaamaan ylös mielenkiintoisia paikkoja, joita parin viikon ajan kesällä pyrin autollani kiertelemään. En ole messuihminen, kun siellä on liian paljon kaikkea, ja liian vähän rahaa, joten keskityn pienempiin yksilöllisempiin paikkoihain. Tässä kaksi, jotka kirjasin ylös:
    Mäntyharjun Linkkumylly http://www.linkkumylly.fi/fi/linkkumyllynkesa/kesa2009

    Tyynelän Tontut : http://www.tyynelantontut.fi/etusivu.html

    Jos vierailette Särkän taimitarhalla, niin mielelläni näkisin teitä myös Ruusumuorin Kesakahvilassa. Avaan kahvilani 2.6 ja pidän sitä auki su, ma ja ti 13-19. Tarkempia tietoja löytyy myöhemmin ruusumuorin blogista.

    VastaaPoista
  7. Leila, Kiitos noista vinkeistä ja mitä parasta, kiitos nyt blogisi osoitteesta. On pitänyt sitä kysyä kun jostain syystä se ei aiemmin aukennut minulle.

    No nytpä pääsin sinne lukemaan ja lisään itseni lukijaksi. Kiitos kutsusta, minäpä tulen käymään!

    Mari, Pioni, kiitos, Kaunista ja Vehreää Puutarhavuotta teillekin!
    Jospa saisimme tulevana vuonna aikaiseksi V-vyöhykkeen puutarha harrastajien tapaamisen =)

    VastaaPoista
  8. Lisäsin Tallinnan kukkafestivaalin linkkinä. Tapahtuma on jokavuotinen ja tänä vuonna (kai voi jo sanoa vaikka vuosi ei ihan vielä ole vaihtunut) sen ajankohta on 24.5-24.8.2013. Helposti tuollainen jää käymättä kun siellä on paljon muutakin nähtävää :) Ihanaa puutarhavuotta 2013!

    VastaaPoista
  9. Jos joku ajelee jo toukokuussa, kukkivat tulppaanit ja muut ja vaikka touhuan puutarhassa, voi toki käydä. Samalla voi kurkistaa Suomen Stonehengeä eli Kastellin Linnanraunioita, jotka ovat aivan naapurissani.

    VastaaPoista
  10. Se blogini, jossa kerron ympäristöstäni ja kahvilastani:
    http://ruusumuorinkesakahvila.blogspot.com
    En ole vielä saanut kotisivuja laitettua. Kursseille olen menossa...

    VastaaPoista
  11. Tack för en fin idé! Jag är inte ännu någon erfaren trädgårdsresenär, men jag har lagt till ett resmål i listan : )
    /Cika

    VastaaPoista
  12. Hei!
    Laitoin vaatimattomasti (!) kaksi matkakohdetta, kun niin innostuin. Toivottavasti linkkini edes toimivat. Tosi mukavaa saada virikkeitä puutarhamatkaa varten.
    Kiitos blogin vetäjälle!

    VastaaPoista
  13. 15-16.6.2013 Avoimet Portit Kristiinankaupungissa. Idyllisen rannikkokaupungin pihanomistajat avaavat porttinsa ja toivottavat puutarhoista kiinnostuneet vieraat pihoihinsa. Tapahtuma on ollut erittäin pidetty. Suljetut kaupunkilaispihat ovat hyvin erilaisia ja niitä ei pääse muulloin näkemään. Voin lämpimästi suositella :)

    VastaaPoista
  14. Pitää laittaa nuo vinkit ylös ja tekisi jonkin kesäretken. Tukholman messut olisi ihana jos löytäis jonkun ryhmän jonka matkaan lähteä sinne.
    Lisäsin oman linkin viime kevään Keukenhoffin reissusta. Tekstiä ei ole pahemmin mutta faktat löytää netistä ja kuvat kertovat paratiisista jonka siellä kohtaa. Pitäis oikeestaan tehdä siitä postaus taas, varmaan tuhat kuvaa sieltä käyttämäti:)

    VastaaPoista
  15. Oli pakko lisätä vielä Loviisan avoimet puutarhat, siellä on pari aivan unelmapaikkaa. Espoossa olis vielä Marketanpuisto mainitsemisen arvoinen mutta ei kehtaa enään lisätä näitä linkkejä:)

    VastaaPoista
  16. Jaahas, alan tässä minäkin herätä talviunilta kevään odotukseen :)

    Lisäsin tuohon Tukholmasta pari linkkiä. Paikat joissa ehdottomasti pitää poiketa Tukholmassa käydessä.
    Zetas ei ole auki ihan koko vuotta, mutta tuo Slottsträdgården on avoinna ympäri vuoden. Slottsträdgårdenissa kävimme nyt joulukuun lopussakin, mutta laitoin linkin viime keväiseen postaukseen, kun kävimme siellä samalla kun kävimme puutarhamessuilla.
    Ja vielä:
    Täältä Lounais-Suomesta löytyy vielä aivan hurmaava taimisto täynnä upeita erikoisuuksia: Vakka-Taimi. Googlaamalla pitäisi löytää heidän sivuilleen.
    Nämä kaikki ovat puutarhakohteita, joissa voi tehdä myös ostoksia. Sehän on olennaista, eikö vain;)

    VastaaPoista
  17. Hei Karolina.

    Oli ihana löytää sinut puutarhabloggaajana. Selailen tässä rauhallisena aamuhetkenä puutarhablogeja ja sattumoisin löysin sinutkin. Ihana kun olet niin innostunut puutarhailusta.
    Olen yrittänyt etsiä moderneja maalaispuutarhaideoita omaan pihaan. Tiedätkö ketään joka bloggaisi suomessa hieman siihen tyyliin? En ole paljonkaan puutarhablogeja lukenut. Opiskelujeni vuoksi olen saanut monesti aiheesta jo ns. tarpeekseni :) Mutta nyt kun opiskelut ovat takana ja oman pihan suunnittelu edessä niin viherpiipertäjä herää taas eloon. Asumme siis nykyään Torniossa ja olemme rakentaneet oman kodin tänne metsän keskelle.
    Pirjo

    VastaaPoista
  18. Kiva kun keräät näitä vinkkejä. Jokilaakson Matkailupuutarhassa Lapualla kannattaa käydä, jos siellä päin on liikkeellä. Lähistöllä on myös Lakeuden Vihertaimisto Hyllykalliossa. Aika iso, mielenkiintoinen ja hyvinhoidetun oloinen puutarhamyymälä.

    VastaaPoista
  19. Hei, kiitos kaikista näistä vinkeistä, tästäpä on hyvä lähteä suunnittelemaan ensi kesän lomamatkaa =)

    Pirjo, kiva kuulla kuulumisia ja olispa kyllä mukava nähdäkin! Sinua ja perhettä ja uutta kotia.
    Moderneja maalaispuutarhoja... hmmm.. ei tule ihan heti mitään mielikuvaa kenestäkään puutarhasta mutta jos katselet noita minun lukemia blogeja niin löydät ainakin vinkkejä. Katso myös mitä olen kirjoittanut Sandran ja Min eden puutarhoista (löydät puutarha vierailut etiketin alta). Sandralla on aivan huikeita ideoita lapsiperheen pihaan...

    VastaaPoista
  20. Lisäsin listallesi Mikkelin Hurmaavat puutarhat eli blogijuttuni, jossa esittelen Mikkelin seudun puutarhakohteita.
    Tosi kiva tämä puutarhamatkahaasteesi : )

    VastaaPoista
  21. Hieno idea! :) Laitoin Taimimoision listalle ja latasin kuvan Kanatarhan sivupalkkiin. Kesäksi riittääkin reissattavaa! :)

    VastaaPoista
  22. Uutena vinkkinä Forssan Kukkamarkkinat 24.5. (ja samalla pidettävä blogitapaaminen, jossa tutustutaan myös Puutarhakeskus Jaakkolaan.)
    http://muotoilijanpuutarhassa.blogspot.fi/2013/04/tavattaiskos.html

    VastaaPoista
  23. Jaá, sä ooot sitten täynnä ideoita :D

    VastaaPoista
  24. Hei,

    Olemme kiinnostuneita puutarhastasi. Laitatko minulle viestin henrika.ignatius@banijay.fi niin kerron sinulle lisää.

    Ystävällisin terveisin,

    Henrika Ignatius
    Banijay Finland

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...