maanantai 3. joulukuuta 2012

Joulukalenteri luukku 3. Julkalender lucka 3.

3.12
Puutarhassa pitää olla lapsille syötävää!
I trädgåden måste det finnas massor att äta för barnen!

Tulee ihan hykerryttävä olo kun lapset ovat niin innoissaan kun löytävät ensimmäisen mansikan - ei väliä että se on vielä valkoinen- ja kun niitä päivä päivältä alkaa tulla enemmän, punaisiakin. Pienet vekkuli-poikamme (kesällä 1,5v kaksoset) oppivat etsimään pikku mansikkamaasta marjoja ja niitä piti raahata pois takapihalta kun kypsät marjat loppuivat kun ne ois syöneet kaikki raa'atkin mansikat. Sitten ne jossain vaiheessa tajusivat valkoisia syödessään että jos joku tarjosi helakan punaista, makeaa ja kypsää marjaa niin ne älysivät sylkäistä se kovan mansikan pois suusta.  
Viinimarjojen kypsyessä, puhumattakaan vadelmista, pensaikoissa kävi sellainen kuhina kun siellä oli kokonaisia lapsi-pesueita, ei pelkästään omia. Joskus pikku-prinsessamme kävi ihan omin lupinensa keräilemässä raparpereja, "Äitii, leivotaan!"
Omin lupinensa syötiin myös kaikki pienet porkkanat, noh, itehän ne ne kylvivätkin, mutta yhtään täysmittaista ei tainnut tulla. Ja punajuuria (ihan pesemättömiä -kyllä tulee immunopuolustukseltaan mainioita vekaroita!!) herkuteltiin myös omikseen tuolla pihalla ja sen huomasi siitä kun vampyyrit tulivat suupielet verenpunaisina ja vaatteet sotkuisina jossain vaiheessa sisään.
Ja kun tuli syksy, pikku-ukoille kelpasivat myös aronian marjat, kun olivat koko kesän tottuneet maistelemaan kaikkea pihalla.

Trädgården blir spännande och får en helt annan dimension när det växer ätbart lite här och där och barnen kan undersöka ifall de första jordgubbarna är mogna, eller blåbären, hallonen (och tillsist när allt annat är över, smakar de på  aronia bären)?

4 kommenttia:

 1. Olipa ihana postaus lasten puutarhatouhuista <3
  Aivan tunsin kesän lämpimän henkäyksen, kun kuvittelin lapsiesi marja-maistiaisia.

  VastaaPoista
 2. Ihania kesäjuttuja! Mukava kun löysin muualtakin joulukalenteria!
  Itse innostuin numeroista.

  VastaaPoista
 3. Olen kanssasi samaa mieltä... puutarhassa pitää olla syötäviä kasveja. Kaikenlaiset kylvämiset ja istuttamiset, kasvien kasvun seuraaminen... ja syöminen on tosi iso juttu lapsille.
  Kirjoitat niin ihanasti : )

  VastaaPoista
 4. Lämpimät kiitokset mukavista kommenteista... Työkaverini kyselivät ettenkö anna lapsille ruokaa kun ne jyrsivät pihalla 2cm porkkanat ja kaiken mitä irti saa...=)

  Lapsista marjat ovat vähän niinkuin aarteita, niitä on mukava etsiä...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...