maanantai 28. heinäkuuta 2014

Pieniä puutarha iloja... Smått trädgårds glädje...


Pikkupihalla ei ole nyt suureellisia puutarhan ihmeitä mitä seurata ja kuvata. Huomaan nyt eron kun on suuri (kaikki on suhteellista) puutarha missä kulkea ja ihmetellä nuppuja, kukintaa ja pieni ruukku puutarha. Kasvatin pelargoneja sekä pistokkaista (Kevät messuilta), että Facebookin puutarhaan annetaan/vaihdetaan palstan kautta tein vaihtokauppoja. Nyt minulla on pihalla liuta  erillaisia pelakuita ja odotan niiden kukintaa  -aika kauan siinä kestää kun itse kasvattaa - jos jollakulla on hyvät vinkit miten talvetuksen jälkeen saisi kukinnan nopeammin, kiitos, vinkit otetaan vastaan!!

På en liten trädgård finns inte så mycket att följa och fota. Nu märker man skillnaden på en liten och stor trädgård. I vår "mittemellan trädgård" på väntan av det nya har jag krukodling. På våren köpte ja pelargonie sticklingar och bytte en hel del via fb-grupper. Men jag har fått vänt tills nu att de börjar blomma (om nån vet bra tips hur man får pelargonier att blomma tidigare på sommaren tar jag gärna emot alla emot alla tips!)

Yllä/Ovan  Appleblossom rosebud Pelargonia.
Alla/nedan tulppaani pelargoni Emma aloittaa kukintaansa. Tulpan pelargonen Emma börjar sin blomning.


Tämän Pink Rosebud- pelakuun sain vaihdossa ja tämän lisäksi kolmea erinlaista tuoksupelakuuta jotka todella tuoksuvat sitruunaoisen ihanilta, mutta niissä ei ole vielä kukkia... Lehdet ovat vaalean, hopean vihreät. Denna Pink Rosebud pelargonien fick jag som utbyte. Utöver denna fick jag tre olika slag doft pelargonier. De doftar verkligen gott, men har inga blommor ännu.


Tornedalen pelargonia on Torniolaaksosta ja valko-vaaleanpunaiset kukat. Kaunis ja kotiseutu-rakkautta mukana, siksi sen halusin. Kuvan etualalla on tuoksupelargonian kauniit ja tuoksuvat lehdet. Tornedalen pelargonien köpte jag från vår mässan som stickling. Den är från Svanstein eller nån annan ort från Tornedalen- Blommorna är vit-ljus rosa. I högra kant av bilden syns bladen av doftpelargonen.


Puutarha opettaa kärsivällisyyteen... Mutta kun jaksaa odottaa kukintaa niin sitä onnellisempaa on kun kukat alkaa kukkimaan. Trädgården lär mig långmoghet. Bara man orkar vänta på blomning blir man bara lyckligare av blommorna när de väl kommer.


Tuskin maltan odottaa että tämä eksoottinen kaunotar avautuu... Se on se paljon puhuttu Enkelin pasuuna mutta oikeammin Datura Angels Trumpet. Kurkista aiempi postaus..Tunsin itseni kyllä huijatuksi  mutta nyt odotan ensimmäisten nuppujen avautumista. Laitan tästä kukasta lisää kunhan kukat avautuu...
Snart öppnas blommorna på Daturan Angels Trumpet. Den är alltså inte  Brugmansii som jag först trodde, men nu när den börjar blomma är jag bara ivrig att se hur den blir...

Sade tuntuu nyt ihanalta. Mukavia kesäpäiviä jokaiselle!
Regnet känns så skönt. Ha så härliga sommardagar allihopa!

2 kommenttia:

  1. Osaisinpa auttaa tuossa talvetus-asiassa, minulla kun ongelmana on aivan liian aikaisin alkava kukinta, yleensä jo helmikuussa. Talvetan pelargoniat puoliviileällä kuistilla, jossa kasvu alkaa valon määrän lisääntyessä.

    VastaaPoista
  2. No jospa minulla kävisi samoin kun saan pelakuuni sinne viherhuoneeseen.. =)
    Osa syy voi olla että olen niin innokkaasti ottanut noista pistokkaita... Pitää kokeilla malttia ensi keväänä!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...