torstai 6. joulukuuta 2012

Joulukalenteri luukku 6. Julkalender lucka 6.


IMG_1064

6.12
 Kuusi kuvaa kesästä! Kiitos Pivi, Onnea istuttamassa blogista. Hauskempaa haastetta en taida keksiä näin pimeimpänä vuodenaikana. Tämän joulukalenteriluukun lukijan haastan laittamaan omaan blogiinsa omaksi ja muiden piristykseksi kuusi ihanaa kuvaa kesästä. 
Kiitollista ja lämmintä mieltä Itsenäisyyspäivän viettoon!
Sex sommar foton! Tack Pivi från Bloggen Onnea istuttamassa . En bättre utmaning kan jag inte komma på nu när det är som allra mörkast. Nu skickar jag vidare utmaninigen till alla er som läser detta. Bjud på dina vackraste sommar bilder i din blogg!
Önskar er alla tacksam och  fridfull stämning på Finlands Självständighets Dag!


Kevät taitaa olla se tämän puutarhan paras ja kaunein aika. Lähes uskomatta katselen tulppaaniloistoista kuvia- meidänkö pihalla! Kyllä. 
Keväällä Ukko-Rakas teki lapsille (minulle) jokaiselle oman viljelylaatikon. Tässäpä näkyy onnellisia puutarhureita siemenpussit kädessä. Tarina ei vielä tässä kuvassa kerro miten kaikki porkkanat syötiin 4cm pituisina...


Pionin nuppujen seuraamisessa ja kukkien puheamisessa on jotain maagista. Ja sitä jännitystä ehtiikö nähdä kukkia ennen lomareissua. Ja miten juuri kaikki on aivan ihanimmillaan kun auto on pakattuna... ja muutaman uuden, ensimmäistä kertaa kukkivan pionin kukat ja näkemättä. Jännitystä kerrakseen. Ei sitä uskoisi jollei tietäisi!!!!!
Mutta upeita kukkia ne ovat ränsistyneenäkin. Jotenkin muistuttavat hömpsyistä, keikkaroivaa, vanhentunutta, uljasta Vanhaa-Rouvaaa... Jos tiedätte - sellaista ikivanhaa mummoa joka on kaikessa koristeluissaa, koruissaan ja meikeissään ja tupeeratuissa hiuksissa (joskus lilan väriset!) aivan ihastuttava näky kaupungilla. Ja sitä kattoo että miten joku noin vanha voi kävellä noin korkeilla koroilla!!?? Tavoitetta kerrakseen, vanhetua Pioni-kaunottareksi, eikä vaikka kaktukseksi.


Kesän parhaimpia hetkiä on vaikea saada mahtumaan vain muutamaan kuvaan, mutta yksi niistä tässä alla on ystävän kanssa matka Ruusu-taimistoon. Huikeita puutarha-reissuja olivat myös Avoimet Puutarhat päivän tapaamiset Min Eden ja Min Gröna Dröm blogien kirjoitajien/puutarhojen luojien kanssa. Ensi kesänä, lupaan itselleni, tulee vielä enemmän puutarhamatkoja (ehkä Viroon?) ja messuja. Ja taimistoilla, niillä voisi viipyä vaikka koko päivän.

Ja jos kevään jälkeen kesä onkin vähän vaisu kukinnaltaan meidän pihassa (mitä minulta puuttuu?????) niin loppukesä ja syksy ovat riemua ja ihmetystä kun Dahliat alkavat kukkia ja yhtäkkiä talo on täynnä kukkakimppuja, ystäville on aina iso kukkakimppu tuliaisena omasta pihasta (Dahliat ovat aivan super kestäviä leikkokukkia!!!) ja taas riittää ihasteltavaa....

Tällaiselle aloittelevalle puutarhurille Dahliat ovat super-kiitollisia, ne todella onnistuvat ja kukkivat kunnes pakkanen jonain aamuna ne lopettaa. Sen jälkeen juurakot kerätään talteen ensi kesää varten.
Dahlioita on niin monenlaisia että ne kauneudessaan ja monimuotoisuudessaan ovat paljon jännitävämpiä ja erikoisia kuin esim ihanat Pionit. No, nehän ovatkin Mexikosta!
Jos joskus saisin vielä toisen tytön, voisin harkita hänelle nimeksi Dahliaa... kertokoon se kuinka paljon rakastan tätä kukkaa! =)


PS.
Talvivalaistus Vinterbelysning
Jos sinulla on blogipostaus pihavaloista, talvivalaistuksesta puutarhassasi, lisää linkkisi edellisen kirjoituksen blogilistaan! Tai käy kurkistamassa siellä olevia ihania blogeja, ideoita valoista talvipuutarhassa!
Titta in på mitt förra blogpost där jag har en samling länkar om vinterbelysning i trädgården. Eller lägg in din egen blogg i listan!

Valoja2

3 kommenttia:

 1. Ihania kesäkuvia ja kivat tekstit! (Omat kesäkuvani olen postannut jo aiemmin.)

  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 2. Good to stop by today and see you summer photos. I have a similar peony as yours. They do well here at the lake. Put on a good show. Jack

  VastaaPoista
 3. Ihana idea, tämä kalenteri -otan kuvahaasteen vastaan :)
  Outi från Naurava Poni

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...