tiistai 11. joulukuuta 2012

Joulukalenteri luukku 11. Julkalender lucka 11.

IMG_4006

11.12
Pienten puutarhurien omat mansikat!
Egen sådda och odlade smultron!

IMG_3946

Keväällä laitettiin viljelmät pystyyn. Koska touhu oli melko omatoimista johonkin boxiin tuli 10 siementä ja johonkin ei yhtään. Kastelemisessa tarvittiin jonkin verran kontrollia. Ja kun taimet siirrettiin ulos ne olivat niin hentosia että oli äidin tehtävä siirtää ne maahan. Kastelijoita riitti koko kesän ja loppukesästä metsämansikkapehkot olivat jo niin valtavia että niitä sai siirtää jo muihin paikkoihin. Pikkuisia makeita marjoja tuli, mutta ei vielä kovin paljon. Taimia oli noin 100kpl, ja varmaankin yli puolet onnistuivat. Tästä onnistumisen kokemuksesta innostuneina haluaisivat ensi vuonnakin kylvää, mansikoita. Mutta ehkäpä me kokeiltas jotain muuta. Mitäköhän?

På våren sådde barnen smultron. På vissa boxar blev det 10st frön eller mer, på andra inga. Lite kontroll behövdes med vattnandet. Likaså, var det mamma som flyttade varsamt de väldigt väldigt skörda plantorna ut. Men massvis med smultronplantor blev det. Barnen är så glada de lyckades och skulle vilja så smultron igen men kanske vi hittar på nåt annat som lyckas. VAd??

1 kommentti:

  1. Ihana, kun lapset saa olla mukana touhuamassa! Omanikin oli sinun lasten ikäisenä, mutta nyt on kommentit jos olen menossa puutarhahommiin; taasko, eikö niitä kukkapenkkejä ole jo tarpeeksi ym:) Äidin oma rakas kuitenkin!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...