perjantai 23. elokuuta 2013

Rakasta pihapiiriä. Kära trädgård.

Tässä on haikeutta. Ei sitä voi kieltää. Ensi kesänä jotkut muut pienet (tai suuret?) kumpparit vilistävät meidän pihalla. Muut herkkusuut popsivat marjapensaat tyhjiksi. Kuvaan ja tallennan mieleen. Tämä on niin Rakas Puutarha. Rakkaudella tehty ja suunniteltu.
Uusi Koti ja Puutarha tuntuvat todella olevan valovuosien päässä. Uutta kotia aletaan vasta syyskuussa todenteolla suunnitteleen. Ensi kesänä sitä aletaan rakentamaan. 
Yltiö-optimistisena kuvittelen että pääsisin jo ensi kesänä tontille touhuamaan puutarhahommia. Vaikka tiedän että se on lähes mahdotonta, se on ainut tapa selvitä talven yli.

Jos tahdot katsoa Puutarhaa ammattivalokuvaajan silmin, kurkistapas tänne:
Karolinan Puutarha Etuovessa 9 kommenttia:

 1. Kaunis on koti ja puutarha :)

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti talostanne ja pihastanne kiinnostuu puutarhaihminen. Mutta kun vuosia kuluu, ja oma uusi puutarha on jo voimissaan, niin asialla ei enää olekaan niin paljon merkitystä. Mutta alku on hankalaa, luopumisen tuskaa, ja puhun kokemuksesta. Pari kesää, ja sitten tilanne onkin jo se, että uusi on parempi ja mieluisampi.

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti uudet omistajat nauttivat pihan vehreydestä... "Painajaiseni" olisi jos unohtaisivat suojata omenapuut jäniksiltä ja puut olisi jyrsitty maahan asti...No huolia hassuja nämä, elämän menossa, mutta varmaan jokainen tunnistaa tunteen että oma kasvattama ja istutettu puu on arvossaan moninkertainen verrattuna kaupan hintaan.

  Kävimme kerran vanhan rakennuksen pihalla, talo oli jo ränsistynyt asumiskelvottomaksi, puutarha villiintynyt ja ruohottunut. Vanha mummo (pihapiirin lapsi muinoin) tuli kertomaan talon tarinaa - ja muistan - oleellisena muisteluun kuului milloin mikäkin puu oli istutettu ja miten erästä koivua oli salama vahingoittanut niin että siitä oli kasvanut erikoisen muotoinen puuvanhus. Puiden tarinat ovat ihmeellisiä.

  VastaaPoista
 4. Kyllä, puilla on ihan erityinen merkitys. Ajattele, jos olisi talon mukana oleva puutarhakirja, siinä lukisi tiedot istutusajankohdasta ja paikasta, taimen tiedot ja muuta siihen liittyvää. Minunkin tekisi mieleni taas ajaa vanhan talon ohi, ja katsoa istuttamaani ja pitkään silloin haaveilemaani hevoskastanjaa (nykyiseen paikkaan ei valitettavasti mahdu).

  VastaaPoista
 5. Än en gång många vackra bilder från din trädgård : )
  Trevlig helg!
  /Cika

  VastaaPoista
 6. On se varmasti haikeaa, ja ehkä vaikeaakin.
  Mutta kysyisin, että miten kasvattelet noita pioniunikkoja? Kuvia oli tuolla aikaisemmissa postauksissa.
  Laitatko esikasvamaan vai ripotteletko siemeniä penkkiin?

  VastaaPoista
 7. Pioniunikon siemenet olen heitellyt maahan kesäkuun alussa. Ehkä pari kertaa alussa kastelin. Kukkivat heinä-elokuun vähän riippuen paikasta... Ihania ovat! Ja helppoja. Siemenkodat keräilen talteen...

  Tack Cika <3

  Pivi, kirjoitin myyntiä varten kasvilistan lajikkeineen, en hoksannut lisätä istutus pvm, ne on istutettu 2009-2013, pitääpä lisätä vuodet. Hyvässä lykyssä talokirja säilyy vuosikymmenet jos asukkaat vaihtuvat!

  VastaaPoista
 8. Kaunis koti! Alkuun tuntuu haikealle, mutta luulen että et ehdi kauan murehtimaan, kunhan saatte uuden talon rakentamisen toden teolla käyntiin:)

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis ja viihtyisä piha ja komea talo. Ymmärrän hyvin tunteesi.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...