maanantai 4. toukokuuta 2015

Giusti Giardini Verona Italia. Yksi kaunemmista puutarhoista joissa olen käynyt. En av världens vackraste trädgårdar.


Puutarha on istutettu 1580 ja sitä pidetään Europaan kauneimpana renesanssi puutarhana. Giustin perhe asui palatsissa 1600 luvulla. Puutarhassa on Minerva ja Apollon patsaita. Runoilijoita kuten Goethe on kulkenut puistossa ja kirjoittanut siitä matkakertomuksissaan. Mozart on myös kuljeskellut tässä kuuluisassa puutarhassa.


Puutarha on Veronassa, Italiassa. Pääsin sinne kolmen ystävän kanssa pienelle minilomalla (joka tuli tarpeeseen tässä rakennusprojektin loppumetreillä). Mitkään sanat eivät riitä kuvamaan miten ihmeellinen ja kaunis puutarha on - mutta laitan tänne teille kuvia niin pääsette kuvamatkalle. Ja suosittelen lisämään toivematka listalle jos muutoinkin Italia, herkullinen ruoka ja jäätelö maistuu...

Puutarha koostui pylväsmaisista sypresseistä jotka olivat huikean korkeita sekä muotoon leikatuista pensasaikoista, lähikuva kasvista yllä - kuka sen minulle tunnistaisi? Onko se jokin meilläkin kasvava? Sypressit ei kasva mutta pohjoisen sypressinä pidetään pylväshaapaa. Minä sellaisesta haaveilen...Muotopuutarhasta lähti portaat ylös rinteeseen jossa oli kalliossa louhittuja luolia, metsäpolkuja sekä torni.

 Rinteestä oli ihan huikeat näkymät...

Portaat ylätasanteelle.

Puutarhassa oli muotoonleikattujen pensaiden ja sypressien lisäksi sitruunapuita. Uskomatonta miten oi kolmella kasvilla taikoa maailman ihanimman puutarhan?
Kevään tuoksua.


Tutkiskelin että missähän täällä mahdetaan talvettaa sitruunat kunnes löysin puutarhan muuria vasten jo puoliksi puretut kennomuoviseinät.


Täällä todennäköisesti myös puutarhan lukuisat ja lukuisat sitruunapuu ruukut talvehditetaan?

Nämä kukkaruukut jäivät arvoitukseksi? Tulisikohan niistä trumpettikukkia...?
Sitruunapuiden kastelujärjestelmää..


Labyrintti josta ei ollutkaan niin helppo löytää tietä ulos. ..


Tässä inspiraatiota muotopuutarhan tekemiseen.... Pylväshaapoja siis tilaukseen Giusti Puutarhan tyyliin.

Mukavaa viikkoa teille Puutarha Ystäville, täällä on loman jälkeen palattu hyvin arkisiin tunnelmiin kun pikkuväki sairastaa ( ja pyykkikone hurisee), sellaista se elämä on, juhlaa ja välillä niin arkea. Toivottavasti parannutaan pikaisesti niin päästään lasten kanssa tontille jatkamaan puutarhan tekemistä...


10 kommenttia:

 1. No ohhoh! Vau. Olen käynyt Veronassa, harmi etten tiennyt tuollaisesta puutarhasta mitään! Pakko siis mennä ehkä uudestaan :-D Meillä on muuten tulossa uuteen pihaan pylväshaapoja :-)

  VastaaPoista
 2. Huikea puutarha. Upea harmonia ja vehreys.

  VastaaPoista
 3. *Oih* *Huoh* *Mmmm*
  Sanattomaksi vetää! Upean näköistä ja ihan varmasti upea reissu. Vähän akkujen lataamista loppurutistusta varten, vai mitä?

  VastaaPoista
 4. Thanks for sharing the tour. Very nice! JC

  VastaaPoista
 5. Hienoja kuvia upeasta puutarhasta! Kiitos vinkistä, tuolla pitää päästä käymään.

  VastaaPoista
 6. On se ihana! Ja kuvasi ovat todella kauniita.
  Kumma, ettei puutarha ollut täynnä vierailijoita, vaikka keväällä se on varmaan parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 7. Ihanat kuvat ja puutarha! Matalat pensasaidat näyttävät olevan puksipuuta, osa kai marjakuusta, jos oikein näen?

  VastaaPoista
 8. Kiitos kuvamatkasta. Onpa mielettömän hieno puutarha.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...