torstai 4. syyskuuta 2014

Månadens Trädgårdsbild - haaste. Kuukauden Puutarhakuva!


Hei, te jotka luette ahkerasti ruotsalaisia puutarhablogeja olette ehkä panneet silmälle kivan haasteen joka jatkuu kuukaudesta toiseen - Månadens Trädgårdsbild! Kuukauden Puutarhakuva toistuu blogista toiseen ja kuvassa on kasvu-aikana yleensä jokin sen kuukauden ihanimmin kukkiva pensas, perenna, talvisaikaan jotain yleisnäkymää tai muuta. Jokainen joka ottaa haasteen vastaan ja lähettää kuvan saa haastaa omat blogiystävänsä mukaan. Yleensä kuukauden kuva on kuukauden viimeisellä viikolla (koittakaa muistaa jatkossa) mutta eipähän tuo ole turhan tarkkaa. Jos kuvaa perennaa tai muuta kasvia olisi kiva jos kuvaan liittyisi jotain tietoa kasvista tai muuta tärkeää tarinaa.
Ottakaapas haaste vastaan!!!

Tässä tulee ensimmäinen Kuukauden Puutarhakuva! Elokuu..

 Rosebud Denise -lemppari pelakuuni alkoi kukkimaan lopulta (pistokas puutarhamessuilta).

I Svenska Trädgårdsblogg sprids Månadens Trädgårdsbild, månad efter månad. Härliga bilder med växter, pernner, buskar och under vintertid vinterträdgård mm. Bilden postas på slutet av månaden och utmaningen skickas vidare till blogg vännerna. Gärna får det vara med lite text och information om växten i fråga. Så nu, även alla finska bloggare, ta itu och börja posta Månadens Trädgårdsbild!
Här kommer första Månadsbilden! Augusti...

Rosebud Denise -pelargonen, Min favorit dennna sommar.

Tuoksupelargoni Grey Lady Plymouth  sain pistokkaana vaihtokauppana. Tuoksu on pysähdyttävän ihana, sitruunainen. Kukat ovat vaatimattomat.
Doftpelargonen doftar ljuvligt citron. Blommorna är små. Den här sticklingen fick jag i växtutbyte.

Tulppaanipelargoni Emma, Tulpan pelargonen.
Tämä pieni pistokas ei ehtiny kovin suureksi kasvaa tämän kesän aikana, mutta kukat ovat ihania.
Denna stickling hann inte bli så stor under sommaren men den är fin ändå med sina skära blommor.


Suureksi kasvoi sen sijaan Mårbacka. Useampi vuosi sitten Nordiska Trädgårdsmässan, Ruotsin pelakuu-yhdistyksen pöydältä mukaan napattu pistokas jonka olen talvehdittanut viileässä varastossa.
Mårbacka pelargonen däremot blev enorm. Bytte den till en större kruka och den gjorde enormt blad innan den började blomma. Den här har jag köpt från Nordiska Trädgårdsmässan, från Pelargon föreningens stand.

 Mårbacka blommorna är rosa. Kukat ovat vaaleanpunaisia.

Mårbacka

 Erikoisemmat kukat on sen sijaan tällä Appleblossom Rosebud pelakuulla joka on aivan erityinen (ja toisin kuin Emma) kasvoi ihaniksi isoiksi kukiksi.
Appleblossom rosebud däremot har väldigt speciella blommor. Inte undra på varför den är så omtyckt!

Nyt tulikin yhden kuvan sijasta kuukauden kuvapläjäys. Näin käy kun pitkän tauon jälkeen pääsee taas parhaan blogiharrastuksen pariin. Nyt laitan haastetta eteenpäin, muutkin saa sen tästä napata!
Kanatarha
Autuas olo
Anun puutarha
Versoja Vaahteramäeltä
Garden of my Dreams
Drömgården
Min Eden

Det blev många månadens bilder, istället för en. Men så är det när man efter en paus äntligen får tid med bloggandet. Nu så skickar jag vidare denna utmaning, varsågod, fortsätt den!

19 kommenttia:

 1. Kiitos, täällä Vaahteramäellä otetaan haaste vastaan! :)
  Ihanat nuo kaikki kuvasi pelargoneista. Mä niin rakastan noita pelargoneja, en osais noista valita yhtä lempparia. Kaikki sopis kuukauden kuvaksi.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana haaste, otan iloiten vastaan! Upeita pelargoneja. Rakastan tuoksupelargoniaa, se on paras mahdollinen ilmanraikastin. Taidehistorioitsija ystäväni kertoi vanhasta sanonnasta; Skaka blomman, prästen kommer! Eli ilma piti nopeasti raikastaa kun pappi näkyi saapuvan pihaan.

  VastaaPoista
 3. En ollut tajunnut että niitä on oikeasti käytetty ilmanraikastajana...!! Mutta tosiaan, kun niitä siirtelee tms. Kivasti tuoksuu sitruunaiselle... Eikä tuosta tuoksusta tule yhtään ällö olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on eteisessä tuoksupelargonia, sitä voi vähän heilauttaa kun on vieraita tulossa. Heti tulee hyvä tuoksu.

   Poista
  2. Onko sulla ollut se talvellakin sisätiloissa vai onko viileä eteinen?

   Poista
  3. Juu, se on ollut ehkä jo kymmenen vuotta eteisessäni, kesät-talvet. Eteinen on tuulikaappi/kuisti joka on hieman viileämpi kuin muut huoneet. Ehkä 17-18 astetta. Välillä mietin kun pakkasella tulee ulko-ovesta tosi kylmääkin ilmaa, muttei oo paleltunut silti koskaan.
   Jos haluut, kato lisää mun blogista kohdasta; tuoksupelargoni.

   Poista
 4. Kiitos, ihana haaste! Skarppaan, tsemppaan ja humppaan ja hoidan homman! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIVA jos saadaan tänne meillekkin blogeihin pyörimään kuukauden puutatarhakuvia... Haastetta vaan eteenpäin =)

   Poista
 5. Oi, miten ihania pelakuita! Minä en oikein saa niitä kukkimaan läpi kesän, en sitten millään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kesti omieni kanssa heinäkuuhun ennenkuin alkoivat kukkimaan. Oon kyllä kerran viikossa antanut lannoitetta ja kun ei meinannut kukkia tulla niin suihkutin myös Jaakon-taikaa.... Mutta kun kukkivat niin kyllä sitten kukintaa riittää.
   Ovatko sinun kaupasta ostettuja??
   Ostin joinakin kesinä "valmiita" kukkivia pelakuita taimistolta ja niissä oli upeat kukat jo alku keväästä. Vaikka samalla hoidolla olivat niin eivät enää kukkineet... En tiedä syytä???
   Mietin että ovatko taimistolla antaneet jotain kasvuhormoneja että saivat hyvät kukat mutta muuten eivät olleet vielä kovin isoja juuristoltaan.. ehkä kun lisäsin ne sitten isompiin istutusaltaisiin ne tekivät vaan juuristoa koko kesän?

   Poista
 6. Hurmaava haaste ja pelakat!
  Appleblossom ja Mårbacka ovat minun suosikit! Täältä etelän tropiikista en vain ole niitä löytänyt!
  Onneksi on iso liuta muita ihanuuksia tarjolla!
  Lähetän kottikärryllisen lämpöä vielä sinne tummuviin syysiltoihin!
  Nauti elämästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajelet täältä Oulun ohi joskus niin saat pistokkaat mukaan (sillä oletuksella että saan ne edelleen talvetettua)...
   Ota haaste vastaan, siellä teidän leveyksillä on varmasti erilaisia kuukaudenkuvia kun täällä meillä <3

   Poista
 7. Ihania pelaguita. Noista on vaikea valita kauneinta, mutta onneksi ei tarvitsekaan. Sääli, ettei ole kunnollista talvetuspaikkaa. Olisi mielenkiintoista kerätä erilaisia pelaguita. Niitähän riittää runsaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelakuut ovat kylllä niin upeita. Minä tahtoisin omistani "pensasmaisia ja isoja" ja nyt tuon Mårbackan kanssa onnistuinkin. Osa kyllä talevhdittaa lämpimässäkin... kannattee kokeilla muutamalla.
   Ja hauska kun suomeenkin nyt on tullut paljon erilaisia. Tukhlman messujen pistokasvalikoima sai minut aivan hullaantumaan.. =)

   Poista
  2. JA kun on niin paljon ero lajeja, osa hauskasta on se kun voi vaihtaa taimia tai pistokkaita... =)

   Poista
 8. Ihania pelargoneja!
  Ja kiitos, otan haasteen vastaan:)

  VastaaPoista
 9. Upeat pelargoniat, varsinkin tuo viimeinen ihanuus sai sydämeni läpättämään! Kiitos otan mielelläni haasteen vastaan!

  VastaaPoista
 10. Great looking geranium. I like the challenge idea - tell me more. JC

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...