perjantai 3. huhtikuuta 2015

Messu inspiraatiota. Nordiska Trädgårdsmässan.

Jagorstrand figuurit.Klostra lähettää netissä keittiöpuutarhan taimia. Suosittua ruotsissa, taimet on pakattu jänniin muovikoteloihin niin tulevat varmasti ehjänä perille.Täältä voisi tilata sellaisia harvinaisuuksia jotka itsellä ei sitten koskaan ja millään idä -kuten steviaa!
Klostra säljer plantor till köksträdgården via nätet. Verkar vara populärt i Sverige.


 
Impecta on ruotsalainen siementuottaja (joiden siemeniä myös osa suomalaisista firmoista myy). Valikoimat ovat huikeat, harmitus kun messuilla oli 3000siemenestä vain se 700.... Hetki jos toinenkin viivähti näitä tutkiessä. Lähinnä monivuotisten perennojen siemeniä ostin, niitä kun ei muualta oikeen hyvin löydy.
Impecta - min favorit fröhandel. Det bästa är att det funkar jättebra och enkelt att beställa frön även till Finland. Det har en otrolig bra sortiment. På mässan hade de 700 olika frön. Jag sökte mest på fleråriga perenner som jag ska så till den nya trädgården.

Parsan juurakoita ostin ja sain hyvät ohjeet kasvatukseen.
Sparris rötter köpte jag med, och fick bra odlings tips så nu skall det lyckas!

Pioninen juurakoita ostin myös. Erikoisuuksia ei löytynyt mutta "peruspioneja" ihan mukiinmenevään hintaan. Ainut haaste on täällä pohjoisessa että maa on jäässä (ja lumen alla) joten kaikki juurakot oli kellarin puutteessa nyt istutettava multaan ja ne vievät huomattavan osan olohuoneen lattiasta.
Pionrötter köpte jag flera stycken. Hittade inga spesialiteter men  även de vanliga är vackra och priset var inte alls hög! Problemet är att vi fortvaranade har snö så jag blev tvugnen att sätta alla pioner i krukor och har nu hela varadagsrumms golvet full..


Surukseni Rockdala puutarhaa ei enää ole joten messuilta puuttui se paras anti -sadat pelargonin pistokkaat. Toki siellä oli puutarhoja pienemmillä valikoimilla. Ja sitten nämä ahkerat harrastajat jotka möivät pelargonin pistokkaita 30kr/kpl. Ostin uuden Mårbacka-pelargonian kun jo monta vuotta talvehtinut pelargoni nuupahti muutoissa (eikä tykännyt olla raksalla viileässä mutta raksapölyssä).  Lisäksi tuli muutama muu mukaan...
Rockdala finns inte mer - en viktig del av mässan saknades när deras fina pelargon stickligssamling inte fanss där. Som tur sålde en del mindre plantskolor pioner samt Pionsällsakapet. Priset på deras sticklingar var 30kr/styck.Ei lienee yllätys että jouduin lentokentällä erikoistarkastukseen ja että laukkujen sisällöistä otettiin näytteitä...Pionit hyvin pakattuna!
Inte så konstigt att mina väskor undersöktes noga på flygplatsen... Pionerna, välpackade!
Hyviä pääsiäispyhiä! Ihanaa kun on lomaa. Tänä vuonna pääsiäinen menee levon ja kotoilun merkeissä, joten ehkäpä ehdin laittaa tänne viikonlopun aikana vielä lisääkin kuvia messuilta.
Ha det så gott under Påsk Helgen! Härligt med lediga dagar, vi ska fira påsk hemma, så då hinner jag kanske med några fler bloggpost från Nordiska Trädgårdsmässan!

3 kommenttia:

 1. Kivat kuvat! Olen tilannut siemenet Impectalta muutaman vuoden ajan. Heillä on hyvä, kohtuuhintainen valikoima ja nopea toimitus. Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
 2. Gungande damen på första bilden skulle gärna få gunga i mitt äppelträd. Såg den i en trädgårdstidning ifjol och
  tyckte den va så charmig, men tyvärr tror jag man inte får tag på den i Finland.
  Handlar också från Impecta , de har verkligen stort utbud av frön och enkelt att beställa .
  Glad påsk! ( ser gärna mera bilder från mässan!)
  Keinuva nainen saisi kyllä keinua mun omenapuussa. Näin sen viime vuonna puutarhalehdessä ja ihastuin heti, mutta en usko että se on saatavilla Suomessa. Ostan myöskin sieminiä Impectalta, iso valikoima ja helppo tilata Suomeen. Hyvää Pääsiästä! ( Katson mielellään lisää kuvia messulta! )

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia sinulla messuista. Itse en käynyt messuilla, mutta kiva kun niin monet bloggarit jakaa messukuvia. Ollut varmasti hyvä tapahtuma. Muutenkin sinulla on aivan upea blogi, katselin vanhempiakin postauksia. Tervetuloa myös vastavierailulle: http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/
  Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...