sunnuntai 24. elokuuta 2014

Muuttuukohan Karolinan puutarha Vaahteramäeksi...? Eemelitkin jo on. Det kanske blir en Lönnerberg?


Kaksospojat olivat mukana kun ajelimme Ouluun hakemaan vaahterantaimia "Puutarha tädiltä". Oikea talo löytyi, ihana valkoinen portti josta mentiin sisään yhteen aivan ihanimmista puutarhoista missä olemme käyneet. Pikkupojat nimittivät sen samointein "Viidakkopuutarhaksi", niin ihanan vehreä ja sadunomainen se oli. Ja tietysti harmittelin etten ollut tullut ottaaneeksi mukaan kameraa...


Vaahterantaimia saimme mukaan niin runsaasti että jos ne kaikki onnistuvat niin meillä on pian oma Vaahteramäki. Ja eemeleitäkin on omasta takaa...


Mukaan saimme  myös Sinikka-luumun taimen! 
Pihalla oli lukuisia puita jotka notkuivat täynnä luumuja. Minulla ei ollut tullut mieleenkään että Oulun alueella voisi saada noin runsasta luumusaalista... Joten arvatkaas miten onnellinen olin "aarteistani"!!? Purkitin vaahterantaimet ruukkuihin odottamaan oikeaa istutuspaikaaa. Kuten kuvasta näkyy niitä on nyt sitten riittämiin.

Haussa on vielä sitten tammen-taimi.
Omenapuita olen ajatellut kokeilla itse varttaa keväällä (toivottavasti järjestetään jokin kurssi täällä lähistöllä). Ja muutamia puita olen budjetoinut että hankin ihan "oikean kokoisina".
Hortensiota, marjapensaita ja marja-aroniaa minulla on tulossa pistokkaina.Grönlannin hanhikki "Nuuk" ostin ja jaoin kolmeen ruukkuun. Kolme yhden hinnalla, kunhan näkee vähän vaivaa...

Näistä kirjoista on ollut apua  uuden puutarhan suunnittelussa...
Pihan puut ja Pensaat,
Puutarhan Muodot ja värit,
Ikivihreät Puutarhakasvit
Suomalainen Viherpiha
Oman pihan suunnittelu kirjasta on aiempi postauskin.


Puutarhojen alennusmyynnit alkavat olla parhaimillaan... 
Tänään löytyi omenapuita a 10e/kpl.

Harmauden ja sateiden myötä puutarhainto vaan kasvaa. Kierrettiin alennusmyyntejä, hain pikkuveljen pihasta vanhat pistokkaani jotta laitan ne isompiin ruukkuihin.
Jos vielä jaksan, käyn istuttamassa Sembramännyn metsäpuutarhaani...

Ihania, mitä parhaimpia puutarhan rakennus päiviä!

10 kommenttia:

 1. Nyt onkin hyvä aika istutella puuntaimia, kun kosteutta alkaa olla sopivasti ilman kasteluakin. Tuo Sinikka luumu on tosi satoisa ja hyvänmakuinen. En tiennyt, että se menestyy Oulun korkeudella saakka? Hyvää loppukesää ja alkavaa syksyä sinulle ja antoisia hetkiä uuden puutarhan parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Tästä huomaa että pitäisi vielä enemmän tutustua oman alueensa harrastajiin niin saisi parhaat vinkit mitä kasvaa... Vyohykekartat ovat suuntaa antavia kunbesim. Uusia lajeja ei aina ole edes testattu kovin pohjoisessa...
   Nämä sinikkaluumut olivat yli 20v joten sen perusteella kai uskon että kasvaa ja tuottaa hedelmää... =)

   Poista
 2. Täältä Vaahteramäeltä liikenee kyllä tammentaimia teidän pihaanne, jos satut ajelemaan täällä Lahden seudulla. :) Ihanaa kun lapsesi ovat mukana uuden puutarhan rakentamisessa ja kasvien haku matkoilla. Heillekin jää varmasti rakkaita muistoja ja he voivat isompina muistella kuinka istuttelitte puita, jotka ovat kasvaneet heidän mukanaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos, jos vaan oltaisiin lähempänä siinä olisi hyvä syy tulla tapaamaan sinua ja hakemaan inspiraatiota teidän upeasta puutarhasta!
   Lapset ovat innoissaan, olen aina yllättynyt ja kiitollinen kun saan heiltä toiveita puutarhan suhteen. Heille se on luonnollista että rakennetaan puutarhaa, tehdään yhdessä. Niin erilaista kun minun lapsuudessa missä vanhemmilla ei tippaakaan kiinnostanut mikään puutarhatouhu. Mummi kävi kylässä ja hänen kanssaan istutteiin raprperia ja marjapensaita ja olin onnellinen. Muistan sen vieläkin!

   Poista
 3. Minäkin hullaannuin viime viikolla taimimyymälöissä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi pankkikortti ja miehen kanssa yhteinen tili pitää hommaa jonkin veran kurissa. Vielä en ole vajonnut niin alas että ostaisin luotolle kasveja.... (paitsi joskus).

   Poista
 4. Eikö olekin ihanaa saada tai itse lisätä taimia... niihin tulee tälloin paljon rakkaampia : )
  Minä en ole nyt uskaltanut taimimyymälöihin. Pitää ensin laatia ostoslista, että ei tule kovin paljoa heräteostoksia ; )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on päässäni ostoslista/ suunnitelma mutta kyllä silti tulee yllätyksiä vastaan kuten ruusumantelipensas joka oli ihan pakko saada...
   Ihan totta, kun on onnistunut joiden pistokkaiden kanssa ne ovat kyllä paljon "arvokkaampia" kuin ostetut... Ja esittelen niitä kaikille ystävilleni kuin vauvoja ja kenelläkään ei kiinnosta (ymmärrä), mutta onneksi on tämä blogi jonka kautta löytyy yhtä hullaantuneita =)

   Poista
 5. Hei! Pitäisköhän minunkin istuttaa pieni tuomipihlajan taimi sekä lahjaksi saamani pieni omanapuun taimi.
  Ja haavat tuonne parkkipaikan päähän. Keväällä niitä yritin, mutta kuolivat ne pari kai kuivuuteen.
  Vaahtera on tässäkin, mutta yksi riittää. Hyvää syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olisi hyvä istuttaa... oletko käynyt Särkällä? Siellä oli kivoja löytöjä myös...
   Värikästä syksyä, ajelen teidän ohi useampana päivänä viikossa mutta aina on kiire töistä kotiin päästään lastenhoitaja... Onko teillä oma puutarha yhddistys? Oulussakin on kivoja tapahtumia, mm. puutarha valokuvauksesta tulossa kurssi.. Kannattee kattoa Oulun puutarha yhdistyksen fb sivuilta.

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...