torstai 9. huhtikuuta 2015

Pionihulluutta. Galen i pioner (galen av pioner)!


Puutarhahullun tunnustuksia. Luotan siihen että tämä kirjoitus tavoittaa muutaman muun samanlaisen (mutta parempi olisi ettei kukaan työkaveri tai asiakkaat näitä kovin tarkkaan lukisi).

Messuilta on kotiduttu mukana paksu pussillinen siemenpusseja (suurin osa vielä odottaa kylvöpäivää), pistokkaita ja sekä näitä pionien juurakoita.


Siis matkalaukullinen mukuloita. Kuten jo aiemmin kerroin niin näistä otettiin lentokentällä näytteet. Kieltämätä hiukan epäilyttään näköisiä pussukoita. Tukholman mummilla ja vaarilla oli ihmettelemistä että miten kaikkien kassieni kanssa pääsen lennolle.Yksi ilta siinä vierähti kun istutin kaikki pionin juurakot suuriin ruukkuihin. Sen verran hyväkokoisia oli juurakot että suurin osan istutettiin isoihin ruukkuihin ja 1,5 pussillista puutarhamultaakin sain kulumaan.  Jos joku etelän ihminen ihmettelee että miksi niitä esikasvatan sisällä niin totuus on tämä etten uskalla jättää juurakoita huoneenlämpöön nahistuun, jääkaappiin ne kaikki ei mahdu ja kellaria ei ole. Ulos ne pääsisi istuttamaan vasta kesäkuun puolella joten päädyin siihen että uhraan elintilaamme (pienessä vuokrakodissa) ja esikasvatan näitä olohuoneen lattialla.
Tosi harrastaja, eikös niin???
Lapset ovat onneksi tottuneet äidin harrastuksiin joten kukat saavat olla ihan rauhassa (mitä nyt joskus sählypallot viuhtoo ilmaa, ihan luvatta).


Meillä näyttää nyt sitten tältä (ja siemenistutukset eivät ole vielä edes kunnolla käynnissä!!!).
Tämä tarkoittaa sitä että kylään voi pyytää vain kaikista tutuimpia ja rakkaimpia kavereita jotka eivät pahastu tai ihmettele tätä emännän harrastustoimintaa.


Ja mikäs se täällä möllöttää? - viherhuone josta puuttuu yksi pienen pieni ikkuna tuosta lasi-oven vierestä. Jos sen Skaalan miehet meille vielä saisi toimetettua (on muuten odotettu jo jonkin aikaa) niin siirtyisi pikkuhiljaa rouvan esikasvatukset omalle tontille.

Aurinkoista viikkoa!!
Tällaista elämää täällä... Missä vaiheessa muilla puutarhaharrastajilla on esikavastukset?

13 kommenttia:

 1. Kuulostaa tosi ihanalta. Toivottavasti saat pian ikkunan viherhuoneeseen.

  VastaaPoista
 2. Ihanat pionin alut sieltä jo pilkistää. Kiva nähdä ne joskus sun uudessa puutarhassa täydessä kukassa.
  Tuo viherhuone on kyl mahtava! Joka kuopsuttajan unelma.
  Aurinkoisia päiviä!

  VastaaPoista
 3. Skaala onkin kotoisin samasta paikasta kuin minäkin. :)

  Tosi harrastaja olet kyllä! Purkeille on AINA tilaa, väitti joku muu mitä tahansa.

  VastaaPoista
 4. Ihania juurakoita! Kukkien kuvia odotellessa;) Taimikasvatus on siinä vaiheessa, että nuppula on täynnä kesäkukkien taimia. Perennoja voin kylvää vasta, kun saan taimet ulos harson alle karaistumaan. Kaikkia en voi edes koulia, kun purkit eivät mahdu mihinkään. Olen vain lisännyt multaa ja lannokkeita taimien juurille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Maarit vinkistä. Minäkin päätin että pidän kylvökseni pikkupurkeissa ja teen samoin kuin sinä että puutarhamultaa päälle. Ei muuten mahdu... sitäpaitsi... eilen sain kylvettyä koko päivän, valtavan määrän siemeniä ja lupasin itselleni että tilaan vielä toisen siemen satsin, mm. keijunkukkaa yms josta ystäväni vinkkasi että pitäisi onnistua ihan hyvin.
   Eli uutta tilausta kohta pukkaa ;P

   Poista
 5. Tuo purkkiryhmäkuva on suoraan kuin meiltä! :) Koirahuoneen lattia on ollut viime päivät täynnä pioni- ja päivänliljaruukkuja, nyt ne ovat kaikki terassin pöydällä kun siellä jo tarkenee. Mitä kaikkia pioneja ostit? Kadehdin tuota määrää :)

  Myöskään meille ei tule käymään kuin hyvät ystävät ja tutut nyt remontin ja kukkapurkkishow:n aikana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasiassa pioninjuurakot olivat ihan peruspioneja Shirley temple, Duchess de nemours, Festiva Maxima. Sitten muutamasta kojusta löysin sellaisia ihan mini-juurakon palasia (kallimmalla) Bowl of Beauty ja Top Brass ja joku limen värinen Primavere.
   Erikoisuuksia ei löytynyt mutta nuokin ovat aivan ihania kunhan vaan onnistuvat. Ainakin reippaasti pukkaavat jo silmuja.

   Poista
  2. Keneköhän blogista luin että Tokmannilla löytyy myös pionien juurakoita?? Ja muutaman Bowl of beauty juurakon löysin Oulun Ojan Raudasta tällä viikolla.

   Poista
  3. Minä hehkutin niitä Tokmannin edullisia perupionin juurakoita, kävin ostamassa vielä pari lisää vaikka perennapenkit ovat jo täynnä... Niitä on myös saman kauppaketjun Robin Hood-myymälöissä, mutta ei kaikissa. Myös osassa Tokmanni-myymälöitä ei ole noita myynnissä, erikoista.

   Poista
  4. Piti vielä lisätä että tuota Primavere:ä en ole nähnyt täällä Hämeessä paikallisissa puutarhamyymälöissä myynnissä lainkaan. Heti tuli hinku hankkia sekin kun mainitsit!

   Poista
 6. Sopu tilaa antaa niin harrastuksille, ajatuksille kuin purkeillekin. Kevään puuhastelut ovat vieneet mennessään minutkin ja purkkeja taimineen ja itämistä odottavine siemeniseen on joka huoneessa. ituilua.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. IHania Te!!! En siis ole ainut emäntä jonka kodin ovat purkit, ruukut ja kasvatus hyllyköt vallanneet :)

  Kyllä nyt pukkaa painetta miehelle saada se viherhuone jollekkin mallille, mutta tosiaan sitä puuttuvaa ikkunaa (tai jotain ritilää siihen) on kysytty jo monta kertaa perään ja ei ole tullut oikeaa ja toisaalta pitää saada tuo talo ensin valmiiksi niin että päästään mutttaan. Mutta pyysin taas soittamaan Skaalalle että jos saatais se ikkuna niin voisi nämä pikkutaimet päästä jo muuttamaan niin että minun vilkkaammat ihmistaimet saavat vähän lisää elintilaa (sählyt, painimatsit yms on nyt sisältä kielletty).

  VastaaPoista
 8. Jag köpte också av Pionerna, och de står i krukor i växthuset nu, hoppas de tar sig. Ha det bra! Marika

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...