lauantai 27. syyskuuta 2014

Maailman Paras ja Rakkain mies. Min älskade äkta man.


Tämä on ihan totta. Eilen, meidän tontilta otettu kuva. Minulla on niin Maailman Paras Mies. Vaikka oli kuinka järjenvastaista aloittaa tässä vaiheessa raksaa puutarhan tekeminen (taloon on juuri saatu seinät, katto, ikkunat, lattiat valettu), sain lopulta mieheni ymmärtämään kuinka tärkeää minulle oli päästä aloittamaan puutarhan teko. Käytiinhän toki asiasta muutama keskustelu. Viisasta olisi ollut toki odottaa ensi syksyyn kunnes talo olisi rapattu sekä kivetykset ja muut tehty.
En edes tiennyt kuinka tärkeä puutarha, puutarhan harrastaminen minulle on, ennenkuin jouduin punnitsemaan ajatusta vielä yhdestä kesästä ilman kunnon puutarhaa?
Joku ehkä ymmärtää, moni ehkä ei.
Onneksi sain miehen ymmärtämään. Päädyimme kompromissiin. Alapiha laitetaan valmiiksi ja etupiha ja talon seinustat tehdään vasta kun  talo on rapattu. Tämä sopii minullekin. Keittiöpuutarhan ja puiden istuttamisessa on jo ihan reippaasti tehtävää. Talon läheisyyteen muurataan (?) istustusaltaita ja muutenkin tehään tarkempaa suunnitelmaa joten niitä voidaan sitten näprätä sitten ensi syksystä eteenpäin. Puutarha ei missään nimessä tule valmiiksi vielä reiluun vuoteen, eikä sittenkään, mutta ihaninta on päästä aloittamaan.
Olen niin onnellinen.

PS. Meillä oli aivan erityisen taitava kaivinkoneen käyttäjä. Valmista tuli nopeaa ja kirurgisella tarkkkuudella. Aivan ällistyttävää työtä! Meillä on jo rinnetalon puitteissa käynyt monta kaivonkonetta tontilla mutta tässä oli kaveri ylitse muiden. Jos joku Oulun seuduilla tarvii pihatöihin hyvää miestä niin kysykääpä niin laitan yhteystiedot tulemaan!!!

Sant. Nu har vi jord och grävmaskin på tomten. Jag är så lycklig. Efter flera diskussioner med mannen förståd han hur viktigt det var för mig att få börja med trädgården. En kompromiss blev det, trädgården anlägges till nedre delen av tomten och runt huset och framsidan gör vi först efter att husfasaden har målats/putsats. Det passar mig så himla bra. Jag får i lugn och ro plantera och få igång en del av tomten innan det blir stenläggning och mura upphöjda bänkar till området runt huset. Ville berätta det här för er genast. Snart blir det lunch och sedan ska jag o barnn iväg till tomten och plantera träd. Vilken lycka!!!

15 kommenttia:

 1. Ihanaa että pääsit aloittamaan puutarhan laittoa jo tänä syksynä, sultahan löytyykin jo paljon istutettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen istuttettiin kymmenkunta puuta ja ne vaan "upposivat" ... omenapuut pääsen varmaan istuttamaan tulevan viikon aikana. Olen niin mielissään kun ei tartte alkaa väsäämään mitään varaistutuksia... =)

   Poista
 2. Heja M och grattis till dig!! Jag visste att du hade en klok man! Här bygger vi för fullt på ovanvåningen. Vi behöver ju snart mer utrymme! Lycka till med allt och hälsa från mig o maken!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. M funderade på att kommentera hit hur många veckor vi har diskuterat saken. Men slutet gott, allting gott ;)
   Nu så är han på jakt, jag gick o lovade att om jag fick jord på tomten skulle han o sönerna få gå på jakt så mycket de vill ...
   Hoppas vi han ta Estland resan nästa sommar. Saknar dig, vi få ta en telefonsamtal i när framtid <3
   Många kramar till er alla! Spännande med byggandet. Skicka mig några bilder!!!

   Poista
 3. Onnittelut erinomaisen kompromissin johdosta. Mukavaa, että pääset aloittamaan puutarhan rakentamisen. Talon läheisyydessä se ei taida olla järkevää, koska ylenmääräinen varominen haittaisi talon rakentamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvä kompromissi =)
   JOs oltaisiin odotettu että talokin on rapattu niin pääsin aloittamaan vasta vuoden päästä. En tiedä onko totta mutta rapparit olivat sanoneet tutulle etteivät tule jos on multaa sotkemassa talon ymrpäillä??!

   Poista
 4. Ihanaa!!
  Ymmärrän täysin suo. Ja järkevästi kuitenkin etenette, oikeassa järjestyksessä. Varmasti on mahtavaa saada puutarha alkuun. Olen tosi iloinen sun puolesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli eilen onnelllinen nainen kun pääsi istuttamaan ensimmäiset puut... Puun päivänä.

   Poista
 5. Eihän tuota ollut vaikeakaan ymmärtää :) Mukava kun pääsitte yhteisymmärrykseen ja kuulostaa olevan pätevä ammattimies kauhan varressa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ällistyttävän nopeasti tuli paljon aikaan. Nyt vielä olisi jokunen tunti hommia jälellä. Nyt alkaa iltahommia rajoittamaan pimeys...

   Poista
 6. No hyvä, että pääset vähän jo toteuttamaan puutarhaunelmia. Joskus sitä vaan ei malta odottaa järkevään ajankohtaan. Alansa ammattilaista on aina ilo katsella, oli se millä alalla hyvänsä. Hyviä syys suunnitteluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos =)
   Aina ei elämässä kannate olla järkevä....Tähän päädyin ja sain miehenkin pään kääntymään.
   Nyt minulla riittää pitkäksi aikaa hommaa tuon alapihan kanssa niin voin rauhassa odottaa millon mies rakentaa etupihalle muureja ja altaita.... Jess!

   Poista
 7. Hieno juttu, mukava seurata miten puutarha rakentuu!

  VastaaPoista
 8. Hienoa, että pääsit istuttamaan ostamasi kasvit jo oikeille paikoille! Fiksu mies!

  VastaaPoista
 9. Puutarha ei ole instant-juttu, yksikin vuosi auttaa paljon puutarhan etenemisessä. Onhan paljon viihtyisämpää muuttaa taloon, jossa on jo jonkinlaista pihaa/puutarhaa ympärillä. Minusta oikein järkevä, vaikkakin poikkeava ratkaisu.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...