perjantai 16. elokuuta 2013

Täällä kasvatetaan Onnea ja vadelmia. Här odlas Lycka & hallon.


Tänä vuonna on mahtava vadelma sato! 
Haaveeni "lasten puutarhasta" josta löytyisi lapsille paljon marjoja ja omasta pihasta välipalaa on tänä vuonna toteutunut mitä parhaiten. Lapset kiertelevät vadelmapensaissa ja aina löytyy kypsää satoa. Vadelmat ovat jättiläisisoja verrattuna aiempiin vuosiin. Illalla löytyy vielä kulhollinen vadelmia marjakeittioa varten. Kun työpäivän päätteeksi pysähtyy poimimaan kupillisen kypsiä vadelmia omasta puutarhasta unohtuu kiire.


Olen muutaman kerran jo ehtinyt ihmetellä hurjaa satoa ja suuria marjoja. 
Tänä keväänä en jaksanut suuremmin lannoittaa pensaita - kanankakkaa muutama kourallinen pensaiden juureen. Viime kesänä sen sijaan kannoin lukuisia kannullisia "vaaleanpunaista" lannoitevettä pensaille. Lisäksi kitkin nurmikon pois ja laitoin katekankaan ja katetta. 
En ole varma, mutta olisikohan sillä merkitystä tämän vuoden palkintoon?

Kun syksy tulee ja marjat on poimittu leikkaan vanhat versot pois.

Iloista viikonloppua Puutarha Ystäväni!

4 kommenttia:

 1. Varmasti viime vuonna tekemäsi työ näkyy nyt runsaana satona. Vadelmanauttii katteesta. Meilläkin vadelmat ovat olleet tänä vuonna paljon suurempia ja hyvälaatuisempia, se taas johtuu siitä, että kaadoimme varjostavat kuuset pois pellon reunalta. Elokuu on ihana, puutarhurin työn palkitseva kuu. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Meillä vadelmia ei tänä vuonna saatu paljoa, oli niin kuiva kesä ja puskat ovat kauimpana vesipisteistä. Kiva jos lapset nauttivat marjoista. Itselläni on muutama elävä muisto lapsuudesta juuri puuutarhan antimiin liittyen, mansikoista ja suolakurkuista:)

  VastaaPoista
 3. Ihan varmasti noilla edellisen kesän toimenpiteillä on ollut vaikutuksensa. Laitoin itsekin omille vatuille viime kesänä runsaasti kompostia ja sen päälle vielä oksahaketta. Tänä kesänä olen saanut runsaasti isoja ja herkullisia vattuja.

  VastaaPoista
 4. Varmasti on merkitystä! Olen huomannut, että toiset kasvit piristyvät ihan ratkaisevasti, kun saavat katteen juurelleen eikä tarvitse rikkojen kanssa kilpailla.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...